Lopovi prelaze čamcima iz BiH te kradu na poplavljenim područjima u Hrvatskoj!?

4

U Gunji su se navodno pojavile osobe koje koriste ovu tragediju kako bi pljačkale napuštene kuće koje su čamcima prešle preko Save iz susjedne BiH.

Hrvoje Lucić, načelnik Općine Gunja, zatražio od policije da zbog toga u Gunju pošalju posebne postrojbe kako bi se pljačkaši spriječili i pohvatali, javlja Jutarnji list.

pljacka poplave

Na prevarante je pak upozoreno s netom održane sjednice Kriznog stožera iz susjedne Brodsko-posavske županije. Riječ je o pojedincima koji navodno po kućama skupljaju novac za unesrećene.

I dalje je kritično na poplavljenim područjima na istoku zemlje, a policija je potvrdila da su poplave u Hrvatskoj odnijele dva ljudska života. U osijek pak pristižu evakuirani stanovnici Orašja, kojima treba smještaj i pomoć.

Kako prenosi portal osijek031.com, iz udruge Prsten su dojavili da u Tenju pristiže 500-tinjak osoba iz poplavljenih područja oko Orašja. Iz udruge apeliraju i mole za pomoć građane Osijeka, kako bi se evakuirane osobe mogle smjestiti i pružiti im sva potrebna pomoć i hrana.

Hitno su potrebni:

 • – posteljina
 • – kruh
 • – voda
 • – hrana

Svu pomoć može se dovesti kod novoizgrađenog Hrvatskog doma (Ulici svete Ane bb) i sportske dvorane u Tenji, a na istom mjestu se građani mogu javiti i za udomljavanje osoba u nevolji.

Ranije su iz Ministarstva socijalne politike i mladih izvijestili da je, prema najnovijim informacijama s terena i iz Crvenog križa, stanovništvu na poplavljenom području trenutno najpotrebnija pomoć u hrani (najbolje u konzervama i ostali trajni prehrambeni proizvodi) i proizvodima osobne higijene za djecu (kreme, puderi, šamponi, vlažne maramice…), a prikupljeno mogu dostaviti u prostorije Crvenog križa, Zagreb, Ulica Crvenog križa 16 na području gradske četvrti Donji grad – Medveščak ili u Paviljom 34 Zagrebačkog velesajma, gdje se pomoć prikuplja od 7 sati ujutro do 22 sata navečer. Također, pozvali su volontere da se jave na Zagrebački velesajam kako bi pomogli da nužna sredstva stignu unesrećenom stanovništvu Slavonije. Potrebni su volonterimi koji bi razvrstavali i utovarivali pomoć.

Pronađeno tijelo druge žrtve poplava; policija sprječava pljačku domova

Na području Rajevog sela pronađeno je i drugo tijelo osobe koja se smatrala nestalom, čime su dosad u poplavama u Hrvatskoj izgubljena dva ljudska života.

Također, policija je demantirala informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima o pljačkanju napuštenih kuća na poplavljenim područjima. Kažu, to je neutemeljena informacija. “Želimo poručiti građanima da su policijski službenici na terenu, kontroliraju sva poplavljena područja kako bi se spriječili eventualni pokušaji pljačkanja napuštenih domova pa je tako sinoć policija spriječila nekoliko osoba u namjeri pljačkanja napuštenih domova, koje su čamcima došle na poplavljena područja iz BiH”, poručili su iz MUP-a i kazali da je policija apsolutno na raspolaganju građanima i sudjeluje u obrani, spašavanju i evakuaciji iz ugroženih područja te pružanju pomoći unesrećenima.

Demantirali su i natpise o podrivanju nasipa na rijeci Savi u Županji, koji su se pojavili u pojedinim medijima. “Policija nije evidentirala takav događaj niti je uhitila osobu/e, a prikupljanjem obavijesti od građana utvrdila je kako se radi o javnom pogovoru, odnosno neutemeljenim pričama. Naime, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske obavili su obavijesni razgovor s muškom osobom te je utvrđeno kako je sa skupinom njemu nepoznatih osoba 17. svibnja u večernjim satima na nasipu konzumirao alkohol te su u alkoholiziranom stanju vodili razne neutemeljene razgovore”, kazali su nam iz policije. Jutarnjilist/Croportal

facebook komentari

 • Isti K.

  Hercegovci došli u Šamac pomoći.
  Ili možda muslimani kradu prasad??

  • Izbori

   lopov nema naciju ni vjeru.

 • Isti K.

  Hercegovci došli u Šamac pomoći.
  Ili možda muslimani kradu prasad??

  • Izbori

   lopov nema naciju ni vjeru.