Ima li Bandić većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini?

13

Zastupnici s liste Brune Esih neće podržati većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini koja bi mogla okupiti stranka gradonačelnika Milana Bandića ako se bude ustrajalo na raspisivanju referenduma o imenu Trga maršala Tita.

Potvrdio je to njihov izabrani zastupnik Tomislav Jonjić u Studiju 4 HRT-a. Aktualni gradski pročelnik Ivica Lovrić istaknuo je da Bandić niti ne želi okupljati većinu u Skupštini, već će to prepustiti onima koji to žele.

“Govori se o podršci gospodinu Bandiću. Skupština podržava projekte koje predlaže gradonačelnik, međutim skupštinska većina treba da bi se izabrao predsjednik i potpredsjednici Skupštine, gospodin Bandić to nema namjeru biti. Prema tomu zastupnici koji su izabrani sa šest različitih lista se trebaju dogovoriti tko će biti predsjednik, tko će biti zamjenici i taj mora imati 26 ruku da bi bio izabran, znači, apsolutnu većinu”, rekao je Lovrić.

“Ne, nije moguć dogovor. Mi smo apsolutno protiv referenduma i apsolutno smo protiv mistificiranja oko tobožnje opasnosti da bi neka nova vlast, neki novi sastav Gradske skupštine mogao ponovno promijeniti to”, rekao je Jonjić.

facebook komentari

 • Dusko Besenic

  Uopće nije potrebno komentirati stavove crvenog fašiste Markovine već nešta drugo. Prvo; da nitko iz TV studija NE UPOZORI neotesanu komunjaru da se tako bahato i omalovažavajuće, prema svima, ne sjedi u studiju i pred javnošću, pa da se radi o bilo kome! Drugo….tko omogućava, u današnje vrijeme, da čovijek takvih političkih stavova iz doba totalitarizma, može biti nastavnik na bilo kakvoj obrazovnoj ustanovi?!

  • Plavac Plavi

   Nije potrebno komentirati stavove crvenog fašiste Markovine!, kažeš? Što, neka i dalje bez pravog, javnog odgovora, širi laži na najmoćnijem mediju??! Ne razumijem!!

   • Dusko Besenic

    Nisam možda bio dovoljno jasan, ali time sam želio reći kako su njegovi stavovi već toliko jasni i poznati da smo svi to odavno osudili i iskritizirali, a sada govorim o njegovim novim “biserima” kojima potvrđuje tko je i što je! Mislim da je u napisanom nedvojbeno što mislim o njemu??

    • Plavac Plavi

     Ja ne sumnjam u tvoje mišljenje o Markovini, nego kažem da se MORA ISKORISTIT RIJETKA PRIGODA NASTUPA NA JAVNOJ TELEVIZIJI ZA IZNOŠENJE PRAVE ISTINE I RAZOTKRIVANJE LAŽI I MANIPULACIJA; takovih kao što je Markovina!! Tu činimo veliku grešku, jer su nam “njegovi stavovi već toliko jasni i poznati da smo svi to odavno osudili i iskritizirali”, a naš narod, mnogo njih, prihvaća udbaške laži i falsifikate zdravo za gotovo!!

     • Dusko Besenic

      Slažem se sa tvojom predhodnom primjedbom kako je g.Jonjić propustio oštrije, u ovakvoj prilici, napasti tog titoističkog debila! Inače, važno je da imamo isti cilj, ti ćeš ga kuditi na tvoj, a ja na svoj način i tako ćemo ga oslikati sa svih strana (iako je svima jasno tko je i što je!). Što se našeg naroda tiče u pravu si i to je svojevrsna naša tragičnost!

     • Plavac Plavi

      Upravo zato treba razotkrivati laži, “stoput” ponavljati istinu!! Oni su na žalost, velikom broju ljudi, uspjeli podvaliti laž kao istinu, ponavljajući “stotinama puta” da je laž istina!!

     • Dusko Besenic

      Srbokomunjarska receptura!

     • Plavac Plavi

      Da ne bi krivo shvatio, o dr. Jonjiću mislim sve najbolje, ali sam htio ukazati na redoviti propust mnogih domoljuba, da se u takvim emisijama nekako ukoče i sustežu reći punu istinu (kalkulirajući, vjerojatno opravdano, da ako budu direktni neće dobiti više prigodu javnog nastupa, jer se zna tko drži medije)! Ali mislim da je došlo vrijeme, kao što sam prije napisao udariti ovu lažljivu bagru “među rogove”!

     • Dusko Besenic

      Je, i vidio si moju reakciju na već prije iznesen tvoj zaključak. Ne znam koliko si imao uvida u većinu mojih napisa na portalu, za koje moram reći da nisu ni najmanje ,, nježni” prema SVIM našim neprijateljima, pa makar oni trenutno vode i HDZ. Inače, shvatio sam te dobro i u tome se slažemo, da u javnosti treba iskoristiti priliku, pa makar više nikada ne pozvali, jer šta vrijedi da te često pozivaju ako si neutralan ili vrlo suzdržan?! Onda im se samo daje alibi da pokazuju nekakav ,, pluralizam”, kojega u biti skoro i nema!

     • Plavac Plavi

      Problem je što 80, 90 posto medija, posebno onih glavnih, drže lijevi, pa je teško probiti tu medijsku blokadu i do kraja iskoristiti prigodu nastupa!! Sad mi je palo na pamet da je nama lako laprdati i smišljati što bi trebalo i kako reći (pitanje je kako bi se sami u datom trenutku snašli)! Nekako se osjećam kao general poslije bitke! 🙂 Ali i ove naše primjedbe mogu koristiti, da se drugi put bolje iskoristi neki medijski nastup!!

     • Dusko Besenic

      Znaš šta “Plavi”, uopće mi se ne sviđa ŽZ, a naročito Pernar, ali ponekad ubode nešta dobro, a dobro je to da kada vidiš pristrano vođenje emisije (Novokmet, Severica i gomila drugih) ili čak sastav pozvanih gostiju, da se čovijek izjasni nedvosmisleno i argumentirano i ustane i ode iz emisije, jer i ovako i onako te više neće zvati, pa da barem čovijek da težinu svojoj kritici na taj način….ostavlja najdublji utisak!

 • Plavac Plavi

  U javnim raspravama, redovito propuštamo reći pravu istinu partizanskoudbaškokomunističkom smeću!! Ovaj put na Markovinine tvrdnje o oslobađanju Zagreba 8. svibnja 1945., Jonjić je propusti javno reći, da su partizani OSLOBODILI tisuće zagrepčana-ŽIVOTA!! Treba konačno početi ovu lažljivu gamad “među rogove”!!

  • Dusko Besenic

   I to bez milosti i skrupula!!