Mađarski ministar: Čestitamo Hrvatima na referendumu, surađujmo u zaštiti kršćanskih vrijednosti

0

[dropcap]P[/dropcap]redsjednik Hrvatske biskupske konferencije nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić primio je pismo od mađarskog ministra za socijalna pitanja i obitelj Miklósa Soltésza u kojem on čestita Hrvatima na uspjehu referenduma o ustavnoj zaštiti obitelji. Prenosimo pismo u cijelosti.

Preuzvišeni oče nadbiskupe,

Sve su učestaliji napadi na kršćanske vrijednosti koje nam služe kao zvijezda vodilja u svakodnevnom životu, smatrali se vjernicima ili nevjernicima. Nažalost, neki od tih napada dolaze iz smjera Europske unije koju su zamislili i osnovali državnici koji su praktični kršćani.

Stoga ova mađarska vlada, od početka svog saziva 2010., pridaje veliku važnost zaštiti života, braka i obitelji na ustavnoj razini unutar novog osnovnog zakona Mađarske. Ta načela nastojimo unijeti u naše zakonodavstvo, političke mjere, politiku glede Europske unije i javnu djelatnost te unutar mađarskih zajednica u inozemstvu koje su se aktivnostima nevladinih ili obiteljskih organizacija uvelike posvetile zaštiti ovih vrijednosti.

Iz tog nam je razloga veliko zadovoljstvo čuti da je većina hrvatskog naroda pokazala svoju podršku inicijativi kako bi se održao referendum s ciljem dugoročnih napora oko pitanja braka i njegovog mjesta u Ustavu. Referendum, izlaznost glasača i dvotrećinska pobjeda rezultat su podrške Hrvatske biskupske konferencije i angažmana cjelokupne kršćanske zajednice u Hrvatskoj. Na prvu nedjelju došašća kada pripremamo svoja srca na dolazak našega Gospodina Isusa Krista ovaj veliki uspjeh također ima simbolično značenje za nas Mađare.

Molim primite moje najtoplije čestitke povodom uspjeha referenduma te Vama osobno želim blagoslovljeno razdoblje došašća i Božić. Stojim Vam na raspolaganju ukoliko smatrate da bi naš rad oko zaštite i jačanja kršćanskih vrijednosti  mogao uroditi dugoročnom suradnjom.

Nastavljam moliti Božji blagoslov nad Vašim radom.

Srdačan pozdrav,

Miklós Soltész

Bitno.net

facebook komentari