Connect with us

Komentar

LICEMJERNOST PREDSJEDNIKA JOSIPOVIĆA

Published

on

Zadnjih dana čitam kako je predsjednik Josipović, ili kako ga neki od milja zovu „precednik Yusipović“, posjetio branitelje. Branitelje koji prosvjeduju na otvorenom, pod šatorima, spavaju pod zvjezdanim nebom – jednako kao što su 1991.- 1995. radili dok su krvarili i ginuli za svoju DOMOVINU.

Kao ni tada dok su bili mladi i puni života, tako i danas kad su prošle tolike godine, a mnogi od njih su 100% invalidi, nije im bilo teško stati nasuprot diktaturi. Opet su stali na branik domovine i naroda i opet su spremni krvariti i mrijeti za svoj narod i svoju domovinu.

   Predsjednik republike Hrvatske, koji se stidi te riječi, koja ga ubija u pojam, je došao dati im „podršku“.

      Po njegovom licu vidiš da bi bio precednik jugoslavije, zato nikad nije spominjao HRVATSKI NAROD, već samo građane. Po njegovom ponašanju pomislio bi da je došao u leglo smrtnih neprijatelja, kao da je jedini „kockasti“ dres na marakani u Beogradu. Branitelji su zapjevali hrvatsku budnicu „Zovi samo zovi“, te „Lijepu Našu“ – a izraz predsjednika Josipovića je vrlo čudan za predsjednika te države. Čovjek je izgledao kao da guta knedle, kao da je netko „fotošopirao“ njega uz naslov „Pronađi Uljeza“.

              On kao da je svojim ponašanjem i izrazom lica htio reći: „Ja ovdje ne pripadam, ovo nije vrijedno političkih bodova!“

                S druge strane predsjednik Josipović je prije posjete branitelja slavio 10 godina Documente. Upravo one zloglasne Documente koja želi izjednačiti napadača i žrtvu. Koja lažira hrvatsku povijest i krivi Tuđmana i hrvatske branitelje što se jugoslavija raspala. Ta udruga iznova ponižava sve silovane žene, protjeranu djecu, i mučki ubijane muškarce time što staje u obranu JNA i srbočetničkih napada a napada svim lažiranim pisanjima malih umova i nemoralnih osoba hrvatski narod i hrvatsku povijest. Documenta koja je lobirala na sve moguće načine da se Tuđman proglasi zločincem, da se Domovinski rat nazove građanski, da se osude svi hrvatski generali u Haagu – i koja je upravo javno „cmizdrila“ kad su Gotovina i Markač oslobođeni. I predsjednik Josipović izražava veliku zahvalnost i naziva ih „našom savjesti“.

     To njegovo je vrlo dvojbeno – jer očito je da NAŠE – HRVATSKO nije .

V.D.

facebook komentari

Continue Reading
Advertisement
Comments

Komentar

Bitno mi je oko BiH da postoji čvrsta potpora suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti BiH

Published

on

By

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u petak da neće nuditi rješenja za posrnuli hrvatski koncern Agrokor, čiji su veliki vjerovnici ruske banke, nego pomoći u povezivanju ljudi iz Hrvatske i Rusije kako bi se uklonila “buka u komunikacijskom kanalu”.

Boraveći ovaj tjedan u posjetu Rusiji, Grabar-Kitarović je izjavila kako ne bi željela da Agrokor opterećuje odnose Hrvatske i Rusije te da je spremna posredovati između Sberbanke i hrvatskih institucija koje rješavaju pitanje tog koncerna.

“Ja se ne zavaravam da ja osobno mogu nešto riješiti. Međutim, vidim da postoji buka u komunikacijskom kanalu, da neke stvari nisu jasne ni s ruske ni s hrvatske strane i zato sam se ponudila da spojim ljude koji to rješavaju”, izjavila je predsjednica Grabar-Kitarović u razgovoru za HRT.

“Neću nuditi rješenja jer za to nisam ni ovlaštena niti kompetentna, ali mogu povezivanjem ljudi, prenošenjem poruka ako je to potrebno pomoći u rješavanju ovog pitanja”, dodala je.

Čelnik Sberbanke Herman Gref izjavio je u četvrtak da ponašanje hrvatske vlade u slučaju Agrokora, insolventnog koncerna koji je navodno sedam godina falsificirao svoje financijske izvještaje, narušava prava kreditora i kazao da je o Agrokorovom dugu prema Sberbanci razgovarao i s Grabar-Kitarović.

Gref je istaknuo da Sberbanka s hrvatskom vladom želi postići puno međusobno razumijevanje o Agrokorovu dugu, ali da mjere koje je dosad poduzela hrvatska vlada vrlo ozbiljno ugrožavaju prava kreditora, uključujući Sberbanku.

Grabar-Kitarović je u intervjuu ponovila da Inicijativa triju mora, koju je u Moskvi predstavila ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, nije uperena protiv Rusije.

“Htjela sam to raščistiti, a najbolji način je da nekom date projekte da se iz njih vidi o kakvoj je inicijativi riječ – izgradnji prometne, energetske i digitalne infrastrukture”, rekla je predsjednica govoreći o neformalnoj platformi dvanaest, uglavnom istočnih članica EU-a, koju podupire SAD.

Upitana dijele li njezin stav SAD, baltičke zemlje i Poljska koje su u lošim odnosima s Rusijom, istaknula je da se ne radi o “striktnoj inicijativi” u kojoj članice moraju usuglašavati nekakvu politiku.

“Ako nekim državama ne odgovara suradnja s Rusijom u smislu ulaganja kapitala, na javnim natječajima ne moraju se birati ruski izvođači”, rekla je Grabar-Kitarović.

Ističe da Hrvatska dijeli politiku EU-a i NATO-a, ali ne može zanemariti ulogu Rusije na jugoistoku Europe, posebno u BiH i Srbiji.

“Vrlo mi je važno da postoji čvrsta potpora suverenitetu, teritorijalnoj cjelovitosti i konstitutivnoj ravnopravnosti sva tri naroda u BiH te da Rusija potiče da se Hrvatska i Srbija približe rješavanju otvorenih pitanja”, istaknula je Grabar-Kitarović.

facebook komentari

Continue Reading

Komentar

Andrej Plenković: Dobro je što je predsjednica posjetila Rusiju

Published

on

By

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je sinoć u Bruxellesu da je dobro što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otišla u posjet Rusiji.

Rekao je kako je put u Rusiju pripreman posljednjih desetak mjeseci. Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić vodila je hrvatsku delegaciju prije dva tjedna u Moskvu, pripremila sadržajno ovaj posjet, sve ono što se odnosilo na gospodarski dio suradnje.

Hrvatska gospodarska komora kao i obično koordinira naše gospodarstvenike koji su zainteresirani za sudjelovanje na gospodarskom forumu, bilo je dvoje ministara iz Vlade, jedna državna tajnica i cijeli tim savjetnika. Mislim da je predsjednica bila sasvim dobro praćena u svojim aktivnostima, istakno je Plenković.

Komentirao je i navodne izjave šefa Sberbanka Hermana Grefa da je lex Agrokor oštetio njegovu banku i da će se boriti za povrat uloženog novca, rekavši kako je ključno da Sberbank stalno sudjeluje u privremenom vjerovničkom vijeću. Ima informacije o svemu što se radi, sudjeluje u procesu donošenja odluka, dolazili su s predstavnicima drugih banaka u Vladu prije donošenja zakona i imali su sav prostor kao i drugi vjerovnici. Bilo bi dobro da Sberbank bude jednako konstruktivan kao i druge banke koje su prije davale kredite Agrokoru, kaže Plenković.

Premijer je rekao da nije znao za podatak da je Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) proteklih godina davala kredite Agrokoru u ukupnom iznosu od 905 milijuna kuna. Pročitao sam u medijima i kada se vratim u Zagreb, želim vidjeti cjelinu informacija o odlukama HBOR-a proteklih godina i različitim kreditima koji su davani, rekao je Plenković.

facebook komentari

Continue Reading