Mađarska planira uništenje i izbacivanje svih Sorosevih nevladinih organizacija iz države!

9

Mađarska planira uništenje i izbacivanje nevladinih organizacija vezanih uz milijardera George Sorosa i to upravo sada kada će Donald Trump ući u Bijelu kuću!

Mađarska će upotrijebiti “sve raspoložive alate” da izbace financijera brojnih nevladinih organizacija Georga Sorosa (rođenog u Mađarskoj).

Oni smatraju da te nevladine udruge “služe globalnim kapitalistima i traže političku korektnost na račun nacionalnih interesa”, rekao je Szilard Nemeth, potpredsjednik Fidesza.

“Osjećamo da postoji prilika za to, zbog međunarodnih okolnosti, prije svega izbora Trumpa“ prenijela je Nemethove riječi državna novinska agencija MTI.

Orban je bio prvi europski lider koji je javno dao potporu Trumpovoj kampanji, ignorirao kritike Europske komisije i američkog predsjednika Baracka Obame da u Mađarskoj gradi „neliberalnu državu“ po uzoru na autoritarne režime, uključujući Rusiju, Kinu i Tursku.

U 2014. godini, Orban je osobno naredio državne revizije agencija i udruga koje se financiraju iz Norveške i istaknuo da je većina civilnog društva koje se financira iz inozemstva “poklopac za plaćeni politički aktivizam”.

Orban i njegova vlada često su isticali da je uspostava novog svjetskog poretka podržavana od Sorosa, pobornika Demokratske stranke (SAD) sa širokom mrežom organizacija i nevladinih udruga koje promiču „demokraciju“ u nekadašnjoj komunističkoj istočnoj Europi.

Trump je također, kao i Orban, optužio 86-godišnjeg milijardera Sorosa da je dio “globalne strukture moći koja je odgovorna za ekonomske odluke koje pljačkaju radničku klasu (SAD-a op.), otimaju bogatstva od vlastite zemlje i stavljaju novac u džepove nekolicine velikih korporacija i političkih subjekata “.

facebook komentari

 • Omnes Omnibus

  Ako sam ne počistiš smeće u svojoj kući, tko će?

 • miro

  Svaka ti čast LJUDINO ! Takvog i Hrvatska triba i to pod žurno,a ne plenkija briselca.

 • Argus Panoptes

  Kako su vješto iskoristili naši pseudoljevičari Tuđmanovu povijesnu opasku o stoci sitnog zuba,dok su mu podvalili da je time ciljao u malog čovjeka koji stalno nešto zanovijeta,a upravo je na ovu bezličnu gamad mislio.Svakim danom slava mu je veća.

  • Marcus

   Tudjman je mislio na ove jugose, četnike, orjunaše, komunjare itd., koji svi idu pod kišobran tzv. antife. Ne vjerujem da je mislio ni na svih onih 25% koji biraju takve na izborima.

 • kvaternik

  i Hrvatska to teba učiniti – što prije to bolje!

 • Silvio de Lubits

  izgubio sam volju

 • Silvio de Lubits

  hvala ,drugi puta ,danas se igram od jutra.

 • kostresh

  ima Boga!

 • wolf

  Mađarska će upotrijebiti “sve raspoložive alate” da izbace financijera brojnih nevladinih organizacija Georga Sorosa (rođenog u Mađarskoj).

  Valjda će naći posa kod nas,diće bit bresposleni.