Pratite nas

Komentar

LETICIN ZAKLJUČAK ( I POUČAK ) ZA SVA VREMENA

Objavljeno

na

„…Lijepa Naša (je) milijunima svjetlosnih godina udaljena od snova i stihova koje su o njoj imali branitelji, posebice oni koji su kao dragovoljci otišli braniti svoj dom, selo, grad i domovinu.

Dakle, da u europskom miru ne bismo izgubili dobivene ratove, posebice Domovinski rat, hrvatski vođe morali bi konačno početi rješavati probleme, ali i ponuditi razvojne ciljeve i vizije koje bi pažnju naroda od prošlosti usmjerili prema budućnosti, piše Antun Drndelić.

Vijeća, savjeti i povjerenstva u tome im malo mogu pomoći. Potrebna im je svijest o državništvu i državničkoj odgovornosti koja je doista krasila dr. Franju Tuđmana.“

Zaključak je to, citiran, članka koji je „U potrazi Hrvata za korisnom prošlošću“ objavio u Večernjem listu 13. rujna dr. Slaven Letica naslovivši ga u upitnom obliku – MOŽE LI HRVATSKA U MIRU IZGUBITI DOBIVENE RATOVE – ali bez upitnika na kraju.

Normalan zaključak ( i poučak) za sva vremena, za normalne koji normalno misle. S normalnim tajmingom.

Jer, normalitet, pa i sadržaj zaključka bio je jednak i isto tako aktualan i završetkom rata, ali je trebalo proteći dvadeset i dvije godine da bude formuliran, a koliko će vremena biti potrebno za ostvarenje, u kojem će presudan korak biti onaj uvijek presudni prvi korak…ovisi o onima koji znaju čitati i imati želju i volju, i političku volju, zakoračiti…

Dr. Letica u članku, kao vođe, spominje aktualnu predsjednicu Republike i predsjednika VRH. Vođovođe, bilo koje provenijencije, nisu spomenuti. Zaključak potvrđuje i moje višekratno spominjanje da nam se razvoj sastoji u usponu na prvu stubu, pa onda vraćenje na početak. I to kao perpetuum /non/mobile.

Da je potrebno zakoračiti u napredak, pa i po mojemu kada se uspijemo uspeti na prvu stubu i na njoj se zadržati se, nastavimo i na drugu, pa na treću i četvrtu… pokazuje danas naš status u Europi i EU, koja upravo traži i vidi sebe u razvoju jednakih, ali s različitim brzinama tog razvoja, gdje smo na začelju, jer živimo ne od svog rada i rezultata, nego na dug. ‘Europski fenjeraši’.

Antun Drndelić

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Velimir Bujanec: Čestitamo AfD-u na povijesnom uspjehu!

Objavljeno

na

Objavio

NJEMAČKA NIJEMCIMA!

Čestitamo AfD-u na povijesnom uspjehu!

6 milijuna birača na izborima za Savezni parlament dalo je glas Alternativi za Njemačku, a među njima i mnogo Hrvata koji žive u toj velikoj i prijateljskoj zemlji.

Njemačka je napokon krenula pravim putem – 14 posto za AfD je samo početak, ali i dobar putokaz za Hrvatsku.

VIDEO (AfD TV): TVOJA ZEMLJA. TVOJA DOMOVINA. VRATI JE NATRAG!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

STEVO CULEJ: NEKA VIDE DA NAS IMA!

Objavljeno

na

Objavio

Sve prijatelje i ratnike pozivam da lajkom potvrde svoju spremnost kao toga dana. Neka vide da nas ima. Napisao je Stevo Culej uz fotografiju Specijalne policije na Velebitu.

Prisjetimo se kako je bilo tri zime provesti na toj bajkovitoj planini našim specijalcima, nije lako ni ispričati…

U Domovinskom ratu najviše vremena na Velebitu provela je upravo specijalna policija.

facebook komentari

Nastavi čitati