Lovrić Merzel biti će ‘žrtvovana’ uz veliku galamu, kako bi se prikrila buka oko Linićevog intimusa Šegona

  10

  [dropcap]A[/dropcap]leksandar Stanković je pravi vojnik partije. Pozvao je u svoju emisiju Nu2 gradonačelnika Metkovića, Božu Petrova, liječnika psihijatra i osobu čistog životopisa, mladog staloženog političara, predanog svom poslu i građanima. To je u današnje vrijeme previše lijepo i dosadno, pa nam Stanković režući nezanimljivog Petrova u zadnjoj trećini emisije predstavlja Jasminu Jovev, dojučerašnju tajnicu, ili kako se danas kaže asistenticu tj. šeficu ureda sisačke županice Marine Lovrić Merzel. Po Stankoviću bi to trebala biti ekskluzivna vijest kojom nas ovaj partijski novinar želi šokirati, a sve kako bi spinom prekrio teški grijeh ministra Linića koji bi zajedno sa potjeranim Šegonom trebao činiti odlazeći vlakić iz Milanovićeve Vlade. Naime preglasno brujanje 65 % anketiranih građana koji očekuju smjenu ministra Slavka Linića, ne daje Milanoviću mnogo nade za miran san pa je SDP-ov areopag odlučio žrtvom županice Marine Lovrić Merzel prekriti galamu na ministra Linića. [pullquote_left]Lovrić Merzel biti će (kao) žrtvovana uz veliku galamu, kako bi se prikrila buka oko Linićevog intimusa Šegona koji je i samog ministra trebao povući za sobom.[/pullquote_left]

  Ipak je on osamdeset posto Vlade i njegovim odlaskom premijer bi mogao sa ostatkom ministara zatvoriti vrata “Iblerovih i Banskih dvora”, dok ovakvim medijskim spinom gurajući županicu Lovrić Merzel u prvi plan, ublažava kritiku javnosti i slinave oporbe prema ministru Slavku Liniću na koju bi teško mogao dati suvisli odgovor, budući je ministar Linić predsjednik Nadzornog odbora HBOR-a, a to znači partijski komesar pri odlučivanju o kreditima.

  Marina Lovrić Merzel je gradonačelnica za SDP-ovce ipak “zalud grada” koji je svojim industrijskim potencijalom nekada, u voljenoj im Jugovini, predstavljao ponos kroz željezo i naftu. Danas je preko kojekakvih “ekonomskih ubojica” Sisak sa pripadajućom županijom pretvoren u jednu od najsiromašnijih u Hrvatskoj. Merzel je stranačkim gazdama već odavno dozlogrdila sa svojim aferama, a zadnji adut je potrošilamerzel kupujući nepotrebno luksuzni Audi, kada je aferom oko te limuzine podosta naštetila ugledu vladajućih u SDP-u, pa i predsjedniku Josipoviću čijim se prijateljstvom županica tada hvalila. Uzalud se ona sada zapliće u nespretne govorancije i tiskovne konferencije, kada se javnost uvjerila da Jasmina Jovev govori istinu i potkrijepila ju je sa vjerodostojnim dokumentima predajući ih DORH-u i USKOK-u.

  Znajući da će se dogoditi jučerašnji Stankovićev igrokaz, Zoran Milanović je mirne duše šetajući Stradunom odmahivao na pitanja o rekonstrukciji Vlade, te o sukobima i čistkama govoreći kako Hrvatska nije Sovjetski savez. Dakle sada je jasno da se Stankovićev triler ne bi dogodio da Milanović nije najurio Branka Šegona sa mjesta pomoćnika ministra financija ostavljajući tako ogoljenog Linića na otvorenoj medijskoj streljani. Logično je da tjerajući Šegona sa mjesta Linićevog pomoćnika, u zonu kritike ulazi i Linić , te se tada uz pomoć uvijek spremnih dokumenata u DORH-u ili USKOK-u aktivira “joker Marina”, dovodeći u studio kod Stankovića naivnu Jasminu Jovev. Ona. ne sluteći da je izmanipulirana od spin majstora, pod stresom iznosi optužbe protiv bahate županice. Oporba i javnost će biti zadovoljena jer količina netrpeljivosti kojom se već duže vrijeme percipira Marina Lovrić Merzel biti će dovoljna da zatomi kritike prema ministru Slavku Liniću i hrvatskoj Vladi koja bi u uljuđenim zemljama zbog ovakvih afera možda i morala odstupiti.

  Smiljan Strihić/dnevno

  facebook komentari

  • Vacca, the mljac

   Ai ovan dnevno je kurac od portala. – Niko ne valja nego oni.

   • srka

    nije lijepo spominjati na javnim
    mjestima…spolne organe… i bilo tkoga sporedjivati sa datim.

    🙂

    by Srka®

   • dobra stvar je samo to što su udaraju iz kontrapravca 🙂

   • EMINƎM

    vaccony halat mora da ti je za staro željezo svakodnevno””,
    dok tako hvališ portal “dnevno”
    ;)(:

  • Vacca, the mljac

   A, i ovaj “dnevno” je kurac od portala. – Niko ne valja nego oni.

   • srka

    nije lijepo spominjati na javnim
    mjestima…spolne organe… i bilo tkoga sporedjivati sa datim.

    🙂

    by Srka®

   • dobra stvar je samo to što udaraju iz kontrapravca 🙂

   • EMINƎM

    vaccony halat mora da ti je za staro željezo svakodnevno””,
    dok tako hvališ portal “dnevno”
    ;)(:

  • EMINƎM

   Mrzel bu je celi esdepey, kako je dozvolila da je uhite na nedjelu

  • EMINƎM

   Mrzel bu je celi esdepey, kako je dozvolila da je uhite na nedjelu