Lideri se smijali, posipali pepelom i dali nova obećanja Europi

2

Politički lideri u BiH danas usmeno obvezali da na liniji prijedloga EU naprave agendu koja će BiH izvući iz zastoja na europskom putu”, rekao je novinarima zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović, koji je zbog ranije preuzetih obveza izašao s današnjeg sastanka političkih lidera u BiH s visokim predstavnikom EU za vanjske poslove i sigurnost politiku Federicom Mogherini i europskim tajnikom za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom u Sarajevu.

Izetbegović je rekao je kako “stvari idu dobro”.

federica-mogherin-bevanda2“Svi su rekli da su spremni prihvatiti principe EU, a neki su se i ‘posipali pepelom’, s obzirom da su potvrdili da su i ranije nešto slično potpisivali, ali nisu proveli dogovoreno”, rekao Izetbegović, pri čemu je spomenuo lidere SNSD-a Milorada Dodika i SDP-a Zlatka Lagumdžiju.

Izetbegović je naglasio da je odbacio tvrdnju koju je tijekom sastanka iznio lider SNSD-a, koji je rekao da je SDA bila glavni kočničar reformi u BiH.

”Milorad Dodik i Zlatko Lagumdžija su kazali da su i ranije potpisivani slični sporazumi, ali da nije došlo do implementacije. Dodik je također iznio zanimljivu tezu, što nas je sve nasmijala, a to je da je SDA kočnica procesa u BiH”, istaknuo je.

Inače, na sastanku sudjeluju predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, SDS-a Mladen Bosić, PDP-a Mladen Ivanić, SP-a Petar Đokić, DNS-a Marko Pavić, NDP-a Dragan Čavić, HDZ-a BiH Dragan Čović, HDZ-a 1990 Martin Raguž, SBB-a BiH Fahrudin Radončić, DF-a Željko Komšić, SDP-a Zlatko Lagumdžija i BPS-a Sefer Halilović.

facebook komentari

  • Karanfilov

    Đe ba zapelo!? Dokle više.

  • peppermintt

    isto ka i Europa njima…