Kupreški načelnik podijelit će placeve za 71 bračni par

  0

  KUPRES – Općina Kupres i načelnik ove općine Perica Romić razveselili su mnoge mlade obitelji koji su jednom nogom bili izvan ove općine. Naime, općina je prije mjesec dana raspisala natječaj prema kojem su pozvani bračni parovi čija starosna dob ne prelazi 40 godina života pojedinačno i koji su prijavljeni na području općine Kupres unatrag najmanje tri godine. Onima koji su se prijavili dodijelit će se placevi po 1 KM po metru četvornom. Rok za podnošenje prijava istekao je jučer, a od samog načelnika Romića, pokretača ovoga projekta, doznajemo da se prijavio 71 bračni par koji ispunjava sve uvjete što je, kako je nadalje kazao, daleko više nego što je on sam očekivao, ali i da ga veseli činjenica da još uvijek ima mladih ljudi koji svoju budućnost namjeravaju nastaviti u ovoj maloj planinskoj općini.

  Stvorit će se novo naselje

  “Cilj ovog projekta je zadržati mlade ljude. Želimo, koliko god možemo, pomoći našim mladim sugrađanima. Bitne su nam mlade obitelji, stvaranje novih bračnih zajednica. Želimo to stimulirati, želimo pomoći na svaki način, pa i na način da prodajemo placeve za kuće po minimalnoj cijeni, pa neka se ‘skuće’, jer čovjek bez kuće je skitnica i lutalica”, kazao je Romić istaknuvši kako će se sada krenuti u traženje pogodne lokacije na kojoj će se moći izgraditi tolike kuće.
  “Izgraditi 71 kuću, to vam znači stvoriti jedno potpuno novo naselje. Mi imamo jedan broj placeva u samom urbanom dijelu grada, međutim, s obzirom na veliki broj zainteresiranih, moramo potražiti nove lokacije”, rekao je Romić.

  Iseljavanje

  On je nadalje objasnio kako situacija nije nimalo dobra kada je u pitanju iseljavanje iz ove općine, pogotovo od kako je Hrvatska ušla u Europsku uniju. Mnoge obitelji, pogotovo one mlade, otišle su trbuhom za kruhom u zemlje zapadne Europe.
  “Mi smo mala sredina, ratom razrušena, nedostaje polovica prijeratnog stanovništva, sve se jedno na drugo nadovezalo, pa moramo to nekako spriječiti”, istaknuo je načelnik Kupresa Perica Romić čiji je primjer pozitivno odjeknuo u cijeloj državi.

  dnevni list

  facebook komentari