Lagumdžija u Beogradu posjetio grob zločinca, 10-tog s liste najvećih masovnih ubojica 20 stoljeća

  11

  Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija posjetio je u Beogradu grob Josipa Broza Tita, jugoslavenskog komunističkog diktatora, kojeg je njemački Blid uvrstio među 10 najvećih masovnih ubojica.lagumdzija-tito

  Uvjerljivo prvo mjesto na toj listi najvećih ubojica 20. stoljeća zauzeo je kineski diktator Mao Ce-tung. On je odgovoran za smrt 50 milijuna ljudi. Bild je na posljednje, deseto mjesto stavio ime maršala Josipa Broza Tita.

  Njemački Bild pritom ističe da je Tito tijekom svoje 35- godišnje vladavine bio odgovoran za smrt milijun ljudi. Na drugom mjestu je Staljin kojem se na dušu stavlja 40 milijuna života, a iza njega je Hitler koji je pobio 20 milijuna ljudi. Četvrti na listi je dugogodišnji je kineski diktator Čang Kaj Šek, odgovoran za smrt 10 milijuna ljudi, a odmah iza njega je i Lenjin s brojkom od 4 milijuna. Na šestom mjestu je Japanac Tojo Hideki (3 milijuna žrtava), a iza njega zloglasni Pol Pot (2 milijuna žrtava).

  Osmi je etiopski marksist Mengitsu, ubojica cara Haile Selassija i odgovoran za smrt 2 milijuna žrtava, a predzadnji Yahya Khan iz Pakistana s milijun žrtava.

  Razgovor s Vučićem i Dačićem

  Ineče, Lagumdžija se u Beogradu susreo s premijerom i ministrom vanjskih poslova BiH Aleksandrom Vučićem i Ivicom Dačićem, te ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem

  Razmijenili su mišljenja o projektno orijentiranoj suradnji dvije zemlje u svjetlu novog pristupa Europske unije za zemlje Zapadnog Balkana usmjerenog ka ekonomskom upravljanju, konkurentnosti i rastu, uz konkretizaciju daljnje suradnje, a u svjetlu predstojećeg skupa u Berlinu.
  Na sastancima je razgovarano i o pripremama za skup ministara vanjskih poslova Zapadnog Balkana i predstavnika Eiropske unije koji će se održati u drugoj polovici rujna u New Yorku, na marginama zasjedanja Opće skupštine UN-a, a čiji domaćin će biti Lagumdžija.

  lagumdzija vucic

  Zajednički je konstatirano da novi pristup EU predstavlja mogućnost i šansu za zemlje regije da objedine zajedničke interese i osiguraju podršku kako za izgradnju nove, tako i za rekonstrukciju postojeće prometne i energetske infrastrukture, jer je ista prepoznata kao ključni faktor ekonomskog i socijalnog razvoja regije.

  U tom kontekstu razgovarano je o projektima rekonstrukcije i modernizacije pruge Beograd – Sarajevo, preko Doboja, Tuzle i Zvornika, kao i projektima koji za cilj imaju osiguranje energetske sigurnosti zemalja regije.

  Tema razgovora bila je i prekogranična suradnja u svjetlu saniranja posljedica poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Hrvatsku, a za koju su na Međunarodnoj donatorskoj konferenciji u Bruxelesu osigurana 41,4 milijuna eura upravo za projekte prekogranične suradnje. Naglašeno je da je uređenje korita rijeke Save u cilju sprečavanja novih katastrofalnih poplava prioritetni projekat u interesu dvije zemlje.

  Lagumdžija i sugovornici su se suglasili u ocjeni da su poplave potvrdile činjenicu da ovakve nepogode ne poznaju granice, odnosno da je, uz napore pojedinačnih država neophodno sagledavanje i planiranje zaštite od poplava na razini riječnih slivova i ukazale na potrebu za praktičnijim mehanizmima koordinacije, sprečavanja kriza i upravljanja krizom u slučajevima prirodnih katastrofa.

  Također, Lagumdžija je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je Srbija drugi najznačajniji investitor u BiH, te nadu da će se takav trend suradnje nastaviti i u budućnosti. Također su pozdravljene najave bh. kompanija da će investirati u Srbiju.

  Ocijenjeno je da je u obostranom interesu zaključivanje Memoranduma o razumjevanju o ekonomskoj suradnji na trećim tržištima, odnosno tržištima na kojima BiH i Srbija imaju dobro razvijenu mrežu političkih i gospodarskih veza. U tom kontekstu podržano je stvaranje zajedničkih konzorcijuma, kao i zajednički rad na promociji investicionih potencijala dvije države./HMS/

  facebook komentari

  • E sad me zanima jeli dovio nad grebon?

   • srka

    …nešto razmišljam…pa mora negdje čovjek otići…netkog obići…nije dapače trebao posjetiti ratnog zlikovca S.Miloševiça?
    by Srka®

  • Ljuta Trava

   Zločinac kod zločinca

  • peppermintt

   našla krpa zakrpu
   nego novi vitri “duvaju” , a šta će dodo reć :)))

  • pripadnik

   nazalost bosna je uvijek bila puna stoke crvene i sad je…a njihovo zanimanje je pljacka i unistavanje…nece se bosna toga lako rijesiti…

   • srka

    Nije to stoka, vec ljudi koji drugacije razmisljaju…drugaciji pristup…e sada treba se biti pravi sportas te akceptirati drugoga i drugacijega.
    I nisto vise.
    by Srka®

  • srka

   Hahahahahaaaaa…cuj njemacki “Bild”…ahahahaha….kakav omjer i tko sebi daje za pravo netkoga okvalificirati….i to ni manje ni vise nego “zlikovac”???
   Svaka cast gospon Lagumdzija!
   Tko se ne sjeca proslosti…nema ni svijetle buducnosti!
   by Srka®