LICEMJERNOST PREDSJEDNIKA JOSIPOVIĆA

1

Zadnjih dana čitam kako je predsjednik Josipović, ili kako ga neki od milja zovu „precednik Yusipović“, posjetio branitelje. Branitelje koji prosvjeduju na otvorenom, pod šatorima, spavaju pod zvjezdanim nebom – jednako kao što su 1991.- 1995. radili dok su krvarili i ginuli za svoju DOMOVINU.

Kao ni tada dok su bili mladi i puni života, tako i danas kad su prošle tolike godine, a mnogi od njih su 100% invalidi, nije im bilo teško stati nasuprot diktaturi. Opet su stali na branik domovine i naroda i opet su spremni krvariti i mrijeti za svoj narod i svoju domovinu.

   Predsjednik republike Hrvatske, koji se stidi te riječi, koja ga ubija u pojam, je došao dati im „podršku“.

      Po njegovom licu vidiš da bi bio precednik jugoslavije, zato nikad nije spominjao HRVATSKI NAROD, već samo građane. Po njegovom ponašanju pomislio bi da je došao u leglo smrtnih neprijatelja, kao da je jedini „kockasti“ dres na marakani u Beogradu. Branitelji su zapjevali hrvatsku budnicu „Zovi samo zovi“, te „Lijepu Našu“ – a izraz predsjednika Josipovića je vrlo čudan za predsjednika te države. Čovjek je izgledao kao da guta knedle, kao da je netko „fotošopirao“ njega uz naslov „Pronađi Uljeza“.

              On kao da je svojim ponašanjem i izrazom lica htio reći: „Ja ovdje ne pripadam, ovo nije vrijedno političkih bodova!“

                S druge strane predsjednik Josipović je prije posjete branitelja slavio 10 godina Documente. Upravo one zloglasne Documente koja želi izjednačiti napadača i žrtvu. Koja lažira hrvatsku povijest i krivi Tuđmana i hrvatske branitelje što se jugoslavija raspala. Ta udruga iznova ponižava sve silovane žene, protjeranu djecu, i mučki ubijane muškarce time što staje u obranu JNA i srbočetničkih napada a napada svim lažiranim pisanjima malih umova i nemoralnih osoba hrvatski narod i hrvatsku povijest. Documenta koja je lobirala na sve moguće načine da se Tuđman proglasi zločincem, da se Domovinski rat nazove građanski, da se osude svi hrvatski generali u Haagu – i koja je upravo javno „cmizdrila“ kad su Gotovina i Markač oslobođeni. I predsjednik Josipović izražava veliku zahvalnost i naziva ih „našom savjesti“.

     To njegovo je vrlo dvojbeno – jer očito je da NAŠE – HRVATSKO nije .

V.D.

facebook komentari

  • Herceg-Bosna

    yusuf se stvarno ruga braniteljima i narodu,,