Marijan Knezović očitao lekciju Franciskoviću o elementarnoj logici po pitanju Hrvata u BiH

11

U emisiji Klopka koju vodi Ratko Martinović sinoć se oštro raspravljalo o eventualnom Trećem entitetu i položaju Hrvata u BiH.

Gosti su bili Marijan Knezović – mladi aktivist i kolumnist, Ante Prkačin – načelnik Glavnog stožera HOS-a, Marko Francišković – autor i publicist, te Petar Guberac – Predsjednik inicijativnog odbora ‘Hrvatski Blok BIH’. Već na početku emisije započela je  oštra rasprava koja se u ovoj prilično polarizirajućoj temi nastavila gotovo cijelu emisiju.

Marijan Knezović oštro je reagirao na tezu Marka Franciškovića kako je HRHB ustanovljena na dan kada je pao Vukovar i kako su Hrvati u BiH slavili dok je Vukovar padao, kazavši kako je u Vukovaru poginulo jako puno Hrvata iz BiH i kako je osnivanje HRHB bilo jedino sredstvo kako bi se Hrvati u BiH obranili, oštro dodajući kako to nažalost mogu “razumjeti samo oni koji imaju mozak.” Istaknuo je i kako bi stvaranje trećeg entiteta najviše pomoglo Hrvatima u Srednjoj Bosni kojima je najteže, dok je njemu kao Hercegovcu treći entitet najmanje potreban.

Francišković je ustvrdio kako su Nino Raspudić i Ivo Lučić apologeti promašene politike trećeg entiteta nakon čega mu je Knezović sugerirao kako bi se on trebao diviti i Raspudiću i Lučiću jer po pitanju BiH znaju puno više od njega. Na tezu Petra Guberca kako se on ne boji mudžahedina ni islamista jer oni u BiH ne rade ništa loše dodao je kako se vjerojatno nisu bojali ni hrvatski povratnici u Bugojno koji su zaklani na Badnju večer.

Cijela emisija bila je prožeta oštrijim tonovima, ‘ad hominem’ raspravi i bilo je teško goste vratiti na staze pristojnije debate. Posebna rasprava bila je oko trećeg entiteta – jedni smatraju kako bi on ponajviše pomogao Hrvatima koji kao manjina žive u određenim područjima dok drugi tvrde kako bi to bila konačna predaja i gubitak Bosanske Posavine. Na kraju se polemiziralo i o utjecaju bosanskih Hrvata i Hercegovaca na politiku u Hrvatskoj. U referendumskom pitanju ‘Treba li BIH treći entitet’ 78% ljudi odgovorilo je potvrdno, prenosi Hercegovina.info

facebook komentari

 • damirphr

  jos jednom bravo Marijane!

 • herceg

  Ma obični neodgojeni žutokljunac! Sljedbenik brus lija i dodika!

  • Maks

   O tom bi se moglo pretjerivati ali za Franciskovica i Prkacina je Einstein,

   • kostresh

    Maksi Mili Jan, jesul ova trojica hrvati ili samo jedan?

    • Maks

     Meni izgleda ova dva neobrijana ne znaju ni sami sto su . Za Fransiskovica smo se borili da ga puste iz ludnice sad mi izgleda da je bilo prerano – savjetnik zivog zida – otud dobar dio Pernarovih nebuloza ..

     • Sharp Shooter

      Ako mu je on stvarno savjetnik i pored onog uvlačenje četnicima i ruskoj gamadi izgleda da je dr.Biško ipak dala pravu dijagnozu.. A kada se samo sjetim koliko su se domoljubi borili za njega i koliko smo potencirali njegov slučaj i dizali ga kao primjer ukidanja slobode govora i vjeroispovjesti na međunarodnu razinu.. Sramota Marko

     • Maks

      Stalno su u vezi telefonom, Pernar govori ono sto mu kaze Franciskovic, tu je negdje i Prkacin stara SDPenjara lazni HSPejac. Pogledaj ih u emisiji “klopka i prepoznat ces ih u Pernarovom drobljenju u saboru, Franciskovic je dugo s njima – savjetovao i Sincica prije dvije i po godine.

     • Sharp Shooter

      Nisam znao.. Čovjek je stvarno lako kvarljiva roba, kao što je i put do pakla popločan dobrim namjerama..

     • Maks

      Savjetuje ih barem od pocetka predsjednicke predizborne kampanje.

 • Sharp Shooter

  Sve one “Hrvate” koji se više brinu za sudbinu arapskih dezertera i terorista kao tihih agresora na Europu dok istovremeno ne pokazuju nikakav interes za prava i sudbinu naše braće u nakaznoj nedjelotvornoj “državi” BiH u slučaju izbijanja rata trebalo bi poslati u prve redove. Naravno da bi te pi*** izginule za 10 minuta! A ne bi ih uopće bio problem identificirati, samo da krene drugo poluvrijeme..

  • Sharp Shooter

   Ako mu je on stvarno savjetnik i pored onog uvlačenje četnicima i ruskoj gamadi izgleda da je dr.Biško ipak dala pravu dijagnozu.. A kada se samo sjetim koliko su se domoljubi borili za njega i koliko smo potencirali njegov slučaj i dizali ga kao primjer ukidanja slobode govora i vjeroispovjesti na međunarodnu razinu.. Sramota Marko, crni Marko..