Connect with us

Nebuloze

Lijanović: Veselim se zbog radnika, nadam se da je javnost shvatila da ja nisam kriv

Published

on

”Raduje me činjenica da su obespravljeni nezaposleni iz Širokog Brijega, koji su sve vrijeme imali i moju bezuvjetnu podršku, uspjeli ostvariti svoja prava i da će u narednom razdoblju imati posao”, priopćio je danas dopredsjednik Narodne stranke radom za boljitak (NSRB) i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović, u povodu postignutog sporazuma o isplati plaća bivšim radnicima nekoliko širokobrijeških firmi.

Podsjetimo, radnici su više od mjesec dana držali u blokadi zgradu kompanije “Lijanovići” u Širokom Brijegu, gdje su bila sjedišta tih firmi.

Nekoliko desetina radnika, svakog dana se okupljalo pred tim objektom, a od firmi su tražili isplatu zarađenih plaća, koje nisu isplaćivane dvije godine. Za sve su optuživali ministra Ivankovića Lijanovića, koji je u medijima poručio da zapravo nije riječ o radnicima “Lijanovića”.

”Ovim putem sve one medije koji su proteklih mjesec dana izvještavali o prosvjedima obespravljenih bivših zaposlenih širokobriježana i cjelokupnu javnost koja je pratila sva događanja, pozivam da ih isprate do kraja, te potvrde i uoče moje istinite stavove koje sam iznosio u prethodnom razdoblju”, navodi u priopćenju Ivanković Lijanović, dodajući kako se nada da su svi shvatili da on nije kriv za status tih ljudi.

”Svi oni koji su bez osnova, tendenciozno i neprofesionalno optuživali mene kao krivca za situaciju u kojoj su se našli nezaposleni, sada su, nadam se, shvatili da ja zaista nisam kriv za status tih ljudi, da oni nisu uposlenici društva Lijanovići d.o.o., kao i to da Lijanovići nisu ti koji su tim ljudima ikada išta dugovali i da će u tom smjeru mediji i zaključiti ovu priču”, ističe Ivanković Lijanović, jer, kako navodi, činjenica je da su nezaposleni jučer praktično postigli dogovor sa svojim sadašnjim i možda budućim poslodavcem o namirenju svojih potraživanja.

”To potvrđuje da cijeli slučaj nikada nije imao ikakve veze za mnom osobno ili društvom Lijanovići d.o.o. i da se očito sve vrijeme radilo o montiranim scenarijima”, poručio je dopredsjednik Boljitka i jedan od suvlasnika društva Lijanovići d.o.o. danas u Sarajevu u povodu jučer postignutog dogovora nezadovoljnih nezaposlenih iz Širokog Brijega sa stranim investitorom i dodao da on i društvo Lijanovići d.o.o. u narednom razdoblju neće prestati s borbom i istinom o nezakonitosti s kojom se bore već godinama.

Podsjetimo, stotinjak bivših radnika tvrtke Lijanovići i ostalih tvrtki čija su sjedišta bila na Visokoj Glavici u Širokom Brijegu u petak ujutro postigli su sporazum sa Sadikom Sezerom, vlasnikom tvrtke Asja, o isplati plaća te bi već tijekom dana pogoni tvrtke trebali biti deblokirani. Pregovori su trajali nekoliko dana sa Sadikom Sezerom koji je obećao da će u devet rata isplatiti oko 600.000 maraka.

Više od stotinu bivših radnika tako je nakon 35 dana prosvjeda i blokade tvrtke napustilo Visoku Glavicu i omogućilo rad novoj tvrtki Asja, koja je unajmila pogone Lijanovića, a koja će mesne prerađevine izvoziti u Tursku.

facebook komentari

Continue Reading
Advertisement
Comments

Nebuloze

Nakon Lidla i Nestle uklonio križ – Kome smetaju križevi u kolijevci Europe?

Published

on

Nestle je ovaj tjedan napravio ogroman “politički korektan” korak protiv europske kulture, ali i kršćanstva, te je pošao stopama Lidla.

Tako Nestlé ubrzo nakon Lidla uklanja križ s grčkog pakiranja jogurta, bez obzira što je križ bio toliko malen da je bio gotovo jedva vidljiv.

Sjedište Lidla nalazi se u Švicarskoj, državi čija se zastava sastoji se od bijelog križa na crvenoj podlozi.

Najveći svjetski proizvođač hrane i pića uklonio je kršćanski križ iz grčke jogurtne ambalaže koja prikazuje staru kršćansku crkvu na grčkom otoku Santorini. Odluka podsjeća na onu koji je prethodno učinio supermarket  Lidl ciljem ‘da ne povrijedi senzibilitet drugih religija’, piše therebel.media, prenosi narod.hr

Ovo je još jedan primjer tvrtke koja se kreće u smjeru zatiranja tisućugodišnje europske kulture, a osobito njenog utemeljenja na kršćanskoj simbolici, retuširanjem stvarnosti čak skidajući križeve s krova crkava koji se u stvarnosti svatko može vidjeti.

facebook komentari

Continue Reading

Nebuloze

VLADIKA GRIGORIJE OTVARA RESTORAN U PROSTORIJAMA SPC U DUBROVNIKU?

Published

on

Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, prema pisanju srbijanskog portala Alo, deložirao je u Dubrovniku Vijeće srpske manjine toga grada, što je, kako se navodi, izazvalo gnjev kod oko 3.500 dubrovačkih Srba.

Oni sada navodno peticijom traže od patrijarha Ireneja da ih ukazom makne iz zone nadležnosti.

Grigorije je tvrdio da će proširivati galeriju ikona u prostorima Crkve u Dubrovniku, te je zbog toga naložio SNV-u da napusti ured od pukih 15 kvadrata za koji im je SNV plaćao 2.000 kuna mjesečno najma, piše Krugoval Domovina

Dubrovački Srbi u pismu upućenom patrijarhu Irineju i Sinodi SPC-a smatraju da vladika namjerava crkveni prostor dodatno komercijalizirati otvaranjem restorana, naveli su u javnom pismu ljudi iz dubrovačkog SNV-a.

facebook komentari

Continue Reading