Pratite nas

Komentar

Laprdantia jugoslavica: Plemeniti komunizam i prevencija od gadova, bolesnika i luđaka

Objavljeno

na

„Antifašist“ Mesić odlučno ustao protiv gadova koji komunizam smatraju zločinom

mesic_petokraka[dropcap color=”#dd3333″ font=”0″]M[/dropcap]esić je oštro zamjerio profašističkoj krajnjoj desnici u Hrvatskoj na pokušajima revizije povijesnih činjenica, a pred tim pokušajima ponekad poklekne i ‘nedovoljno odlučna politika vladajuće garniture koja kao da ne zna što bi s antifašizmom, kao da ga se srami, jer joj je desnica nametnula svoje mišljenje da je komunizam zločin'” – stoji u priopćenju medija o proslavi 70. obljetnice „bitke združenih partizanskih snaga Druge brigade 43. istarske divizije, brigade tršćanskih partizana ‘Garibaldi’ i partizanskih jedinica Komande mjesta Koper protiv okupatorske njemačke vojske”.

Kao vrhunski stručnjak za historiografiju te nesumnjivo najveći antifašist poslijeratne Europe – prema kojemu je Hrvatska dva puta pobijedila u Drugome svjetskom ratu – Stjepan Mesić je navedenom izjavom još jednom odlučno ustao protiv povijesnog revizionizma hrvatske neofašističke desnice koja – na hrvatsku sramotu – i danas, u 21. stoljeću, komunizam naziva zločinom, iako sav demokratski svijet znade kako je riječ o plemenitoj ideji koja se je i u praksi baš svagdje, na svakoj stopi zemaljske kugle gdje se je provodila, demonstrirala jedino i isključivo u formi slobode, jednakosti, bratstva, mira, sreće i blagostanja, što su, uostalom, prepoznala i tijela Europske unije koja su komunizam u svojim rezolucijama bez iznimke pozitivne ocijenile i postavile kao vrijednosni uzor.

No, „ima gadova”, „bolesnika i luđaka” koji tako ne misle. S obzirom na to da se društvo mora nekako zaštititi od takvih opasnih pojedinaca, njih valja locirati i žurno transferirati u hrvatske ludnice. Ako treba i preventivno.

JNA demokracija Jelene Lovrić

Jelena Lovric„Novi boj protiv Jugoslavena, što ga braniteljski prosvjedi pokušavaju zametnuti, vraća Hrvatsku u preddemokratsko stanje. Podjela na čuvare revolucije i petu kolonu gura naciju u rješavanje sporova i sukoba metodom građanskog rata, a ne logikom demokratskih mehanizama. Braniteljski logor u Savskoj i najavljeni juriš na institucije upućuju na pokušaj kopiranja ukrajinskog scenarija. U Hrvatskoj se stvara situacija koja opasno podsjeća na kijevski Majdan” – zapisala je Jelena Lovrić.

Navedeno upozorenje novinarke „Jutarnjeg lista” o vraćanju Hrvatske u predemokratsko stanje valja uzeti s najvećom ozbiljnošću. Glas Jelene Lovrić – kolumnistice koja je prema kazivanju srpskog novinara Miroslava Lazanskog u svibnju 1991. zazivala vojni puč JNA u Hrvatskoj – je glas istinske demokratske Hrvatske. U JNA izdanju.

Oliver Frljić – dar s neba

Oliver Frljic„Novi autorski projekt ‘Hrvatsko glumište’ redatelja Olivera Frljića i dramaturga Marina Blaževića premijerno će biti izveden na pozornici HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci u srijedu, 19. studenoga, u 19.30 sati. (…) Ovaj autorski projekt predstavlja treći dio ‘Trilogije o hrvatskom fašizmu’. (…) ‘Trilogiju o hrvatskom fašizmu’ započeli smo na Splitskome ljetu 2008. godine, zabranjenom pa ipak odigranom predstavom ‘Bakhe’ o skrivanju i negiranju ratnih zločina počinjenih uoči i tijekom rata u Hrvatskoj protiv njezinih građana nehrvatske nacionalnosti” – piše „Novi list”.

Čovjek kad pročita ovu vijest može samo zahvaliti Bogu na mladom i darovitom kazališnom redatelju Oliveru Frljiću koji nas tako marljivo iz godine u godinu suočava s prošlošću. Bez njega bi se Hrvati, najveći fašisti u povijesti ljudskog roda, teško oslobodili fašističkog taloga. U društvu u kojemu – premda su antifašisti i komunisti na vlasti – ustaške zmije, fašističke aždaje i nacističke štrige neumorno gaze ostatka ostataka antifašističkoga naslijeđa Oliver Frljić se izdiže kao svjetionik slobode i uzor za buduće naraštaje mladih antifašista.

Ivo Bez Stanova

Komentirajući nedavno predstavljeni predizborni program HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović predsjednik-pravednik dr. Ivo Josipović napomenuo je kako nema novca za „onakvu feštu kakvu je imala Grabar Kitarović”. Iako su se posljednjih godina pojavile informacije paraobavještajnog podzemlja kako je aktualni predsjednik vlasnik nekoliko stanova u Zagrebu, a oni ekstremniji pripadnici tog podzemlja predsjednika su zbog bogatoga bankovnog računa i lagodnog života od mladosti do sada nazivali „crvenim buržujom”, predsjednik je ovom izjavom demantirao takve klevete i laži, pa nam je kao Dragi Vođa koji uživa potporu 101 % hrvatskih birača sada još više miliji i draži.

Ako je jedan engleski kralj mogao dobiti naziv „Ivan Bez Zemlje” aktualni će predsjednik RH ostati upamćen u povijesti kao „Ivo Bez Stanova”.

Davor Dijanović/HKV

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Akademik Davorin Rudolf: Premijeri mogu pitanje zaljeva riješiti uz kavu u pet minuta!

Objavljeno

na

Objavio

Slovenska  strana, točnije ministar vanjskih poslova Erjavec, svojedobno je izjavio kako se problemi s Hrvatskom ne mogu riješiti u idućih sto godina. Čini se kako se od te izjave do danas ništa nije promijenilo.

Hrvatska je izišla iz arbitraže, a nakon govora našeg premijera Plenkovića na zasjedanju Oće skupštine UN-a Slovenci su otkazali sastanak u Zagrebu.

Gostujući iz splitskog studija u Studiju 4, Davorin Rudolf naglasio je kako pitanje granica  nije stranačko pitanje . To je vitalno nacionalno pitanje.  Trebamo mogučnost opoziva političara koji strše s neodmjeenim i za Hrvatsku štetnim izjavama.

Potpuno je neshvatljiva pretenzija Slovenije da čak i nalaže našem predsjedniku Vlade što mora govoriti kad je na međunarodnim pozornicama.  U svojoj sam karijeri susretao mnoge ministre vanjskih poslova, ali ovakvog kao što je ovaj slovenski još nisam nikad, naglasio je Rudgolf. Više od oštre reakcije Ljubljane zanimljivije su mu oštre reakcije u zemlji. Nastup Vesne Pusić koja je govor Plenkovića prozvala štetnim, politički je nedopustiv, neutemeljen i diletantski. Ostao sam jako začuđen, naglasio je.

Granica na moru je crta sredine, jednako udaljena od obje obale. Sud je presudio da Sloveniji ide 4/5 zaljeva ili 80 posto, obrazlažući presudu na redikulozan način. Srećom ta presuda nije na snazi jer je naš Sabor donio odluku da napuštamo arbitražu, podsjetio je Rudolf. Zalaže se za model kondominij ili koimperij (zaljev Fonseca, Bodensko jezero..) kojim, kada nema teritorijalnih pretenzija, bi se Hrvatska i Slovenija složile da Savudrijski zaljev bude zajednički, da dijelimo suverenost, da nema granica, da ga zajednički koristimo – za ribolov, plovidbu i što je izuzetno za važno ekologiju. Spor koji traje već 27 godina, premijeri mogu dogovoriti uz kavu u pet minuta, poručio je!

Neka međunarodna zajednica uhvati Ljubljanu za uši i pita što oni to prijete, što oni hoće. Samo strpljenja, bit će sve u redu, zakljućio je Rudolf.

Akademik Davorin Rudolf: Predlažem kondominij – rješenje koje nije ni prohrvatsko ni antislovensko

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Slaven Letica: Stanković je Bandića tretirao kao mrskog neprijatelja

Objavljeno

na

Objavio

Politički analitičar Slaven Letica komentirao je gostovanje Milana Bandića kod Aleksandra Stankovića u emisiji “Nedjeljom u dva”.

STANKOVIĆ JE BANDIĆA TRETIRAO KAO MRSKOG NEPRIJATELJA

Aleksandar Aco Stanković postavio se prema Milanu Bandiću kao prema ljutom i mrskom neprijatelju, ali na vrlo jasno i jednostavno Bandićevo pitanje nije želio, po cijenu života i vjerodostojnosti, odgovoriti: ‘Je li vama draži Tito ili Republika Hrvatska?’

Da je odgovorio na to pitanje pokazao bi minimum profesionalizma kojeg se, nažalost, davno odrekao: dočekujući snishodljivo sve one čiji mu je svjetonazor blizak, a arogantno, neprijateljski, s pjenom na usnama sve one kojima je Republika Hrvatska draža od Josipa Broza Tita”, napisao je Slaven Letica na Facebooku.

facebook komentari

Nastavi čitati