Connect with us

Reagiranja

Kukuriku koalicija sramotno obmanjuje javnost

Published

on

SDP je 05.prosinca 2014. odbio potpisati inicijativu SOHV i Bedema ljubavi za točku dnevnog reda o apsurdnosti Univerzalne jurisdikcije Srbije na državljane Hrvatske, čemu je primjer slučaj Veljka Marića.

kukuriku-koalicijaPripadnici vladajuće koalicije na čelu sa Zoranom Milanovićem, nakon izgubljenih predsjedničkih izbora ubrzano povlače niz opsjenarskih poteza kako bi popravili štetu, stvorili dojam rada i zainteresiranosti za probleme naroda i države.

Akcija je otpočela fiksiranjem tečaja švicarskog franka i medijskom pompom za taj dvojbeni, kozmetički potez. Čim se zagrebe površina ove odluke jasno se vidi licemjerje mentalnog komunizma i obmane.

Naime, u isto vrijeme kada su donosili odluku o fiksiranju tečaja, koja problem ne rješava, hladno su odbili amandman da u odluku uvrste obvezu trajnog rješenja problema dužničke krize u roku devedeset dana.

Ovakav pristup jasno pokazuje da ideolozi razvalina samo kupuju vrijeme, prolongiraju probleme na rok od godinu dana i tako obmanjuju javnost.

Slučaj otetog hrvatskog branitelja Veljka Marića kojim ovih dana maše Zoran Milanović primjer je monstruoznog licemjerja koje krasi mentalne komuniste. Pristisnut europskim sugestijama potaknutim pametnim djelovanjem gospođe Marijane Petir, Milanović sada pokušava pokazati interes za bezočni napad na hrvatsku pravnu suverenost koji provodi Srbija primjenom ograničene Univerzalne jurisdikcije, čime sebi daju za pravo biti mini Haag.

Odjednom je Milanoviću stalo do sudbine Veljka Marića i zaštite hrvatskih nacionalnih interesa. Pri tom su kukurikavci zaboravili slijedeće:

• SOHV, Bedem ljubavi , Damir Markuš Kutina i mnoge braniteljske udruge godinama nastoje ukazati na monstruoznost problema i nude moguća rješanja –bez odjeka kod kukurikavaca.

• Kukurikavci su u prosincu odbili potpisati inicijativu SOHV i Bedema ljubavi za saborskom točkom o problemu primjene univerzalne jurisdikcije Srbije nad državljanima Hrvatske. Potpisati je odbila i pseudo demokratska Mirela Holy.

• Veliki čarobnjak institucionalnog opsjenarstva, predsjednik Sabora Leko, predloženu točku je gurnuo na 74. mjesto dnevnog reda i tako gurnuo problem pod tepih još godinu dana. Isto čini s točkom o problemu dvojezičnih ploča u Vukovaru od rujna 2013., neprestano se zaklinjući u dijalog i institucije.

• Vrhunac u programiranju istine postigao je njihov meštar mentalnog komunizma Ivo Josipović , koji je 2012. Zatražio preispitivanje ustavnosti Zakona o ništetnosti određenih pravnih akata SFRJ Jugoslavije, SR Jugoslavije i Srbije, te tako sve branitelje podlo izložio otmicama srbijanski vlasti ili vlasti sklonih njima po zahtjevu Srbije.
Srećom, njihova priča je pročitana i radujemo se trenutku kad će odkukurikati u prošlost.

SOHV

facebook komentari

Continue Reading
Advertisement
Comments

Reagiranja

MILJAVAC: “U stvaranju je Memorandum 3, a Srbi nikako ne odustaju od ovog prostora”

Published

on

By

Uoči posljednjih priprema za svečanost ‘Sloboda 2017.’ u povodu dana oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je kako Srbija polako, ali sigurno jača borbenu i vatrenu moć svoje vojske te najavio je i da Srbiji iduće godine stiže još šest helikoptera.

U sklopu priprema za svečanost ‘Sloboda 2017.’ Vučić je izjavio kako Srbija nabavkom novih deset MiG-ova 29 ima snagu u zraku kakvu nemaju sve zemlje bivše Jugoslavije zajedno.

General Pavao Miljavac potvrdio je kako je MiG 29 snažan zrakoplov, no kako ne znamo kako je opremljen. “Treba saznati s kojim je radarskim,  raketnim sustavom i obrambenim sustavom opremljen”, rekao je general za Direktno.hr i dodao kako je jedino za sad sigurno da su ojačali zrakoplovstvo i da to treba respektirati.

Međutim, general Miljavac ističe da je izjava Aleksandra Vučića malo pretjerana. “Naše Ministarstvo obrane sada nabavlja zrakoplove i Srbija neće dugo biti dominanta u zraku nigdje osim u možda u Makedoniji. Mađari imaju Gripene, ako se ne varam Rumunji su naručili 26 komada F 16 s modernom elektronikom, tako da izjava o jakom zrakoplovstvu ni sad ne drži vodu, a uskoro uopće neće”.

Miljavac je poslao i znakovitu poruku.

“U stvaranju je Memorandum 3, a Srbi nikako ne odustaju od ovog prostora. Uvijek su imali potporu svojih akademika i vojnih stručnjaka u tim težnjama te samo pronalaze nove načine da izmišljaju nove probleme kako bi djelovali. Čak i događaji koji su se nedavno događali kod nas imaju potporu izvana, a koliko će ta djelovanja biti uspješna i koliko će to biti prepoznato ovisi o onima koji vode državu sada i oni koji su odgovorni za sigurnost države”, upozorava general Miljavac te dodaje kako se jako malo stvari u visokoj politici i međunarodnim odnosima događaju slučajno.

Miljavac napominje da Hrvatska mora biti na oprezu jer stvari se ne poboljšavaju u odnosima sa Srbijom već se s novim tezama i problemima dodatno kompliciraju.

“Teza o građanskom ratu koju je izrekao ministar obrane Republike Srbije u Hrvatskoj pokušaj je izvrtanja istine o Srbiji na ovim prostorima, a sa zakonom o međunarodnoj juridistikciji pokušaj je pretvaranja Srbije u moralnu vertikalu koja želi na ostale prebaciti dio svoje krivice.”

General Miljavac napominje da odnosi nisu više jednostavni i da će se dodatno komplicirati, a da je sve to dio jednog hibridnog rata. “U parlamentu se tijekom rasprave o nabavci zrakoplova moglo čuti kako je potrebnije financirati znanost, no kako može znanost na grubu silu odgovoriti.  Već smo iskusili rat, platili veliku cijenu upravo zbog toga što nismo imali s čime se braniti”, rekao je Miljavac, piše Direktno.hr

Vučić: Srbiju više nitko ne može nekažnjeno napasti

facebook komentari

Continue Reading

Reagiranja

Odgovor predsjednika Vlade Plenkovića slovenskom premijeru Ceraru

Published

on

By

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković odgovorio je predsjedniku Vlade Republike Slovenije Miri Ceraru te zahvalio na pismu upućenom 16. listopada ove godine.

U odgovoru predsjednika Vlade Plenkovića navodi se:

“U pismu potvrđenu privrženost  Slovenije dobrosusjedskim odnosima i dijalogu s Hrvatskom, što u potpunosti zrcali i već poznata hrvatska stajališta, vidim kao dobar temelj za nastavak našeg dijaloga započetog prigodom susreta u Ljubljani 12. srpnja ove godine.

Koristim stoga ovu prigodu ponovno Vas pozvati u Zagreb, kako bismo, slijedom već ranije obavljenih priprema, održali naš idući sastanak u terminu koji bi nam zajednički odgovarao.

Slovenska stajališta o arbitražnom postupku i arbitražnoj odluci dobro su mi poznata kao što sam siguran da su Vama poznata hrvatska stajališta o tome.

No, razlika u polaznim stajalištima ne bi nas trebala priječiti da u konstruktivnom ozračju, u duhu partnerstva i međusobnog razumijevanja, pronađemo konkretna rješenja koja bi bila u interesu i na korist naših dviju država i naša dva naroda.

Predlažem stoga da na našem sastanku raspravimo sva otvorena pitanja između naših dviju država, uključujući i pitanje granice”, stoji u odgovoru predsjednika Vlade Republike Hrvatske  slovenskom kolegi.

Cerar u pismu Plenkoviću predložio osnivanje povjerenstva za demarkaciju granice

facebook komentari

Continue Reading