Pratite nas

Vijesti

Lagumdžija o ljiljanima, švedskom stolu i kuhinji

Objavljeno

na

Pod zastavom RBiH bio sam potpredsjednik Vlade, član vrhovne komande… ranjen sam pod zastavom s ljiljanima. To je, dakle, moja zastava, na njoj sam vidio svoju krv i nema niko osnova da mi drži bilo kakva predavanja, rekao je Zlatko Lagumdžija komentirajući tako Dnevnom avazu prozivke ali i zahtjev PDP-a da se pokrene postupak njegove smjene.

-To je i zastava RBiH koja je i tekako legalna i dio je naše tradicije i kulture, kao i zastava SRBiH, rekao je Lagumdžija dodavši kako nije zabrinut nakon što je PDP sliku koju je Lagumdžija objavio na svom Twitter profilu, na kojoj je u Bratislavi s navijačima reprezentacije BiH i zastavom s ljiljanima, iskoristio da od SNSD-a zatraži da ga smijeni.

Dogovor nije švedski stol

Govoreći paki o zahtjevu SNSD-a da se smijeni ministar Mirko Šarović, Lagumdžija kaže da njegova stranka očekuje da se „taj zahtjev artikulira“.

– Da vidimo koji su razlozi za takvo nešto, što slijedi nakon smjene, ako do nje uopće i dođe, tko čini koaliciju koja preuzima odgovornost. Mi i sa SNSD-om i sa SDS-om imamo dogovor o vojnoj i državnoj imovini, te o još nizu drugih pitanja i očekujem da oni ispune svoje obveze. Dogovor koji imamo s ovim strankama na razini šestorke nije švedski stol pa da uzimaju što im odgovara, a odbijaju ono što im ne prija, rekao je Lagumdžija i dodao da, ako bi ga netko pitao što mu je draže – EU ili i Bosić i Dodik – „obojicu bih ih dao za EU“.

– Dakle, naš odgovor ovisi od toga jesmo li u stanju provesti dogovor o „Sejdić-Finci“ i vojnoj imovini, te druge reforme o kojima smo se već ranije usuglasili. Ako će smjena Šarovića pomoći u tome, onda ćemo znati što uraditi, kaže Lagumdžija.

Iznenadila ga najava

Navodi i kako ga je iznenadila najava predsjednika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Fehima Škaljića da je moguće da SBB i SDP raskinu partnerstvo.

– A onda je Tihić napravio vještu manipulaciju sa svojim medijskim pulenima pa se počelo špekulirati i o tome da SDP kani smijeniti ministra Fahrudina Radončića. Ali, to je tipična nebuloza iz kuhinje SDA mašinerije. No, odnos između mene i Radončića je takav da nam ne trebaju mediji ni posrednici da bismo znali jesmo li u koaliciji ili ne, rekao je Lagumdžija.

Gore u RS

Lagumdžija se osvrnuo i na napetosti na relaciji SDS i SNSD, pa kaže kako u tome vidi potvrdu svojih stavova da nije točno da je FBiH destabilizirajući faktor BiH, nego je to RS.

– Ekonomska situacija u cijeloj BiH nije dobra. No, ona je mnogo gora u RS nego u FBiH. Unutarnji dug RS 50 posto je veći, a taj entitet ima duplo slabiju ekonomiju od Federacije. Zdravstveni fond RS šest puta više po pacijentu duguje nego FBiH. Kase su prazne, a stotine milijuna od prodaje telekoma je otišlo. Mi telekom nismo prodali, rekao je Avazu Lagumdžija.

[vsw id=”6IYLp87nJVs” source=”youtube” width=”46″ height=”400″ autoplay=”no”]

dnevno.ba

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati