Kreću promjene u diplomaciji – Odlazi Paro

6

Novi hrvatski veleposlanik u SAD-u bit će Pjer Šimunović, predstojnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, bivši veleposlanik RH u Izraelu i državni tajnik u Ministarstvu obrane za vrijeme Davora Božinovića.

Na tom će mjestu tako zamijeniti Josipa Paru, jednog od najkontroverznijih osoba u hrvatskoj diplomaciji.

Dio je to velikoga paketa od dvadesetak prijedloga za nova imenovanja u hrvatskoj diplomaciji, koji bi uskoro trebao ići u daljnju proceduru, piše Jutarnji list.

Sada slijedi procedura imenovanja novih diplomata, što znači i dobivanje agremana u zemlji primateljici.

Inače, među novim imenovanjima kao mogući kandidat za veleposlanika u Rimu spominje se Jasen Mesić, dok bi misiju u NATO-u trebao preuzeti Mario Nobilo iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

facebook komentari

 • miro

  Hvala dragom Bogu i Gospi Kraljici Hrvata ! Valjda će napokon poć nabolje za Hrvatski narod.

 • Omnes Omnibus

  “Eppur si muove!”
  Prepolako, prepolako, ali ipak se krece …

 • Ivan Tetkovic

  Zahvaljujuci Kraljici svih Hrvata stanje u diplomaciji se polako mijenja.

 • Sivooki

  Treba vidjeti tko će doći…

  • kršni

   Pa Pjer Šimunović!

 • Dusko Besenic

  Tko toliko dugo koči te neophodne i logične promjene?! Plenković i MOST??! Šta nije vidljivo i prema sastavu “Povjerenstva za suočavanje sa prošlošću” i današnjem izvješću,na Vladi, Plenkovićeve miljenice jugoObuljen,po pitanju arhiva i “zaštite osoba”?!! Moj narode,neće to uopće ići lako! Pa,iste sekunde kada su došli na vlast,AKO SU HRVATSKA VLAST,trebali su opozvati veleposlanika Goldsteina iz Pariza,zbog mnogih razloga,a jedan od najosnovnijih je držanje titove slike u veleposlanstvu…SLUŽBENOM PREDSTAVNIŠTVU R HRVATSKE!!!