Pratite nas

BiH

Ljevičarenje u Hrvatskoj postaje mjera svih stvari

Objavljeno

na

Šimunić vikne “za dom!”, a DORH ga kazni sa 25.000kn, tj. maksimalnom kaznom. Vampiri puni sebe svakog 25.05., orgijaju po Kumrovcu s partizanskim kapama na glavi i pjevajući komunističke pjesmuljke, ali nema prekršajnih prijava I DORH šuti. Kao da nitko nikada nije čuo za Rezoluciju o osudi zločinačkih režima fašizma, nacizma i komunizma Vijeća Europe, vijeća čija smo mi inače ponosna članica.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej uputio je za pravoslavni Božić poslanicu svojim vjernicima I sunarodnjacima u iseljeništvu. Naravno, u duhu tolerancije i ljubavi za razliku od klerofašističke Katoličke crkve. Naime, katolički svećenici u zadnje vrijeme toliko eskaliraju s desničarenjem da je to primijetio čak i umjereni i pastoralni Stipe Mesić. Umjesto da se katolički kler ugleda u partijarha Irineja, on javno i bestidno pruža podršku udruzi “U ime obitelji”, Stožeru za obranu Vukovara, stožeru za obranu od poplava, stožeru HNS-a itd. Tako dižu tlak dr. Mirjani Kasapović koja je u svojim empirijskim istraživanjima došla do otkrića kako se zapravo radi ne o stožerima već o kontrarevolucionarnim generalštabovima. Blaga i tolerantna kakva već jest po svom svjetonazoru, odmah je javno zatražila da Hrvatska ojača vojsku i policiju. [pullquote_right]Srbi su pripadnici nebeskog naroda, ljevičarenje u Hrvatskoj postaje mjera svih stvari[/pullquote_right]

Dočim istinoljubivi partijarh Irinej, bez obzira što se radi o stranom teritoriju, pun ljubavi zaželio je sretan Božić svojim sunarodnjacima riječima: “u Dalmaciji, Hrvatskoj, Slavoniji, Lici, na Kordunu i Baniji!” Naravno, apolitični Patrijarh dobro zna kako se Hrvatska proteže samo dotle do kamo se vidi s vrha Katedrale iz Zagreba, a ostalo su samo pokrajine, valjda izvan Hrvatske. Time pokazuje visok stupanj tolerancije jer se sa vrha Katedrale, kad je jako vedro, vide i Karlovac, a ponekad i Petrinja, ali to za njega valjda nije Hrvatska. Sreća što se s vrha Katedrale ne vidi Dubrovnik jer bi možda netko počeo tvrditi kako je to njegov, a ne hrvatski grad. Na kraju svoje poslanice, patrijarh Irinej poentira stavom koji svaki dobronamjerni i objektivni Hrvat mora prihvatiti s veseljem kao putokaz za 2014. godinu. Kaže istinoljubivi Patrijarh: “Čitav slobodoljubljivi i pravdoljubivi svijet stoji nijem i zapanjen pred činjenicom da se brutalno progoni jedno pismo, u ovom slučaju ćirilica, pismo svete braće Ćirila i Metoda. Posebno smo zabrinuti pred činjenicom da se pitanje ćirilice koristi kao paravan za nastavak progona srpskog naroda u Hrvatskoj, za zastrašivanje Srba i njihovog odvraćanja od povratka na ognjišta.” Ne zna Patrijarh da bi povratkom preostalih Srba na njihova ognjišta nastao politički kaos u glavama hrvatske liberalne elite.

Do sada su se u nebrojeno situacija očešali o “hrvatske ognjištare”, a sada bi se na preostala ognjišta vratili Srbi pa bismo dobili dvije vrste ognjištara: zatucane hrvatske ognjištare i napredne srpske ognjištare. Ovi drugi bi se napokon vratili u svoju Dalmaciju, Liku, Kordun, Baniju i Slavoniju. U Zagreb i Hrvatsku dolazili bi valjda samo po novac iz državne blagajne i kad bi Pupovac organizirao veliki prijem za političku elitu kako bi ukazao na sve sadašnje i povijesne pogreške Hrvata prema Srbima u Hrvatskoj i to u zemlji u koju se vraća 1941. godine.

Na ovogodišnji Pupovčev sirenski prijem nisu došli, opreza radi, ni Josipović ni Milanović. Nije bilo ni Perkovića, ali je zato posebno priznanje na prijemu dobio bivši sudac Vojnog suda u Zagrebu Ivan Fumić. Kad je on sudio, procesi protiv neprijatelja samoupravnog socijalizma nikada nisu mogli pasti u zastaru. Obzirom da ih je patrijarh Irinije geografski osvijestio, čudim se da nije odmah bio pao i prijedlog da se odmah nakon prijema svi zajedno popnu na vrh Katedrale kako bi vidjeli do kamo se Hrvatska proteže.
Kad je svojedobno u Beogradu bila održana premijera Gotovčeve opere “Ero s onoga svijeta”, neki su srpski kritičari izjavili kako je to najbolja srpska opera. Što drugo nego im vjerovati kad se radi o pripadnicima NEBESKOG NARODA.

Nakon što sam u zadnjoj kolumni raskrinkao japanskog Predsjednika vlade koji je u njihovom hramu izrazio sućut kako japanskim žrtvama rata tako i ratnim zločincima. Time je sigurno razgnijevio demokratske mase u Kini i Sjevernoj Koreji. Stoga sam prisiljen ponovno upozoriti Slaveka Goldsteina i našu demokratsku javnost kako neprijatelj nikada ne spava mada su drugovi uvjereni kako su ga još davne 1945. godine, uspavali za vijeke vijekova.

Siguran sam da bi Kurt Cobain i njegov bend Nirvana na referendumu “U ime obitelji” glasovali “protiv”. I to je ok. Ali nije ok da je takva napredna grupa pala pod utjecaj ustaške zmije i to gdje drugdje nego u državi Washington baš u vrijeme kad je tamo bio Slavek Goldstein. Dakle, od svih mogućih datuma oni izabrali za dan benda baš 10. travnja. Čudim se kako je to promaklo našem Slaveku koji je baš u to vrijeme predstavljao Amerima svoje monumentalno djelo “1941. – godina koja se vraća” ili tako nekako. Ameri su sigurno bili impresionirani Slavekovom proročanskom knjigicom, osobito onih 0,01% koji znaju sve nevolje koje u Hrvatskoj trpe Slavko i Ivo Goldstein, Pupovac, Kekin, Frljić i drugi.

Kad su Ameri napokon shvatili kako se pometene ustaše ponovno vraćaju u Hrvatsku, pojavio se poznati bend s vokalom i sve nas drsko evocirao na 10. travnja. Obzirom na kvalitetu našeg propresivnog benda “Hladno pivo” koji je negdje u rangu “Nirvane”, jasno je kako je ta ružna vijest iz Amerike pogodila i njihovog frontmena Milu Kekina. On je nedavno zablistao u punoj intelektualnoj snazi izjavivši: “da je grupa bez vokala kao Vukovar bez ćirilice”! Evo, do čega sve može doći kad se naločeš mlakog, a ne hladnog piva. Mile je problem ćirilice u Vukovaru shvatio dijalektički. Svaka grupa koja nastupa bez vokala direkt je protiv ćirilice u Vukovaru i doprinosi depresiji, fatalizmu i lošem raspoloženju Vukovaraca koji su čisti ovisnici o ćirilici.

Ma, nije to čak ni sve! Bend bez pjevača, rekao bi naš Irinej, brutalno doprinosi progonu svetog pisma svetih Ćirila I Metoda te zastrašuje Srbe od povratka na ognjišta. Znači, Dan Nirvane (10.travnja) doveo je do toga da Mile, kolikogod bio na lajni, više ne zna što je to nirvana. Gotovo je s nirvanom i Kurt Cobainom. Gledajući ovih dana Kekina i njegov bend kako sviraju na dočeku Nove godine na Jelačić placu u Zagrebu, palo mi je na pamet više zločestih asocijacija. Činilo mi se kako je Mile više fingirao kao rasvjetno tijelo, a ne kao pjevač. Gledajući Milinu čelicu, sjetih se jedne zajedljive definicije ćelavosti. Ona se odnosi i na mene, ali osobno, a na Milu – lično. Ćelavost je dijalektička preobrazba glave u guzicu. Najprije po obliku, a kasnije i po sadržaju.

Alen Turing je prije šest desetljeća bio matematički genije koji je olakšao pobjedu saveznicima u Drugom svjetskom ratu. Uspješnije od drugih razbijao je njemačke sustave šifriranja. Tako je, sa suradnicima, u godinu dana uspio razbiti najvažniji njemački sustav šifriranja, famoznu “Enigmu”. Unatoč ogromnih zasluga, engleska udruga “U ime obitelji” otkrila je kako je Alen bio homić. Engleski antifašisti, napredni kao I ovi naši partizanski, osudili su Alena I kemiski su ga kastrirali. Nesretni je Alen okončao život samoubojstvom. Ipak, ovih je dana kraljica Elizabeta II se, s pravom, ispričala nesretnom geniju i tako rehabilitirala čast i dostojanstvo oca umjetne inteligencije. Ali, zašto uopće pišem o toj nepravdi koja je još pred 60 godina učinjena Alenu Turingu?

Priča na njega podsjeća me na naše farizeje. Oni dobro znaju koliko je homoseksualaca bilo strijeljano tijekom NOB-a od strane partizana. Znaju koliko je ljudi završilo život pred streljačkim vodovima u kojima su bili i njihovi očevi, a po nalogu njihovg idola bravara maršala Tita, čije ime trga u Zagrebu tako žilavo brane. Titova nas unuka Saša Broz čak nas pokušava uvjeriti kako bi dida Joža danas žestoko bio protiv onog što su tražili članovi udruge “U ime obitelji”. Možda bi se hrvatske kraljice Jadranka Kosor, Vesna Pusić, Ana Mrak, Ingrid Masttrastas mogle ispričati onim drugovima koji zbog duginih boja nisu vidjeli što dolazi I sprema se nakon 8.05.1945. godine.
Zatucani protivnici gay parade u Splitu spremni su bili organizirati antigay paradu na kojoj bi nosili parolu “Tuđu nećemo, svoju ne damo!”

Afera oko Lex Perković je na vrhuncu. Razumijem se, nakon 45 godina odvjetništva, ponešto u kazneno pravo. I ja bih ukinuo rješenje o pritvoru koje se ne zasniva ni na jednom od četiri razloga koje zakon predviđa kao uvjete za pritvaranje osobe. Stoga je izvanraspravno vijeće, umjesto pritvora, izreklo Perkoviću tzv., mjeru opreza – ne smije napuštati Zagreb, oduzeta mu je osobna iskaznica, putna isprava mu ionako ne vrijedi jer je istekla, pa je sve lege artis. Ako se tomu doda životna dob Perkovića, skoro da nema primjedbe na odluku suda. Ali, uvijek postoji neki “ali”.

Upada u oči upravo jeb….. selektivnost u odlučivanju suda. Mjere opreza postojale su u zakonu i kad su se pritvarali Glavaš, Bobetko, Norac, Merčep i stotine drugih koji su doprinijeli stvaranju ove države najmanje kao Perković, Boljkovac i ostali zaslužni pripadnici bivših tajnih službi. Brodarac je bio bolestan i na +40 stupnjeva C je umro u pritvoru, a nikome nije bilo palo na pamet da bi se i na njega mogle bile primijeniti mjere opreza umjesto pritvora. To je dokaz više kako je hrvatsko pravosuđe itekako osjenčano politikom. Za Perkovića se izriču mjere opreza, a za hrvatske branitelje ne. Međutim, Vrhovni sud Hrvatske donio je bio mjeru opreza i za osuđenog pripadnika paravojnih srpskih jedinica koji je bio osuđen čak na 20 godina za ratne zločine u Domovinskom ratu. Kad je bio izručen Hrvatskoj, tražio je bio i dobio, pravo na ponavljanje postupka. Tada mu je VSH ukinuo pritvor i odredio mjere opreza. Kad je počelo ponovno suđenje, pripadnik paravojnih srpskih jedinica javio se dopisnicom iz kanade gdje je pobjegao i dobio politički azil. U tri predmeta ratnih zločina, sud je mojim branjenicima ukinuo pritvor, ali je u sva tri slučaja VSH je bio uvažio žalbe DORH-a I vraćao i ponovno u pritvor. I tako u nedogled. Bolji naši nego vaši! Naši vaše nadigraše!

Šimunić vikne “za dom!”, a DORH ga kazni sa 25.000kn, tj. maksimalnom kaznom. Vampiri puni sebe svakog 25.05., orgijaju po Kumrovcu s partizanskim kapama na glavi i pjevajući komunističke pjesmuljke, ali nema prekršajnih prijava I DORH šuti. Kao da nitko nikada nije čuo za Rezoluciju o osudi zločinačkih režima fašizma, nacizma i komunizma Vijeća Europe, vijeća čija smo mi inače ponosna članica.

Ljevičarenje kod nas postaje mjera svih stvari. Oni koji su 1991. godine, išli u rat s krunicom u ruci i s pokličem “za dom!”, danas su na zubu onih koji su, da bi se prikrili, u to doba mijenjali imena I svakodnevno hodočastili u crkve. Thompson i Čavoglave su na rubu zabrane. Ministar MUP-a na prijamu kod Pupovca kaže da neće biti tolerancije prema netolerantnima. Na prvi pogled to se čini sasvim logično! Ali tko će određivati što je tolerantno, a što je netolerantno? Vjerojatno baš oni koji drastično kažnjavaju Šimunića, ali gledaju kroz prste komunističkim dernecima.

Pitaju se ljudi kakav to obraz ima Davor Butković kad, poslije svih Bleiburga, Jazovki i križnih puteva, tvrdi kako je komunizam bio bolji i humaniji od HDZ-ovskog mraka i pljački? Odgovor je samo to da očito Bule ima dva lijeva obraza!

Zvonimir Hodak/dnevno

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

BiH

Čović: Aferu prisluškivanja treba raščistiti do kraja!

Objavljeno

na

Objavio

FENA

Komentirajući aferu prisluškivanja i praćenja političkih predstavnika i gospodarstvenika iz Hrvatske od Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio kako se ta priča mora raščistiti do kraja.

– Predsjedništvo i ja osobno imamo značajnu ustavnu obvezu oko toga svega i to ćemo pitanje vrlo brzo staviti na dnevni red. Mislim da tu ima puno galame, i da se stane na kraj špekulacijama treba tu stvar raščistiti – poručio je Čović u Mostaru gdje je nazočio manifestaciji početka berbe grožđa.

Dodao je kako Bosna i Hercegovina ne može zaživjeti kao normalna država, ako policijski, sigurnosni i sudski sustav “ne funkcioniraju do kraja”.

– Ja osobno ne dvojim prisluškuje li mene netko ili ne prisluškuje, ali mene to ne opterećuje. Ja živim normalno, jer sve ono što mogu kazati vama, mogu kazati negdje u zatvorenom prostoru. S te strane nisam opterećen, ali institucije države moraju raditi svoj posao isključivo po zakonu – kazao je Čović, prenosi Fena.

Osvrnuo se i na svoj nedavni posjet Sjedinjenim Američkim Državama, ocijenivši ga iznimno uspješnim i višestruko korisnim za Bosnu i Hercegovinu.

– Imali smo susrete s barem petnaestak državnika i kroz te bilateralne susrete poslali smo vrlo jasnu poruku našeg europskog puta. Mi moramo raditi da se sve to realizira i u našem je interesu stabilnost i nedjeljivost države – istaknuo je Čović, najavivši niz sastanaka u sljedećih dvadesetak dana na kojem će se razgovarati o europskom putu Bosne i Hercegovine.

Dodao je kako su Bosni i Hercegovini vrata Europske unije širom otvorena, ali da domaći lideri moraju pokazati ozbiljnost, odraditi svoj dio posla, a ne baviti se sami sobom i voditi izborne kampanje godinu dana prije izbora.

Čović je pozdravio izbornu pobjedu Angele Merkel u Njemačkoj te je najavio da će njemačku kancelarku pozvati u službeni posjet Bosni i Hercegovini.

– Njemačko gospodarstvo, njemačka politika ostaju mjera stabilnosti u čitavom svijetu. Ja ću vrlo brzo, u dogovoru s dvojicom kolega, pozvati Merkel i vjerujem da će ona vrlo brzo doći u službeni posjet Bosni i Hercegovini – kazao je Čović.

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

NATO-ova vježba kod Tuzle u dvorištu vehabijskih uporišta

Objavljeno

na

Objavio

Jedna od najvećih NATO-ovih vježbi kojim će se BiH još više, barem simbolično, približiti Sjevernoatlantskome savezu, a koja počinje danas, održava se na osam lokacija Tuzlanske županije.

Izbor lokacija ove vježbe nije slučajan, piše Večernji list BiH.

Najprije jer se nalazi uz samu granicu dvaju entiteta i Distrikta Brčko, a što je puno važnije, ta vježba pokazuje i jasan odgovor na rastuću radikalizaciju koja je poseban problem, i to upravo u ovome dijelu zemlje. Iako je vježba zamišljena kao odgovor na prirodne katastrofe, jasno je da ima i brojne druge poruke.

Naime, vježbe se održavaju doslovno pred nosom vehabijsko-selefijskih zajednica i otkuda se novačio najveći broj ratnika koji su odlazili u redove terorističke organizacije Islamske države.

NATO-ovi vojnici, što uključuje i pripadnike partnerskih država, će na udaljenosti od dva do deset kilometara provoditi vježbe spremnosti za odgovor kod naselja u Živinicama u mjestu Gračanica, zatim Gornjoj Maoči, Gornjoj Dubnici, Kalesiji te u Ošvama kod Maglaja, zatim Petrovcima, Miljanovcima , Pascima kod Tuzle, gdje je nedavno ponovno istaknuta zastava koja izgledom podsjeća na terorističke organizacije. 
Prema ranijim obavještajnim podacima, upravo je područje Tuzlanske županije područje na kojemu se nalazi najveći broj zajednica u kojima su nastali i tzv. paradžemati koji nisu prihvatili poslušnost Islamskoj zajednici BiH.

Uz to, iz ovoga područja je u Siriju otišao najveći broj džihadista, ali su se i vratili u zemlju nakon sloma terorističke organizacije Islamske države. U središnjoj Bosni te na području Zenice je nakon Tuzlanske županije najveći broj pripadnika radikalnih pokreta. Prema izvješću hrvatske Sigurnosno obavještajne agencije, od početka rata u Siriji i osnivanja ISIL-a, njegovim redovima se priključilo tisuće Europljana, dok se s područja jugoistočnog susjedstva ISIL-u priključilo skoro 1000 osoba, uglavnom sljedbenika džihadističkog selefizma. SOA ni na jednom mjestu u tome izvješću ne spominje BiH.

Inače, prema najavama, NATO-ovi i drugi vojnici će zajedno s pripadnicima Civilne zaštite provoditi vježbe spašavanja na vodi, spašavanja pod vodom, potom odgovor u slučaju potresa te u slučaju potraga za preživjelima u ruševinama. U vježbi će sudjelovati oko 1300 osoba, od kojih će njih oko 500 biti sudionici iz 30-ak zemalja. Bit će tu 35 timova. Skupina subjekata koji će sudjelovati u vježbi vrlo je raznolika, počevši od timova za potragu i spašavanje koji donose različite sposobnosti, kapacitete i iskustva, objasnili su organizatori ove vježbe.

facebook komentari

Nastavi čitati