Ljetna iluzija stvarnosti će proći, što ćemo kad se pojavi prvi dašak mraza?

  0

  Meteorolozi nas uvjeravaju, a nije im uvijek za vjerovati s obzirom kako su nedavno najavili opći potop i smak svijeta, da su najveće vrućine iza nas te da je posljednje zahlađenje napokon slomilo ljetnu oštricu, što znači kako ulazimo u posljednji dio ljeta. Neki će zbog toga, kao i uvijek, zažaliti, s nostalgijom se prisjećati ljetnih tuluma na plaži ili nekom bazenu, drugima će laknuti, nakon što ljetno ludilo bude gotovo te nakon što se sve vrati u kolotečinu koju sa sobom nosi jesen i pripreme, nikad jednostavne, za zimu. Većina se ipak boji jeseni, opravdano, s obzirom kako upravo jesen nosi sa sobom najveću neizvjesnost. Naime, redovito s jeseni nam, uz tmurne oblake, sive boje, ali zlatne boje rane jeseni, stižu poskupljenja, od, naravno, goriva do grijanja, a s njima i svega ostaloga što obične građane baca u dodatnu depresiju, makar za nju i neimali puno vremena. Kupacice88V

  Ljeto ćemo nekako i preživjeti, više ili manje uspješno, no, što kad prvi snjegovi počnu? Vrhunac ljeta je iza nas, što pokazuju i brojni partyji diljem naše obale, od nikad manje spominjanog Zrća do Makarske, kao nove oaze ljetnih partyjnera, do Dubrovnika i kultnog Ravellina. Naravno, Rab, po mnogima naš najdinamičniji otok, nismo zaboravili. Glazbene zvijezde u radnom su pogonu još od kraja svibnja, iako se ni za basnoslovne gaže ne nalaze lako sredstva kao nekad, kada smo također govorili o velikoj krizi koja trese Hrvatsku, novaca je sve manje i to je sada, nakon što smo ostavili vrhunac sezone iza sebe, evidentno. Iako se režimski mediji uglavnom trude obmanuti građane o nikad boljoj turističkoj sezoni činjenice ipak govore drugačije. Na kraju se novci broje.

  Slike koje nam dolaze s Jadrana za većinu Hrvata djeluju nestvarno, uglavnom na njima vidimo atraktivne djevojke savršenih tijela, koje gotovo kao da nemaju niti jednu manu, kao da ih je sam Michelangelo isklesao od čistog benkovačkog kamena, iako je stvarnost puno drugačija. Naime, ni na obali, pa ni uz sve novce ovog svijeta, nije onako savršeno kako nam to sugeriraju mediji. Nezadovoljstva je sve više, ljudi nemaju i ne troše onoliko koliko bi se to moglo reći na prvi pogled. Nikad nismo vidjeli pravu sliku noćnog, i svakog drugog, života na obali, uz obalu, u noćnim klubovima ili kafićima ako smo gledali samo one probrane fotografije koje nam serviraju mediji.

  Iluzija stvarnosti ponekad nam je jedina utjeha, pa čak i kada varamo sami sebe.

  tinolovka

  facebook komentari