Pratite nas

Ljubavne afere političara: Što privlači žene? Moć? Novac? Društveni status?

Objavljeno

na

Mnogi političari ostat će u povijesti poznatiji po svojim ljubavnim aferama nego što će biti po svojim političkim uspjesima. Preljub nije zaobišao ni kraljevske dvorove, piše 24sata.hr.

Slavni političari osim po svojim uspjesima nerijetko su poznati i po ljubavnim aferama koje su izašle u javnost. Slava, moć, titula, novac… privukli su brojne, anonimne i poznate dame u zagrljaj svjetskih dužnosnika. Izgled za neke od njih očito nije bio presudan. Isto vrijedi i za godine, uzme li se u obzir da su neki političari ljubovali čak i s maloljetnicama.

Hollande i Gayet
Francuski predsjednik François Hollande našao se u središtu skandala nakon što je časopis Closer posvetio čak sedam stranica njegovoj  aferi s poznatom glumicom Julie Gayet. Uz članak su objavljene fotografije, navodno Hollanda, ispred zgrade u kojoj živi Gayet.
Iako je predsjednik zaprijetio tužbom zbog povrede privatnosti, nije negirao da privatno posjećuje glumicu u njenom stanu u blizini Elizejske palače. Lijepa glumica je navodno i trudna, a nakon medijskih napisa o aferi prva dama Francuske Valerie Trierweiler završila je u bolnici jer se, kako javljaju mediji, predozirala tabletama.

Hollande u ljubavnom trokutu
Hollande je prije nekoliko godina bio u ljubavnom trokutu s jednim ministrom Sarkozyjeve vlade. Naravno, između dvojice političara stajala je Valerie Trierweiler. Trierweiler (47) je na početku 2000-ih imala aferu s Patrickom Devedjianom (68), bivšim ministrom gospodarskog oporavka. Kad se pokazalo da desničar Devedjian nije sklon ozbiljnijoj vezi, uskočio je socijalist Hollande (58).

Sarkozy i Bruni
sarkozy i bruni Ljubavna afera bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja procurila je u javnost 2007. godine, kada su se tabloidi raspisali o njegovoj vezi s 13 godina mlađom Carlom Bruni. Fotografije zajedničkih druženja i romantičnih šetnji bilo je teško negirati. Razvedeni Sarkozy je napravio presedan i službenim priopćenjem potvrdio navode o vezi s lijepom talijanskom manekenkom. Par se oženio 2. veljače 2008., a tri godine kasnije dobili su kćer Giuliju.

Berlusconi i Ruby
Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi poznat je kao veliki ljubitelj žena. Svojim seksualnim skandalima punio je novinske stupce, a najviše pažnje izazvale su raskalašene ‘bunga bunga’  zabave s maloljetnicama. Jedna od njih je i marokanska plesačica Karima El-Mahroug, poznatija pod nadimkom Ruby. S njom je bivši talijanski premijer imao seksualne odnose, te joj je za te usluge i plaćao. Ona je u vrijeme počinjenja kaznenog djela imala svega 17 godina.
Prvostupanjski sud mu je za aferu ‘Rubygate’ izrekao kaznu od 7 godina zatvora zbog maloljetničke prostitucije i zlouporabe položaja u studenom 2013. Početkom ovog mjeseca Berlusconi je uložio žalbu na presudu.

Clinton i Levinsky
Jedan od najpoznatijih seks skandala novije povijesti je slučaj Clinton-Levinski. Bivši američki predsjednik imao je aferu s pripravnicom Monicom Levinsky koja je svoju odanost Americi morala dokazati na koljenima. Potvrda afere bili su snimljeni razgovori između Monice i njene prijateljice, kojoj je pričala o svojoj vezi s američkim predsjednikom. Snimke su 1998. predane specijalnom istražitelju  Kennethu Starru.
Iako je 1998. godine Clinton tvrdio kako nije imao seksualne odnose s Monicom, a uz njega je stala i supruga Hillary, kasnije je sve priznao.

J. F. Kennedy i Marilyn Monroe
Nekoliko desetljeća ranije, 60-ih godina  američki predsjednik John Fitzgerald Kennedy navodno je ljubovao s vjerojatno najvećim „celebrityjem“ tog doba, Marilyn Monroe. Marilyn je bila uvjerena kako će Jack ostaviti suprugu kako bi se njome oženio. Emocionalno nestabilna, pod utjecajem droga i alkohola, Marilyn je sebe zamišljala kao prvu damu te o tome razgovarala sa svojim prijateljima.
U najnovijoj biografiji Jackie Kennedy autor Christopher Andersen tvrdi kako je Jackie znala sve o preljubima svog supruga, no najviše se bojala Monroe.

Putin i gimnastičarka
Svog kandidata za listu preljubnika ima i Rusija. Priča se kako je predsjednik Vladimir Putin pao na šarm trideset godina mlađe ritmičke gimnastičarke Aline Kabajeve. Ona se 2007. učlanila u Putinovu stranku Jedinstvena Rusija, a ubrzo je postala i zamjenica predsjednika Dume.
‘Moskovski korespondent’ je 2008. godine objavio informaciju da će se dvoje ljubavnika vjenčati, Putin je to demantirao, ali Alina nije željela ništa reći. List je tada objavio da se Putin rastao od svoje supruge te da bi se trebao oženiti Kabajevom. Dnevni list The New York Post tvrdio je da njih dvoje imaju trogodišnjeg sina i kćer.

Kerum i Fani
Ni domaćim političarima nisu strane ljubavne afere. Bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum ostavio je svoju suprugu Anku zbog ljubavnice Fani Horvat. Kerum je 2009. šokirao sugrađane kada je putem TV Dalmacije objavio da se rastaje jer čeka dijete s ljubavnicom. Priznao je tada da se to ne uklapa u njegov svjetonazor, pravdajući se riječima “Dogodilo se”. Par se oženio u studenom prošle godine, a zajedno imaju dva sina.

Afera francuske ministrice Dati
Ljubavne afere nisu rezervirane samo za političare. Bivša francuska ministrica pravosuđa Rachida Dati poznata je po aferi s 20 godina starijim multimilijunašem Dominique Desseigneom. Dati je zatražila DNK analizu kako bi dokazala da je Desseigne otac njene kćeri. Vlasnik kasina ‘Lucien Barriere’ i lanca hotela je to odbio ističući da je Dati u isto vrijeme kad je bila s njim bila i s još osmoricom muškaraca. Navodno je riječ o jednoj TV-zvijezdi, ministru, španjolskom premijeru, bratu Nicolasa Sarkozyja i još nekoliko ljudi.

Dati su često kritizirali zbog pojavljivanja u različitima magazinima i izlascima umjesto da radi posao ministrice. Inače, Sarkozy ju je imenovao na tu funkciju kako bi uključio i nacionalne manjine u rad vlade.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Pregled

Zahvala zračnim i kopnenim snagama u ime cijele Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Zahvala zračnim i kopnenim snagama u ime cijele Hrvatske

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili.

Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske koje su predvodili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov danas je, u utorak, 19. rujna 2017. uz predstavnike DUSZ-a, vatrogastva i lokalne uprave i samouprave boravilo u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Osnovni cilj bio je dublji uvid u situaciju na terenu, kao i sve nedavne aktivnosti protupožarnih i protupoplavnih namjenski organiziranih snaga (NOS) OSRH koje su zajedno s drugim državnim institucijama i hrvatskim građanima radile na sprječavanju i sanaciji posljedica požara, poplava i suša koje su u zadnjih nekoliko mjeseci zadesile više područja Republike Hrvatske.

Tijekom posjeta vojarni, izaslanstvu su održane prezentacije o protupožarnoj i protupoplavnoj sezoni 2017., kao i o opskrbi pitkom vodom naselja koja su bila pogođena tim nepogodama i sušom.

Daljnje informacije predočene su tijekom pregleda postroja Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze i drugih pripadnika OSRH koji su bili angažirani u poplavljenim te sušnim područjima.

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili.

“Svojim nesebičnim zalaganjem i angažmanom, koji je ponekad bio iznad uobičajenih ljudskih mogućnosti, vi piloti i tehničari, pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske, stavili ste se na raspolaganje našoj Domovini.

Kao što je hrvatski vojnik bio uz svoj narod ’91. godine, tako ste i vi danas – kroz zadaće pomoći civilnim institucijama i stanovništvu, od gašenja požara pa do sanacije poplavljenih područja”, poručio je ministar.

Načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov istaknuo je dobru suradnju i koordinaciju s DUZS-om, naročito vatrogastvom. “Prikupili smo naučene lekcije, preostaje nam da ih dobro izanaliziramo i implementiramo u svim područjima, od opreme do organizacije, sve s ciljem da budemo još učinkovitiji”, rekao je general.

Župan Zadarske županije Božidar Longin zahvalio je pripadnicima OSRH na svemu što su učinili za građane. “Bilo je to ljeto s mnogo nepogoda, suša, požara i poplava. Štete su velike, no najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava. Štete bi bile puno veće, da nije bilo vas, ne znam kako bi sve skupa završilo”, poručio je Longin vojnicima.

U sklopu programa posjeta, izaslanstvo je obišlo i novouređeni prostor za zrakoplovne tehničare koji rade na PP avionima Airtractor AT-802 A, kao i postroj akro grupe HRZ i PZO-a “Krila Oluje”. Ministar Krstičević tom je prilikom čestitao pilotima na osvojenoj nagradi za najprecizniji nastup na aeromitingu u Slovačkoj Republici.

Foto: MORH/ T. Brandt

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Zatvarali bi one koji su 1991. ratovali – Za dom spremni!

Objavljeno

na

Oporbeni IDS, javljaju mediji, izradio je prijedlog Izmjena i dopuna Kaznenog zakona u sklopu kojeg predlažu zatvorsku kaznu za isticanje fašističkih simbola, što, kako naglašavaju, podrazumijeva i isticanje  simbola i pozdrava „za dom spremni“, koji se vežu za ustaški režim.

Kao prvo, za nešto takvog zatvorske kazne, pa i zabrane, nikada nisu donijele ništa dobrog, uvijek su manje-više bile – kontraproduktivne.

Ovog puta će to biti još i više, jer glavni razlog predlaganja drastičnih mjera je usklik – „Za dom spremni!“ Naime, kad bi se taj „ludi“ zakon pretvorio u djelo, onda bi se moglo dogoditi da i onaj tko je ratovao, bio ranjen ili ginuo uz taj pozdrav u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu također bi mogao završiti onkraj brave, ili bi jednostavno svi koji su 1991. nosili te oznake postali građani „drugog reda“! Drugo, ako se već razmišlja o nečem takvom, to bi trebalo provesti u „paketu“ tj. da se zabrane fašistički, nacistički i komunistički simboli, ali i četnički koji su vezani uz Domovinski rat. Onda nikakvi ratni zločinci poput Vukašina Šoškočanina ne bi mogli imati „privatne“ spomenike, kao što ih imaju danas, a na kojima piše (na ćirilici) da „ovdje počiva komandant  odbrane Borova Sela, narodni junak, proglašen na velikoj narodnoj srpskoj  skupštini u Belom Manastiru 25. septembra 1991. godine.“.Osim toga, trebalo bi sankcionirati i sve one koji poput nekih članova IDS-a na ovaj ili onaj način sustavno „guraju“ projekt odcjepljenja Istre od Hrvatske, odnosno koji žele Istru proglasiti – Republikom! To je mnogo opasnije teza od usklika „Za dom spremni“, jer bi nakon njih to mogli (kad bi poludjeli!) zatražiti Dubrovčani i drugi. I ode Hrvatska, bez četnika, u tri PM!

Sad se postavlja pitanje: što su ti koji su bili i koji jesu na vlasti učinili da primjerice djeca u školi znaju što je to antifašizam, komunizam, nacizam i fašizam, te  što je to Domovinski rat, i protiv koga smo se mi borili? Sankcije bi trebalo uvesti i za ratne profitere, dezertere i izdajice. Trebalo bi još jednom „pročešljati“ popise amnestiranih srpskih i inih četnika, od kojih se dobar dio ponaša kao da su pobijedili u Domovinskome ratu, a ne kao da su (pomilovani) zločinci.

Dakle, idemo po redu. Prvo ćemo ustvrditi tko su bili oni koji su nakon završetka II. svjetskog rata počinili u ime Tita i partije strašne i neviđene zločine nad nevinim Hrvatima te zabraniti sve simbole pod kojima su to činili. Zatim, ćemo doći do Domovinskog rata te sankcionirati isticanje svih četničkih simbola, poglavito onih koji se vežu uz rehabilitiranog (!) četničkog zlotvora Dragoljuba Dražu Mihailovića, koji je Srbima i danas „svjetla točka“. Onda idemo kazniti one koji svake godine u Kumrovcu, ali i na drugim partizansko-komunističkim skupovima, ističu i nose simbole propale Jugoslavije, zločinačke JNA, ali i Tita.

Trebalo bi kazniti i spodobe  koji viču: Smrt fašizmu-sloboda narodu, jer se  taj uzvik nalazi  i na svim, ali baš na svim, važnijim dokumentima SK, KOS-a, Udbe i drugih organa i bio je sastavni dio  popisa za „odstrel“ nevinih Hrvata! (Uče li i o tome djeca u školi?)

Vjerujemo da ćemo čitav prijedlog ovog (suludog) Kaznenog zakona pročitati i u četničkim „Novostima“, koje iz tjedan u tjedan provode četničku politiku, pa će nam i u svezi toga mnoge stvari biti jasnije! (Zar ne Pupovac?).

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati