‘Krug za Trg’ pozdravlja napore da se promijeni sadašnje ime Trga

10

Kamenjar.com prenosi izjavu Kruga za Trg za javnost i Skupštinu Grada Zagreba u svezi s preimenovanjem Trga maršala Tita:

1. Pozdravljamo odluke stranaka i neovisnih lista koje su podržale naše jedanaestogodišnje napore da se promijeni sadašnje ime Trga.

2. Naš početni prijedlog novo-starog imena bio je Kazališni trg, ali ne bezuvjetno, pa nemamo ništa protiv novopredloženog imena Trg Republike Hrvatske.

3. Zahvaljujemo svima koji su nam nesebično davali potporu tijekom posljednjih jedanaest godina.

4. Članovi i simpatizeri Kruga za Trg i dalje će činiti sve što je u okviru njihovih demokratskih prava i dužnosti da se zaključci Rezolucije Vijeća Europe od 25. siječnja 2006., Rezolucije Europskog parlamenta od 2. travnja 2009. i Deklaracije Hrvatskoga sabora od 30. lipnja 2006. implementiraju na području cijele Republike Hrvatske i da ne ostanu samo mrtvo slovo na papiru nego da budu provedeni u djelo, kazao je Ante Beljo, predsjednik inicijative Krug za Trg.

facebook komentari

 • Istina

  Naravno da treba nastaviti raditi dalje “da se zaključci Rezolucije Vijeća Europe od 25. siječnja 2006., Rezolucije Europskog parlamenta od 2. travnja 2009. i Deklaracije Hrvatskoga sabora od 30. lipnja 2006. implementiraju na području cijele Republike Hrvatske i da ne ostanu samo mrtvo slovo na papiru nego da budu provedeni u djelo”.

 • Saga

  Hvala gospodinu Hitrecu koji je prvi ovo inicirao.
  Hvala gđi Maji Runje, Anti Belji i ostalima koji su jedanaest godina organizirali “Krug za Trg”.
  Hvala Društvu hrvatskih političkih zatvorenika i svim ljudima koji su nazočili okupljanjima.
  Hvala i NEH-u, ali hvala i HDZ-u jer bez njihovih glasova ovo ne bi bilo moguće.

  P.S. Glede prve rečenice… ako netko ne zna:
  http://www.hkv.hr/izdvojeno/komentari/hhitrec/27040-h-hitrec-izljevi-ljubavi-masovnom-ubojici-titu-od-strane-patoloskih-tipova.html

  • Vjetruša Kliktavka

   Nije “NEH” nego NHR.