Pratite nas

Komentar

KRUNOSLAV KRUNO OLUJIĆ: UNIŠTA!

Objavljeno

na

Očajnički i na fijasko osuđeni predzadnji pokušaj osporavanja zaslužene, zakonite i poštene izborne pobjede nove predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović (možda će se neki čudak iz 17 stranaka koje su dale potporu dr. Ivi Josipoviću odlučiti na žalbu Ustavnom sudu) na svoja su nejaka leđa prihvatili Aleksandar Stanković i bivši predstojnik Ureda za nacionalnu sigurnost (UNS) i bivši predsjednik Vrhovnog suda dr. Krunislav Olujić (kako je odvjetnik poprilično jalne Jadranke Kosor, možda ga je i ona natjerala u Nedjelju u 2).

U emisiji koja već desetljeće i pol remeti nedjeljni mir stotina tisuća građana Lijepe Naše, bliski prijatelj predsjednice Ustavnog suda RH dr. Jasne Omejac i Nj.E. dr. Zlatka Kramarića, dr. Krunoslav Olujić na čas je zaboravio na prijateljstvo koje seže u njihove davne osječke dječačke godine, kako bi se svim snagama obrušio na „četvrti ogranak vlasti“. Nakon što je iznio nebrojene argumente i „argumente“ protiv stručnosti i moralnosti Ustavnoga suda, inače vrlo učeni Kruno, doveo je u pitanje zakonitost izbora nove predsjednice Republike: “Ako su točni podaci da je DIP nije uračunavao nevažeće listiće, mislim da Grabar Kitarović nema izborni legitimitet i da će se zbog toga morati očitovati Ustavni sud. Ona mora imati jedan glas više od polovice birača koji su pristupili izborima i koji su glasovali.”

Dakle, iako sudce Ustavnog suda smatra profesionalnim ološom i ljudima sumnjiva i mizernog morala, on bi im ipak na milost i nemilost prepustio KGK koja je na izborima dobila 1.114.945 glasova, više nego bi ti sudci i sam Kruno mogli dobiti u stotinjak godina.

Kako sam ranije na mom spomenarskom (facebook) zidu pokazao i dokazao kako je „zavrzlama“ oko legitimiteta izbora predsjednice Grabar Kitarović mlaćenje prazne slame kojim se iz niskih pobuda i prizemnih političkog računa bave „ugledni ustavni pravnici“ prevrtljivci, ostaje mi konstatirati kako mi je doista žao što je Kruno drevno prijateljstvo žrtvovao zbog dodvoravanja vrhovnicima-zaplotnjacima koji su ga „ubacili“ u Nedjelju u 2 kako bi unio sjeme sumnje u ustavni, liberalno-demokratski i državnički legitimitet predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Nemalo zločesti Denis Kuljiš objavio je podlistak u kojem meditira o tome kako iza cijele te storije o nezakonitom izboru KGK stoji osobno dr. Ivo (bez zemje) Josipović.

Evo kako situaciju vidi Denis K.: “A put kojim je Ivo pošao pokušavajući pod svaku cijenu prvo izbjeći poraz, onda izbjeći da ga prizna, a zatim ga pretvoriti u moralnu pobjedu i polazište za novu političku misiju na ljevici, zbilja je opasan – s takvom neutaživom taštinom, vidjeli smo nedavno na Sanaderovu primjeru, čovjek može lako završiti u Remetincu.“

[ad id=”40501″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Andrej Plenković: Dobro je što je predsjednica posjetila Rusiju

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je sinoć u Bruxellesu da je dobro što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otišla u posjet Rusiji.

Rekao je kako je put u Rusiju pripreman posljednjih desetak mjeseci. Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić vodila je hrvatsku delegaciju prije dva tjedna u Moskvu, pripremila sadržajno ovaj posjet, sve ono što se odnosilo na gospodarski dio suradnje.

Hrvatska gospodarska komora kao i obično koordinira naše gospodarstvenike koji su zainteresirani za sudjelovanje na gospodarskom forumu, bilo je dvoje ministara iz Vlade, jedna državna tajnica i cijeli tim savjetnika. Mislim da je predsjednica bila sasvim dobro praćena u svojim aktivnostima, istakno je Plenković.

Komentirao je i navodne izjave šefa Sberbanka Hermana Grefa da je lex Agrokor oštetio njegovu banku i da će se boriti za povrat uloženog novca, rekavši kako je ključno da Sberbank stalno sudjeluje u privremenom vjerovničkom vijeću. Ima informacije o svemu što se radi, sudjeluje u procesu donošenja odluka, dolazili su s predstavnicima drugih banaka u Vladu prije donošenja zakona i imali su sav prostor kao i drugi vjerovnici. Bilo bi dobro da Sberbank bude jednako konstruktivan kao i druge banke koje su prije davale kredite Agrokoru, kaže Plenković.

Premijer je rekao da nije znao za podatak da je Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) proteklih godina davala kredite Agrokoru u ukupnom iznosu od 905 milijuna kuna. Pročitao sam u medijima i kada se vratim u Zagreb, želim vidjeti cjelinu informacija o odlukama HBOR-a proteklih godina i različitim kreditima koji su davani, rekao je Plenković.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: Čovjek sam medija i ako je išta apsurdno i pristrano to su izjave odvjetnika okrivljenih

Objavljeno

na

Objavio

Čovjek sam medija i ako je išta apsurdno i pristrano to su izjave odvjetnika okrivljenih.

Oni ne smiju biti sudionici u medijima. Što oni imaju reć osim toga da brane svoje klijente i kažu da je svak nevin.

Druga stvar je još čudnija. Ako je na Agrokorovom računu bilo samo par kuna od kud sada tolika lova da Todorić unajmi skupoga stranoga odvjetnika?

Što se tiče svih dionika u propasti Agrokora postoje samo dvije konstatacije: ili su ti direktori bili totalni glupani ili su lopovi. Jedno od toga dvoga jesu. Treće opcije nema. A upravo će tu treću opciju pronaći u dobroj mjeri korumpirano pravosuđe. Sram me je u kakvome društvu živim.

Sramota je da se neke zadrži u pritvoru što su dali stolove da se na njima piše peticija za opće dobro, dok se na slobodi nalaze zloćudni rušitelji brojnih života koji cijelu naciju bacaju na koljena.

Dokle god su odvjetnici, čitaj navijači u svojim predmetima što je njihovo pravo i častan posao, u medijima nema nam sreće.

Sudcima i odvjetnicima je mjesto u sudnici, a kriminalcima u pritvoru. Dotle smo došli da bi trebali u Hrvata pjevati srpsku himnu “Bože pravde”!

 

Slaven Letica: Uspon i pad jedinoga hrvatskog oligarha Ivice Todorića

facebook komentari

Nastavi čitati