Kulušić: Ukidanje Ulice dr. Franje Tuđmana je barbarski čin

0

Predsjednik šibensko-kninskog županijskog odbora HDZ-a Ante Kulušić je promjenu imena Ulice dr. Franje Tuđmana u Primoštenu u Ulicu Mala Raduča, o čemu je nedavno odlučilo primoštensko Općinsko vijeće, ocijenio barbarskim i najcrnjim činom.

Kada bi Općinsko vijeće Primoštena u kojem Nezavisna lista Stipe Petrine ima većinu, imalo veću ingerenciju, možda bi im sljedeća odluka bila o ukidanju Republike Hrvatske, rekao je Kulušić na današnjoj konfeneciji za novinare.

Riječ je o opasnom političkom egzibicionizmu čija svrha i cilj nisu poznati, naveo je Kulušić, uputivši poziv svim nevladinim udrugama, braniteljskim udrugama i stanovnicima Općine Primošten da potpišu peticiju kojom će zahtijevati vraćanje imena Ulice dr. Franje Tuđmana.

Peticiju će pokrenuti primoštenski HDZ čija su dva vijećnika na spornoj sjednici Općinskog vijeća glasala protiv te odluke, najavio je prvi županijski HDZ-ovac.

Kulušić je rekao kako se nitko od hrvatskih branitelja u vrijeme Domovinskog rata nije borio za tako nešto. Aludirajući vjerojatno na primoštenskog načelnika Stipu Petrinu, Kulušić je upitao jesu li se branitelji borili kako bi netko dobio kafić za 30 tisuća eura, a vrijednost mu je 120 tisuća eura, ili da bi nečija žena stala kod kuće, a za to primala plaću.

Na koncu je novinarima podijelio rješenje o promjeni naziva Ulice dr. Franje Tuđmana koje je prije 12 godina objavljeno u Službenom vjesniku Šibensko-kninske županije, demantirajući izjavu načelnika Petrine kako je preimenovanje ulice tada bilo protuzakonito.

Općinsko vijeće, u kojem Petrinina lista ima većinu, odluku o vraćanju starog naziva ulice usvojilo na posljednjoj sjednici, a načelnik ju je obrazložio tvrdeći kako je Tuđman privatizacijskom pljačkom osiromašio hrvatski narod i nanio mu najveću štetu.

bljesak

 

facebook komentari