Pratite nas

Politika

Lustracija je demokratska revolucija!

Objavljeno

na

Za lustracijama hrvatski narod godinama vapije.

Zar će RH biti jedina država u Europskoj uniji bez lustracije bivših komunističkih, kod nas jugo terorista.

Ovom Republikom Hrvatskom vladaju jugokomunistički satrapi koji su bili cijelo vrijeme protiv samostalne RH.

Jedan Stipe Mesić stari udbaš još od 1956. bio se samo pritajio u strahu od odmazde hrvatskih branitelja u vrijeme Domovinskoga rata s jedne strane a s druge od strane četnika Slobodana Miloševića koji nisu razlikovali Hrvate kao svoje glavne neprijatelje.

Ne zaboravimo kako je Slobodan Milošević sa svojim velikosrpskom zločinačkom memorandumskom agresijom bio zaprijetio i okorjelim hrvatskim komunistima pa su i hrvatski zločinački udbaši bili prinuđeni zbog vlastite sigurnost prihvatiti državotvornost RH protiv koje su bili cijeloga života. Mesić se hvali sa svojim ocem Josipom “Tovariščem” koji da mu je uzor dok podravski kraj zna za njegove i Manolićeve zločine u ratu i poslije rata nad tim jadnim hrvatskim braniteljima i domoljubima, koje su sa jahaćih konja gađali u onim bleiburškim kolonama smrti.

Jedan Ivo Josipović je sin zloglasnog udbaša Ante Josipovića koji je od partizanskih dana i likvidacija širokobrijeških svećenika franjevaca četrdeset pete pa preko Golih Otoka i sve do onoga Hrvatskog proljeća bio jedan od najzloglasnijih progonitelja Hrvata.

I njega njegov sin Ivo slavi kao svojega uzora. Ivo je neprestano uzvikivao “nova pravednost” što je u biti značilo nove toljage za ustaške zmije po RH što je tražio po Knesetu Izraela.

Jedan Josip Perković je daleko bolji Hrvat od jednoga Mesića ili Josipovića. On je tijekom Domovinskoga rata domoljubno surađivao sa predsjednikom Tuđmanom i braniteljima RH.

Jedna Vesna Pusić je potpuno odnarođena jugokomunjarka koja mrzi sve što je hrvatsko. Zar nije stalno po sabornici uzvikivala kako je RH nastala na zločinu. A njezin brat Zoran je najbolji prijatelj jednome četniku Savi Štrpcu u Beogradu.

Oni sve rade protiv RH i hrvatskoga naroda u cijelosti.

Tako se ponaša i cijela Kukuriku koalicija i bez lustracija nema spasa Hrvatskoj i Hrvatima. Ako bi na predstojećim izborima opet bio biran jedan Ivo Josipović to bi bila hrvatska tragedija i u EU, ili pak Zoran Milanović koji se ponaša kao pravi jugoterorist vrijeđajući branitelje Domovinskoga rata sa “slučajnom državom” ili vukovarskim pločama.

Pravo je čudo da hrvatski branitelji imaju snage da se održe u miru. Lustracija je jedini spas za Hrvate i Hrvatsku u EU. Nitko ih ne želi proganjati, ali oni moraju sići s političke pozornice u Hrvatskoj. To je sukladno svim europskim deklaracijama o demokraciji u EU.

braniteljski-portal.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

ISKORAK U „BOLJE SUTRA“!?

Objavljeno

na

Objavio

CROPIX

„Bolje sutra“, koje čekam od sredine prošlog stoljeća napokon se, kako izgleda, nazire. Potpredsjednica Vlade za gospodarstvo je u jednom od dva naša najveća mainstream dnevna lista jednim udarcem, jednim hitcem iz obje cijevi dvocijevke pogodila dva cilja. Nakon dvadeset i šest godina postojanja neovisne Republike Hrvatske najavljuje se, s pogledom unaprijed, rast gospodarstva, a s druge, kao posljedično, i rješavanje negativnih demografskih kretanja.

Na pitanje o demografskoj slici, potpredsjednica Vlade odgovara:“ To je jedan od najtežih problema s kojim se suočavamo, ali nismo jedini s tim problemom u Europi. No, osim svih mjera koje pokušava provesti Ministarstvo obitelji i mladih, mislim da je najbolja demografska mjera gospodarstvo koje raste. Osjećaj ljudi da imaju perspektivu za sebe i svoju djecu pronalaženjem kvalitetnih radnih mjesta i ostvarivanjem svojih planova, želja i ambicija“.

Zanimljiv je i odgovor na pitanje o iskustvima koja je potpredsjednica Vlade stekla u razgovorima s poduzetnicima. – Najveći im je problem nedostatak radne snage, posebno za prerađivačku industriju, turizam i brodogradnju, ali i za druge industrije kao što je to ICT. Proizlazi da za snažniji rast gospodarstva moramo osigurati skup mjera kojima će se osigurati ne samo dovoljan broj radnika nego i odgovarajuća struktura“.

Ostvaruje se dakle, izgleda, jedan prijedlog mojeg FB prijatelja da bi cijeloj zemlji trebao restart, a to je upravo izlaganje potpredsjednice Vlade o dvije važne teme. Teško je shvatiti i povezati da se „izvoz“ naših kadrova smatra, bez obzira na demografsku sliku, normalnim, a njihovo primanje od drugih država, od strane tih država bez naknade za školovanje, također normalnim. A zatim i „uvoz“ u istim novinama najavljenih više desetina tisuća novih radnika. Opet jednom, bez obzira, na demografsku sliku, koja ne će biti ista.

Izmijenit će se i stanje u mirovinskim fondovima, poreznim prihodima i svemu ostalome što se na samo ta dva toka novca nadovezuje.

Sjajan je optimizam koji navire iz ovog intervjua, kao da se pripremaju neki novi izbori. Ili naprosto da je jedan od velikih problema, a to je Agrokor, u kojem je potpredsjednica Vlade među najistaknutijim heroinama i herojima, u procesu rješavanja i razrješavanja. A i sastav povjerenstva sliči sintagmi ” velika koalicija”. Na to asocira i naslov intervjua:: „Način na koji je Todorić vodio Agrokor bio je uteg za cijelo naše gospodarstvo“, formuliran u prošlo, (i svršeno vrijeme?), najavljujući da je tomu kraj.

Glede napretka i „boljeg sutra“ treba li imati na umu, a i mudraci to znaju reći, da nešto što se ne razvija i zapusti određeno vrijeme, a to je u našem slučaju, najgorem, oko 26 godina, ako se krene u obnavljanje od sad, u demokraciji treba isto toliko godina za povrat u stanje na razini od započinjanja zapuštanja…

Antun Drndelić

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

RADIKALNI POLITIČKI ZAOKRET BELJAKOVOG HSS-a

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska seljačka stranka stubokom mijenja politiku i HSS će se ubuduće temeljiti na republikanizmu i liberalizmu, a demokršćansko naslijeđe odlazi u povijest, temelj je nove strategije koju je sastavio Krešo Beljak, a jednoglasno prihvatilo 136 članova Glavnog odbora.

“Progresivni republikanizam – Nova Republika” naziv je ideoloških smjernica koje potpuno revidiraju politički smjer HSS-a, a u nekim dijelovima stranku vraćaju u vrijeme Stjepana Radića, koji je, primjerice, imao negativan odnos prema konzervativizmu Katoličke crkve, dok Beljak sugerira da treba razmisliti o ukidanju vjeronauka u školskoj nastavi.

Radi se o drastičnom razlazu s HSS-om kakav je bio kada su glavnu riječ vodili Branko Hrg, Marijana Petir i njihovi istomišljenici. “Stjepan Radić je zajedno s bratom Antunom razvio koncepciju koja je pronašla ravnotežu između demokratskih, liberalnih i socijalnih elemenata političkog poretka, ali na tradicionalnim narodnim osnovama – u tome je najvažnija aktualnost idejnih temelja HSS-a u suvremenom hrvatskom društvu”, objašnjava se u uvodu smjernica.

Ukratko, u HSS-u će se zalagati za reformu izbornog sustava, promjenu političkog i administrativnog ustroja i temeljitu decentralizaciju, kao i reformu ekonomskog modela te vanjske politike. Zatim slijedi konkretizacija ovih načelnih teza. Tako bi se ukinuli direktni predsjednički izbori, i umjesto toga, predsjednik Republike birao u Saboru dvotrećinskom većinom i tajnim glasanjem.

Ali, zato bi građani birali suce kao što se radi u SAD-u, a lokalne vlasti bi dobile puno veći utjecaj na rad policije. Što misle o vanjskoj politici predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, vidi se u zahtjevu da se Hrvatska odmakne od politika koje je usmjeravaju da ostane na periferiji Europske unije (Baltik – Jadran), i pokuša postati “jedna od snažnih država centra EU”.

HSS će se zalagati za uvođenje progresivnih poreza koji više opterećuju bogatije, a tražit će ukidanje PDV-a za poljoprivredne i ribarske proizvode. HEP ne smije biti privatiziran, nema prodaje šuma i vodnih izvora, a Beljak predlaže i zabranu prodaje državnog zemljišta strancima.

U sustavu obrazovanja, HSS traži “još radikalniju reformu koja bi bitno rasteretila djecu i povećala odgojnu funkciju škole, smanjiti broj obaveznih predmeta na pet ili šest i nesvrhovito učenje besmislenih činjenica”, “razvoj aktivnog i odgovornog građanstva kroz sustav obrazovanja” te “novu otvorenu kulturnu politiku”.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak potvrdio je za Jutarnji list kako demokršćanska tradicija ubuduće neće biti politička doktrina stranke. “Još 2003. za HSS je glasalo 300.000 birača, a onda su strankom zavladali Hrg i Marijana Petir, nakon čega smo ostali na 35.000 glasova.

Toliko o tezama kako HSS treba imati bazu među konzervativnim glasačima. Uz to, Stjepan Radić se zalagao za liberalne vrijednosti u svoje vrijeme, pravicu i zaštitu najširih slojeva hrvatskog stanovništva, a ove političke smjernice su na istom tragu, ali prilagođene životu u 21. stoljeću. Počinjemo graditi HSS koji će na idućim izborima biti puno jači nego je danas”, pojasnio je Beljak.

facebook komentari

Nastavi čitati