Lagumdžiji prijeti potpuni nestanak s bh. političke scene

9

Nakon više od dva desetljeća nema ga u parlamentarnim klupama

Nakon više od dva desetljeća u parlamentarnim klupama, Zlatko Lagumdžija nije izabran u Parlamentarnu skupštinu BiH. Njego SDP je u izbornoj jedinici A3 dobio je tek 10.031 glas, što najvjerojatnije njemu neće biti dovoljno da postane državni zastupnik. SDP je, prema svemu sudeći, apsolutni gubitnik izbora.

– Kada se igrate narodom duže vrijeme, izigravate i svoje glasače, pa i na ovaj način, preusmjeravajući glasove, kada uvijek nešto lobirate u vezi s foteljama…

Pa, pogledajte u posljednje tri-četiri godine u Federalnoj vladi, to su samo fotelje, od 100 odluka 50 se vežu uz neka imenovanja. Pred izbore su imali stotine imenovanja, kako bi ti ljudi ostali u foteljama, jer su bili svjesni da gube vlast. Naravno, za to dolazi kazna. Poslije kazne koju su na ovim izborima doživjeli od svojih glasača, mislim da će se teško oporaviti – kazao je o porazu Lagumdžijinog SDP-a za Avaz novi član Predsjedništva BiH izabran od strane Hrvata Dragan Čović. Upravo je za HDZ BiH, SDP bio koban 2006. i 2010. godine kada su Željka Komšića prijavili za hrvatskog člana Predsjedništva, te glasovima Bošnjaka pobjeđivali kandidate najjače stranke kod Hrvata.

A koliko je SDP nemoćan bez Komšića najbolje su pokazali ovi izbori kada je s mladom strankom ostvario sjajan izborni rezultat i profilirao se među najjače stranke kod Bošnjaka, dok SDP-a, figurativno, nema ni na mapi.
Lagumdžiji, kako sada stvari stoje, prijeti potpuni nestanak s bosanskohercegovačke političke scene… još ako se u obzir uzmu skori izbori u SDP-u…  piše portal Vecernji.ba.

Lagumdžiji prijeti potpuni nestanak s bh. političke scene, a tako je dobar govor održao rekli bismo:

kamenjar.com

facebook komentari

 • peppermintt

  ajme vidi mu pogleda, pripade me ..
  a ne ne smije se zlaja izvuć tek tako, sve račune mu triba spremit na naplatu, 8 godina arčenja ne smije proći samo s političkom kaznom…

  • Alan B’Stard

   Ako ne pobegne bre u ameriku bit ce mu ko pajdi yerkanu

  • Agromentum

   Izgleda kao da je popio tri litre lošeg vina. Najprije treba pokrenuti istragu o porijeklu imovine. Jel’ ono on ima stan u Dubrovniku?

   • peppermintt

    ima svi oni imaju, recimo Bakirova I. žena i kćer imaju i zagrebačku adresu

 • Agromentum

  SDP je najveća politička avantura Bošnjaka zadnjih godina, koja ih je dovela na rub egzistencije. Jasno da nema nekih za koje bi se moglo reći da su dobri – ali tako je svuda. Kad se samo pogleda ovo prodavanje magle da su “titova partija”… Malo tko, koji je mlađi od 40 g. zna bilo što o titu – a bolje da i ne zna…

  • Alan B’Stard

   Oni su titovi, Bog je uz njih :

  • peppermintt

   to su zapravo jugosi, tako da zapravo ni ne možemo reć o nekakvoj avanturi bošnjaka nego jugonostalgičara.

 • cleuna

  TAMNICA ZA ČOVJEKA!

  • peppermintt

   reče se ćoeka 😀