Lijanović i Federalna vlada gori od poplave

  2
  Jerko Lijanović- nametnuti federalni ministar

  Koordinacija poljoprivrednih udruženja i saveza dala je nametnutoj Vladi FBiH rok od sedam dana da isplati osnovne poticaje iz 2012. i 2013. godine koji, kako kažu, nisu isplaćeni ni s jednim pfeningom.

  Jerko Lijanović- nametnuti federalni ministar
  Jerko Lijanović- nametnuti federalni ministar

  Predsjednik Federalnog saveza ovčara „Pramenka“ Nusret Avdibegović ocijenio je, u izjavi za Dnevni avaz, da je stočni fond Federacije desetkovan i to politikom Vlade Federacije i ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH više nego posljednjim poplavama.

  On je dodao, da su obećanja o povećanju poticaja samo predizborna priča te je postavio pitanje čemu povećanje kad ni dosadašnji poticaji nisu isplaćeni.

  Mehmed Nikšić, predsjednik Udruženja proizvođača mlijeka i člana Koordinacije poljoprivrednih udruženja i saveza u FBiH kazao je da je Vlada FBiH obećala poljoprivrednicima da će im do 10. ovog mjeseca biti isplaćen dug za 2012. i 2013. godinu.

  – Međutim, vlada se oglušila i nije uplatila niti jednu marku. Devet mjeseci već proizvodimo bez poticaja, duguju nam preko 60 milijuna maraka.

  Umjesto da Vlada Federacije napravi krizni stožer i interventno djeluje u ovoj izvanrednoj situciji, da presujemo i prehranimo ovo što je ostalo od stočnog fonda, oni su se i na to oglušili – rekao je Nikšić sarajevskom listu./HMS/

  facebook komentari

  • Alan B’Stard

   ovi likovi su u rangu Biblijskih pošasti. lešinari

  • Alan B’Stard

   ovi likovi su u rangu Biblijskih pošasti. lešinari