Mamić: Suđenje u Osijeku je nezakonito

1
Isječak: N1

Savjetnik nogometnog kluba Dinamo Zdravko Mamić, optužen da je uz pomoć drugih za više od stotinu milijuna kuna oštetio Dinamo i državu neplaćanjem poreza i prireza, obratio se javnosti.

Mamić je kazao da je suđenje u Osijeku nezakonito. Obrušio se na nekadašnje dužnosnike u Dinamo da nisu plaćali poreze, ali i sve koji su kritizirali svjedočenje Luke Modrića.

“Rekli su da šutim, da ništa ne govorim. Ja sam prihvatio, jer sam bio poljuljan, ali ja znam više od njih svih zajedno. Pokušat ću vam danas prezentirati moju istinu i moje poglede na neke događaje, iako bi za druženje s vama trebalo danima da ja vama pričam, vi mene pitate i da se onda možda eventualno razumijemo”, počeo je Mamić svoje obraćanje.

“Ja se ne sjećam nijednog primjera otkad je hrvatska država stvorena da je nad jednom obitelji izvršen takav pogrom, takav mobing, koji apsolutno podsjeća na lov divljih zvijeri, kao nad obitelji Mamić. Nema pravne formule, nema pravne mogućnosti, nema životne mogućnosti koja nije upotrijebljena niti sredstva institucionalna i vaninstitucionalna da se moju obitelj uništi i da se uništi naš Dinamo. Ne biraju se sredstva”, rekao je Mamić.

“Krenut ću od događaja kad sam došao, 2000. godine, kad se nad Dinamo nadvio mrak, kad je vlada Ivice Račana i ministar inancija Crikvenac krenuo u obračun s nogometom i s Dinamom”, rekao je Mamić, pokazavši okupljenim novinarima sve novinske napise koji govore o tom dobu i kako je u to vrijeme izgledao Dinamo, “kad je, kolokvijalno rečeno, i Bog dragi dignuo ruke od Dinama”.

Kazao je kako Dinamo tad nije mogao dobiti nikakav kredit. “Onda sam ja imovinu moje cijele obitelji davao u banci kolaterale kao garanciju za kredite u Dinamu. To je moj početak u Dinamu, koji faktički nije više postojao, ostalo je od njema samo ime”, rekao je Mamić.

“Ljudi u klubu su ponosni na mene, a ja ispadam kriminalac”, rekao je Mamić.

“A sad nešto da vas nasmijem”, rekao je Mamić.

“Sudi se meni u Osijeku. Naravno, to je nezakonito. Suđenje nije zasnovano na zakonu i Ustavu RH. Ja živim u Zagrebu. Ako poznajem jednog ili dva suca kaznenoga na Županijskom sudu u Zagrebu, što je s onih 19 čestitih sudaca na Županijskom sudu u Zagrebu? Ja sam u Osijeku, jer oni koji mene tuže znaju da nisam kriv. Formira se u Osijeku optužno vijeće, a tamo bivši predsjednik Županijskog suda u Osijeku, Ninoslav Ljubojević, čovjek čiji sam ja transfer ugovora potpisivao 50 – 50 s njegovim sinom. Taj čovjek mi je bio u optužnom vijeću o kojem treba odlučiti da se meni treba suditi”, rekao je Mamić.

facebook komentari

  • Amigo

    Mamiću , care