LUSTRACIJA — JEDINI MOST

10

Lustacija je jedini mogući uredan način riješiti hrvatski problem mirno, razumno i bez nasilja, jer mi nikada nismo i nećemo odustati od hrvatskog državnog prava. Dvije Jugoslavije su bile rezultat dva rata a tako su i dvije hrvatske države. Zar stvarno nismo ništa naučili iz vlastite povijesti?

[ad id=”68099″]

Lustracija u Hrvatskoj mora biti provedena u širokom smislu konačnog obračuna s antihrvatskom, jugoslavenskom prošlošću, sa svjetonazorom koji se transplantirao u Hrvatsku a ne samo eliminacijom nekih ljudi koji su bili djelatni u gušenju ideje hrvatske samostalnosti.
Više od svih država istočnog bloka koje su provele lustraciju, Hrvatskoj je lustacija bila i ostaje potrebnija nego svima drugima. Dok poljska, češka ili mađarska samostalnost nikad nije bila dovedena u pitanje a njihova lustracija je predstavljala obračun s nasilnom ideologijom, Hrvatska je stvorena iz rata, iz obračuna s Hrvatima kao narodom i s Hrvatskom u smislu prostora koji pripada Hrvatima.
Jedno je služiti ciljevima jedne ideologije i nametati ju svom narodu a drugo je služiti tuđinskim interesima čiji je konačni cilj bio i ostao eliminirati Hrvate kao zaseban narod na zasebnom teritoriju, gdje je jugoslavenstvo služilo samo kao trojanski konj za ostvarenje velike Srbije.

Državnim osamostaljenjem, kompletna hrvatska sekcija jugoslavenskog državnog aparata, sastavljena od članova jugoslavenske komunističke partije i organa državne vlasti, transplantirana je na vlast u Hrvatsku i kao što se trebalo očekivati a nije, nastavila funkcionirati kao da nije došlo do temeljitih promjena. Ideja hrvatske samostalnosti i ideja jugoslavenstva diametralno su suprotstavljene i jedna predstavlja negaciju druge.

Da bi se ostvario kontinuitet vlasti pokušalo se stvoriti simbiozu, spoj elementa koje se ne može miješati, kao što će lijevanjem vode na vatru ili voda ugasiti vatru ili vatra ispariti vodu. Tko se borio za Jugoslaviju, borio se protiv hrvatske samostalnosti i obratno. Jedno i drugo ne mogu opstojati na jednom te istom prostoru. Takav apsurd je unešen u Hrvatsku i potrajao do današnjih dana, rezultirajući katastrofalnim političkim, gospodarskim i moralnim posljedicama i dok god se ne ukloni, Hrvatska ne može napredovati i ne samo to, nego mora propadati, jer živi kao svoja vlastita suprotnost. Ako je Domovinski rat bio nacionalna revolucija, onda je ovo što se događa od rata pa do danas, kontrarevolucija.
Rezultat te situacije su događaji i odluke koje unose konflikt u ljudski kapacitet racionalnog rasmišljanja.

Samo za primjer: Hrvatske vlasti su najvećim dijelom dva prošla desetljaća proganjale, hapsile, zatvarale i izručivale hrvatske branitelje i stvoritelje ove države a štitile i nagrađivale ljude koji su u cilju očuvanja Jugoslavije i gušenja svake ideje hrvatske samostalnosti, proganjali, premlaćivali, zatvarali i ubijali Hrvate.

Ne može opstati država koja se zove Hrvatska a ponaša se kao Jugoslavija. Ne može u Hrvatskoj Ranko Ostojić biti ministar unutrašnjih poslova jer će poslati policiju da premlati branitelje koji su ju stvorili.

Ne može Hrvatsku voditi čovjek kojemu je Tito idol, jer Tito i titoizam prestavljaju ideju rušenja hrvatske države.

Ne može opstati država u koju se hrvatski heroj Miro Barešić vraća u rat za samostalnost a hrvatske vlasti ga likvidiraju jer je ubio jugoslavenskog zločinca Rolovića.

Kakva je budućnost države u koju se žrtva udbinog terora Nikola Štedul, specifično Josipa Perkovića i Vinka Sindičića, vraća u Hrvatsku da pomogne njeno oslobođenje a u Hrvatskoj ga dočeka isti taj Perković kao njegov pretpostavljeni dok Vinko Sindičić uživa privilegije kao plaću za svoje zločine protiv hrvatskog naroda.

Ta je situacija trebala biti ukinuta lustacijom odmah poslije rata, koja nikad nije provedena i slična situacija vlada i danas.

U takvu Hrvatsku se vratio hrvatski borac Zvonko Bušić i ubio se od tuge i razočaranja.

U Hrvatskoj može živjeti hrvatska desnica i hrvatska ljevica (naglašavam HRVATSKA) kao što živi u svakoj drugoj demokratskoj državi ali ne može živjeti hrvatstvo i jugoslavenstvo, jer Hrvati i jugoslaveni nisu ideološki protivnici, nego nacionalni i državni neprijatelji jedni drugima i jedni moraju uništiti druge da bi preživjeli.

Lustracija je jedini mogući oblik mirnodobskog razriješenja ove situacije. Bez nje Hrvatska nema budućnosti, bez obzira tko bio na vlasti. Dok god ne bude provedena, Hrvatska će se gušiti u vlastitim suprotnostima, u nemiru i neredu, gdje nitko i ništa ne može napredovati, gdje nitko neće investirati, gdje nitko ne može planirati budućnost, gdje samo kriminalci mogu prosperirati, gdje se ni izbori ne mogu uredno provesti jer se ne radi o ideološkim protivnicima nego o neprijateljima koji svoju opoziciju krste fašistima ili alternativno komunistima.

Lustacija je jedini mogući uredan način riješiti hrvatski problem mirno uredno i bez nasilja, jer mi nikada nismo i nećemo odustati od hrvatskog državnog prava. Dvije Jugoslavije su bile rezultat dva rata a tako su i dvije hrvatske države. Zar stvarno nismo ništa naučili iz vlastite povijesti.

Da je lustracija provedena ranije, Hrvatska bi danas imala hrvatsku stranku na vlasti, koja to god bila, bez potreba na usaglašavanje onih koji se ne mogu usaglasiti i još 4 godine propasti i političkog nereda. Ako ne bude provedena, idući izbori će imati još gori rezultat.

Lustracija je jedini most koji Hrvatsku može preko opasne rijeke prebaciti na obalu sreće, zadovoljstva i napretka, i nema drugih mostova.

Dinko Dedić/Kamenjar.com

facebook komentari

 • EMINƎM

  samo lustracija može spasiti ovu napaćenu Hrvatsku zemlju
  srbokomuniste, prgo’mete i njihove lažne mostove odnio bi lustracijski cunami, tek tada bi zavladalo mir i dobro

  • Sivooki

   Svi smo za, ali tko bi to u ovoj konstelaciji snaga mogao provesti?
   Ostojić slavodobitno izjavljuje da će sakupiti dovoljno zastupnika za sastavljanje vlade. Hvala svima koji su glasovali za Most.

   • EMINƎM

    Ostojić javno govori da je most njihov. Ako u Hrvatskoj živi toliko Hrvata da nisu u stanju izabrsti hrvatsku vlast, tada vlast bira većina a to zna se tko su i što su. Šarena laža neka vlada i dalje.

    • Sivooki

     “Do istrage naše…”

 • kršni

  Evo, Hrvati se boje i jasno progovarati o lustraciji! “Šutiii, samo da ne tuku!” je rečenica koju svi stariji dobro poznaju. Kao da sam u Sjevernoj Koreji a ne u Hrvatskoj koja je ušla u Europu.

 • kostresh

  konacno pravo slovo, hrvatsko na hrvatskom papiru od hrvatskog covjeka!
  potpisujem!

 • vivana

  Lustracija,ali kako?U hrvatskoj je,nažalost,malo onih,koji stvarno znaju,tko je hrvatski neprijatelj I koga bi trebalo lustrirati.Gledam intervieu Branimira Glavaša,kad je izašao iz zatvora,u kojem uz ostale gluposti kaže,kako je Tito bio veliki državnik.Eto,ako takvo što može izreći jedan stvaratelj Hrvatske,što očekivati od običnih pijuna?Dok se mi dijelimo na ustaše I partizane,Srbi koriste priliku I ponovo se vraćaju I pripremaju balvane.Već su davno razvodnili hrvatski korpus I od njega stvorili bevandu I to pokazuju I zadnji izbori,da,ako se ne probudi hrvatski narod I ne zbaci ove crveno-jugo-srbo-slavene,milom ili silom,trebat će nove Oluje,ako ih itko mogne pokrenuti,jer možda bude prekasno.

  • Otporaš

   vivana, u pravu si kada kažeš: “…Dok se mi dinlimo na uataše i partizane, Srbi koriste proliku i se viaćaju i pripremaju balvane…” Ja bih uz to samo dodao jednu vrlo značajnu i povijestnu izreku Maksa Luburića koja je citirana samo dragi Bog zna koliko puta, a često puta u netočnom i iskrivljenom obliku. Ja ću tu izreku iznijeti ovdje u originnalu, onako kako ju je general Drinjanin izrekao u svojem famoznom i povijestnom govoru Hrvatima za proslavu Desetog Travnja 1968. godine. Izreka u originnalu počima ovako:

   “…Svi obi koji bi htjeli svoj rat, svoj bivši rat proslijediti u uataško/partizansko/hrvatski rat među našim sinovima SU IZDAJNICI HRVATSKE STVARI!…”

 • mijan

  Priprema lustracije imala je najvecu sansu u predizborno vrijeme ! Uvjeren sam da bi izlaznost , narocito odlucnost hrvatskog puka bila neuporedivo veca da su Hrvati znali tko ce, u kojem roku, po kojem modelu provesti lustraciju, a narocito da su znali koje sve “strukture” ce biti obuhvacene !! Nasi vrli glavesine (“preuzimaci odgovornosti”) procijenili su da ce vise glasova dobiti ne spominjuci ovu temu sto opet ukazuje na neku novu vrstu “pomirbe” sto smo uvelike platili i na svojim ledjima osjetili ! Jos nije kasno, samo neka se maknu Bogom dani !!

 • Otporaš

  Ja Dinka Dedića predlažem da on bude taj koji će započeti, voditi i predvoditi ovu dugo očekivanu i još duže priželjikivanu Lustraciju. Ako on to ne povede a mi svi Hrvati, bez ikakove cenzure, bili uz njega i za njega, bili svi s njima, onda vam ja, Mile Boban, Otporaš, jamčim da će se ta lustracija ostvariti i staviti konačna točka na sva bolna pitanja na koja se još adekvatni odgovori nisu dali.