Pratite nas

Komentar

Ljevičarska netrpeljivost prema osobi suprotnog ‘političkog pola’

Objavljeno

na

Neki tamo ‘ugledni’ psihijatar John D. Gartner donosi Trumpovu dijagnozu, onako odokativno, lišenu empirijske procedure utvrđivanja činjenica. Kaže da se radi o osobi sklonoj ‘grandioznosti, sadizmu, agresivnosti, paranoji, impulzivnosti i hiperosjetljivosti na kritiku‘. Dakle, malignom narcisu.

Svjestan da krši “Goldwaterovo pravilo” po kojemu psihijatri ne smiju postavljati dijagnozu javnoj osobi bez njezina pristanka i ukoliko je nisu osobno procijenili, čovjek je kompromitirao sebe i struku. A cijelu tu opasku začinja podosta znanstvenim zaključkom: ‘Trump je opasno mentalno bolestan i po temperamentu nepodoban da bude predsjednik jedne države‘. Really, za ovo ti je trebao doktorat? Da se mene pita ja bih momentalno tom uglednom psihijatru poslao upitnik oko aktualnih tema; migracija, kontrole granica, gay brakova, odnos prema djeci u utrobi, eutanaziji. Tad bi se vidjelo koliko je u procjeni lika i djela Donalda Trumpa bila upletena znanost, a koliko netrpeljivost prema osobi suprotnog političkog pola.

Zanimljivo, ovo je reakcija na tkz. ‘muslim ban’ kojim se zabranjuje ulazak ljudima iz država na koje opada najveća stopa terorističkih napada. Sasvim je slučajno to sedam muslimanskih država. I to je već dovoljno da ljevičari još jednom ne shvate stvari kako treba. Dakle, ne radi se o selekciji država po religijskoj pripadnosti nego po terorizmu. Da je Nizozemka teroristički nastrojena prema SAD-u, na popisu bi se našla i ona. No, to se ne može reći i za šesnaest muslimanskih zemalja u koje je Izraelcima zabranjeno ući jer su Židovi. Ljevičari o tome ni slova.

Isto tako ti isti ljevičarski licemjeri bivaju gluhonijemi kad im se kaže da je izraelska vojska jedna od najhumanijih na svijetu. Naime, izraelska vojska (Tzva Hahagana LeYisra’el/Tzahal) jedina je vojska na svijetu koja sat vremena prije napada obavijesti protivničku vojsku gdje će napasti u nadi da će ovi potonji odustati od svojih namjera. Te namjere su već tradicionalno monstruozne. Tako, primjerice, često protuzračno oružje Hamasovci stavljaju na krovove vrtića ili škola kako bi ‘ohumanili’ svoje položaje. Naravno, za sat vremena izraelski napad je neumoljiv. O tim muslimanskim spačkama ljevičari šute, kao što šute da je država Izrael svojevrsna tampon-zona između dva netrpeljiva – Hamasa i Hezbolaha.

Ali zato, bogo moj, jučer su lijevi mediji vrištali o jednom mrtvom američkom vojniku i osmero djece, ali šute o 42 ubijena terorista. Raspisali se isti i o Trumpovih 10 000 stopiranih Sirijaca, ali ne i o tome da je Obama proizveo svojom sklonošću ‘grandioznosti, sadizmu, agresivnosti, paranoji, impulzivnosti’ 6,5 milijuna izbjeglica, rasturio par država, zametnuo u još nekoliko država bratoubilačke proljetne revolucije. Čovjek je dobio kao nagradu za to Nobela. Mislim da se Alfred okreće u grobu ko ventilator.

R.B.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marko Jurič: Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Objavljeno

na

Objavio

Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Osim stila visokog letenja i niskog padanja, istog odvjetničkog ureda koji ih brani, radi li se tu o onom surovom hrvatskom primitivizmu, onoj umivenoj i loše prikrivenoj seljačiji?

Ima li tu nekih poremećaja ili dijagnoza koje počinju s riječju narcisoidnost? Sva su trojica vrlo inteligentni ljudi, a doveli se u jednako glupu situaciju.

Sanader se uspeo na vrhove hedonističkog cinizma pa se strmoglavio Čedi Prodanoviću u naručje. Vidošević se spustio u mračne odaje svojega doma, sladostrasno konzumirao sve što je doteklo, a kad je preteklo i on se otkotrljao u naručje Prodanovića, odnosno Jadranke Sloković.

Ivica Todorić se najdulje penjao i najviše uspeo čak do feudalnih Kulmerovih dvora s kojih puca pogled na kmetstvo, ali i njemu je započelo desetogodišnje razdoblje kada će jutra počinjati s Čedom Prodanovićem.

Zašto u Hrvatskoj ljudi ne čitaju malo više, primjerice Ivana Gundulića i njegovog Osmana, gdje kaže: ‘Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje’. Jer kandidata za ovaj klub Čedinih mušterija ima još, samo oni toga, na njihovu žalost, za sada nisu svjesni.

Navodno su rimski cezari nakon vojnih pohoda kada su Rimom prolazili ispod slavoluka pobjede, praćeni ovacijama svjetine u dnu kola imali šaptača koji im je govorio ‘ne zaboravi ti si samo običan čovjek’.

Možda to nije istina, ali je istina da ovi naši hrvatski cezari imaju gomilu šaptača koji ih uvjeravaju da su postali nadljudi, mesije, božanstva, superstari. A kad hrvatski cezari padnu onda hrvatski šaptači postaju USKOK-ovi pokajnici.

Možda je ovo faza prvobitne akumulacije kapitala, možda ono divlje doba pretpovijesti kada se stvaraju plemići. Čini se da to baš ne uspijeva jer do sada se još ni jedan nije stvorio.

Možda zato što tituli plemić prethodi titula vitez, a ona se stječe plemenitim djelima požrtvovnosti i junaštva. Hrvatski nadri plemići preskaču tu fazu. Draža im je metoda glembajevštine koja žrtvenike prepušta junacima.

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

facebook komentari

Nastavi čitati