Lasić odbio zapošljavanja kadrova SDP-a

0

Nakon što su ministri SDP-a ovoga tjedna odbili doći na sjednicu Vlade HNŽ-a, pravdajući svoj potez buntom protiv isplate sredstava HDZ-u BiH i SDA za sanaciju zgrada koje su zapaljene tijekom nereda u veljači, Vecernji list doznaje kako se zapravo bunt SDP-ovaca dogodio zbog drugih razloga.

Naime, kako su rekli u Vladi HNŽ-a sve je krenulo onda kada je predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić odbio prijedlog ministra financija HNŽ-a Samira Hadžihusejnovića za zapošljavanje još minimalno četiri osobe u ovome resoru.

– Prema tom zahtjevu, ti službenici su trebali raditi u internoj reviziji i na još nekim pozicijama u Ministarstvu preko kojih bi SDP i nakon što izađe iz Vlade HNŽ-a nastavio kontrolirati Ministarstvo financija HNŽ-a. Lasić je odbio takav prijedlog i tada je nastao problem – rekao je za Vecernji.ba izvor iz Vlade HNŽ-a.

Sam Lasić jučer nije želio komentirati ova događanja. Ponovio je samo kako neće dopustiti da se politički bodovi skupljaju preko njegove vlade i proračunskih korisnika.

Jučer je izjavio kako razlog postupka ministara SDP-a u Vladi HNŽ-a leži u tome što ova stranka uskoro neće biti u vlasti u ovoj županiji, pa su ministri iz reda spomenute stranke zbog toga nervozni.

Zanimljivo je kako su ministri SDP-a jučer “zaboravili” spomenuti još jednu točku dnevnog reda koja je bila na posljednjoj sjednici Vlade HNŽ-a, a to je “odluka o odobravanju plaćanja putničkog vozila iz proračuna HNŽ-a za 2014. godinu za potrebe Ministarstva gospodarstva”. Ministarstvo gospodarstva HNŽ-a vodi SDP-ov ministar Amer Zagorčić, ali izgleda kako kadrovi SDP-a nemaju ništa protiv toga da se proračunska sredstva koriste i za nabavu automobila ministarstvima kojima oni upravljaju. Inače, SDP je na federalnoj razini iskoristio predizbornu kampanju i postizborno vrijeme za imenovanje velikog broja dužnosnika daleko od očiju javnosti, piše Večernji list.

Dnevnik.ba

facebook komentari