Lovro Kuščević: Tuđmanova slika zaslužuje biti u svakom državnom uredu

3

Ministar prostornog uređenja i graditeljstva Lovro Kuščević otkrio je u intervjuu za Jutarnji list kako zastupa tuđmanizam kao doktrinu za razvoj Hrvatske, a pojasnio je i najavljenu subvenciju kredita pri kupnji prve nekretnine.

“Držim kako na predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, utemeljitelju RH, moramo stvarati, rekao bih, tuđmanizam kao jednu državotvornu viziju i doktrinu koju treba izučavati i na njoj graditi razvoj Hrvatske. Zaslužan je za stvaranje moje stranke HDZ-a, utemeljitelj je moderne Hrvatske te zaslužuje biti u svakom državnom uredu.
Što se tiče raspela, ja sam praktični vjernik, katolik i mislim kako je također primjereno staviti i raspelo kao simbol živog Krista, koje nas čuva od svih zlih utjecaja i iskušenja koja svakodnevno imamo. Pomaže nam u svakodnevnom radu. Utočište”, kazao je Kuščević.

Pojasnio je i najavljenu subvenciju kredita pri kupnji prvog stana, odnosno plaćanje poreza na prvu nekretninu.

“Nemoguće je napraviti zakonski prijedlog koji bi sve pokrio.

Stambenu politiku vodit ćemo na dva načina: kroz program POS-a i ono što smo pripremili kao prijedlog, Zakon o subvenciji stambenih kredita. Ako ga Vlada prihvati i uputi u saborsku proceduru, a Sabor ga izglasa, očekujemo njegovu provedbu u drugoj polovici 2017.

Sufinancirat ćemo kupnju prve nekretnine ili zamjenske nekretnine ako se proširi obitelj, za građene mlađe od 45 godina, s 50 posto rate prve četiri godine. Banke će se javljati na natječaj pri APN-u i vjerujemo da će i banke u tržišnoj utakmici sniziti kreditne kamate.

Subvencije će se davati za nove, ali i za stare stanove i kuće. Kad bi bile samo za nove, onda bi se moglo reći da se pogoduje bankama, ali uključili smo i rabljene nekretnine”, kazao je Kuščević.

facebook komentari

 • lopov

  PO cemu zasluzuje,ja imam vise argumenata po cemu ne zasluzuje..Kušcevic ti si roden 10 godina poslije rata i ne znas sta pricas

  • Maks

   Kušcevic nije “lopov nego Kušcevic!

 • veki

  Jedino sveti Hrvatski grb zaslužuje biti u svim državnim uredima.