Kuvajtski novac jači od bh. zakona, nastavlja se gradnja nelegalne džamije

0
Večernji list

Iako županijske institucije traže da se radi po zakonu, iako su stotine građana potpisale peticiju da se gradnja obustavi, te unatoč tomu što su i predsjednik Federacije te brojne druge institucije izrazili zahtjev da se priča vrati u zakonske okvire, izgradnja džamije u naselju Volijak u Jajcu se nastavlja, piše Večernji list

Općinski načelnik Edin Hozan još ništa nije poduzeo kako bi zaustavio nelegalni projekt u većinski hrvatskom naselju, Islamska zajednica šutnjom odobrava sve nelegalne radnje koje se vežu uz ovaj projekt.

– Svakodnevno tražimo reakciju odgovornih, ali je očito da nas nitko ne čuje. Pitamo se što ova država uopće radi i kakva je ako je kuvajtski novac jači od domaćih zakona – govore nam naši sugovornici iz Jajca.

Oni izvlače ovaj zaključak iz činjenice kako se nelegalna džamija gradi novcem koji donira organizacija “Al-Najat” iz Kuvajta. Prema raspoloživim informacijama, ovo nije jedina džamija koja se u ovome trenutku financira kuvajtskim novcem u Bosni i Hercegovini.

Trenutačno isti izvor financiranja podupire još dva projekta izgradnje džamija. I ovo jasno govori kako projekt nije slučajan te kako se pomno sve planira.

Među hrvatskim kućama u općini Jajce počeli graditi džamiju bez ijedne dozvole

facebook komentari