Kreira li otpravnik američki poslova vlast u BiH?

0

Veleposlanstvo SAD “impresionirano” “Platformom II”

Impresivno je vidjeti jasan program vođen ciljevima i pitanjima u kojem sudjeluje širok dijapazon političkih stranaka, naročito ako se uzme u obzir da je najavljen tako brzo nakon održavanja samih izbora.

Ovo je rečeno Agenciji FENA iz Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a, komentirajući potpisivanje sporazuma između SDA, DF-a i stranaka unutar Saveza za promjene (SDS, PDP i NDP).

Nadamo se da će još stranaka prihvatiti izazov da potrebe zemlje stave iznad vlastiti potreba, iznad stranačkih konflikata koji su obilježili političku scenu u posljednjih osam godina – navodi se u odgovoru.

Lideri SDA, DF-a i stranaka unutar Saveza za promjene (SDS, PDP i NDP) potpisali su 9. studenog u Sarajevu dokument “Programski principi za djelovanje zakonodavne i izvršne vlasti u BiH u mandatnom razdoblju 2014-2018.”, bez stranke koja predstavlja 75 posto podrške hrvatskih birača (HDZ BiH) i koalicije predvođene SNSD-om, koja sa svojim koalicijskim partnerima ima nadpolovičnu većinu od 42 zastupnika u Narodnoj skupštini RS. (hms)

facebook komentari