Pratite nas

Komentar

Marijana Petir: Beljak se ponaša kao da je u Sjevernoj Koreji

Objavljeno

na

Iako joj je poručeno da se utiša i tako spasi svoj položaj i članstvo u HSS-u, Marijana Petir je ponovno progovorila protiv stranačkog šefa Kreše Beljaka. I to je “raspalila” po njemu iz žestokog oružja.

“Beljak se ponaša kao da je u Sjevernoj Koreji”, kazala je, Petir koja je sudjelovala na konferenciji za medije u suradnji s Hrvatskim drvnim klasterom.

Odbijala je sve do njenog završetka očitovati se o stanju u stranci i prepirkama s Beljakom.

“Prije svega, izuzetno sam žalosna zbog stanja u najstarijoj hrvatskoj stranci.

Svi mi koji smo najavili kandidaturu na unutarstranačkim izborima nalazimo se pod suspenzijom koju još nismo zaprimili pa to ni ne smatramo ozbiljnim i relevantnim.

Slušajući izjave gospodina Beljaka vidimo da on svaki dan iznosi neke nove informacije.

Ne može sam sebe slijedit’, tako da više nitko ne zna što je tu istina.

Mi se ne smatramo suspendiranima. Smatramo da su njegovi istupi u javnosti i javni pritisci najvišim dužnosnicima iz redova HSS-a potpuno neprimjerni.

Tu je riječ o čistoj političkoj odmazdi jer je riječ o 100 delegata na skupštini.

Mi nismo samo dužnosnici mi smo i delegati i kandidati na unutarstranačkim izborima gdje nas gospodin Beljak pokušava eliminirati iz unutarstranačke utakmice, a što mislim da je svojstveno samo za Sjevernu Koreju”, kazala je.

“Ne znam za što bih se ispričavala, posebno g. Beljaku. Ja očekujem da se gospodin Beljak ispriča cjelokupnom članstvu HSS-a i hrvatskom narodu, jer nas je sve prevario, zatajio vrlo važne deljalje iz svoje prošlosti, u kampanji koristio jezik ulice, a ne nešto svojstveno članovima HSS-a”, kazala je o isprici, te nastavila.

“Osim toga, vidimo da je on i sa svojim istupima pomogao Narodnoj koaliciji da izgubi izbore, a o njegovom licemjerju bi se još moglo govoriti, jer ako pogledate izbore 2015. godine, onda ćete visjeti da je Beljak u Samoboru osigurao kandidatu iz redova HSS-a samo 140 glasova, a sada je sebi osigurao preko 5.000 glasova.

Mislim da je svima koji znaju računati jasno da g. Beljak sve što radi radi isključivo zbog sebe i svoje fotelje. On je očigedno poslan u HSS da ga rastoči i da ga uništi i ja mu to kao dugogodišnja članica HSS-a neću dozvoliti”, kazala je. Upitana o vlastitoj kandidaturi za predsjednicu HSS-a, Petir navodi:

“Ja sam najavila da ću se kandidirati i gospodin Beljak me svojim postupcima pokušava spriječiti u tome.”

Komentirala je i poziv predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića HSS-u da se vrati u političku obitelj, u kojoj je HDZ.

“Ja mislim da je to jedna vrlo iskrena i korektna poruka, jer nakon svega što se moglo čuti iz usta Beljaka upućeno prema HDZ-u i Plenkoviću, g. Plenković je opet ovdje pokazao da se može izdići iznad situacije. Pokazao je određenu širinu.

Moram napomenuti da je g. Plenković zamolio Beljaka da pričeka da on dobije legitimitet unutar HDZ-a, kako bi se mogao postići strateški sporazum. No, gospodin Beljak to nije želio čekati i to sve upućuje da je on davno prije imao dogovorene neke druge opcije, a sve zbog svoje fotelje”, navodi ona. S Plenkovićem, navodi, osobno komunicira putem Europskog parlamenta, gdje je HDZ od kolega iz Europske pučke stranke dobio ovacije zbog pobjede.

Izjavila je i kako se nada da će Beljak povući suspenzije i otići s mjesta predsjednika.

“HSS-u treba vostvo koje voli HSS i hrvatski narod… G. Beljak tome nije dorastao”, kazala je.

O prebjezima dvoje članova HSS-a HDZ-u, kazala je da nema informacijama, premda neki zastupnici komuniciraju s HDZ-om, s kojim su u koalicijama u svojim županijama.

“Krešo Beljak nije HSS”, kazala je također, poručujući da je realno i normalno što je Zoran Milanović zbog gubitka izbora otišao s čela SDP-a, pa to isto očekuje od šefa HSS-a, prenosi N1.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

HOĆE LI SE I “KAPETAN” DRAGAN UČLANITI U SDSS?

Objavljeno

na

Objavio

“Kapetan” Dragan Vasiljković dobio je taman toliko zatvora da može izaći na slobodu…

Ako se učlani u SDSS može ući i u Hrvatski državni sabor ili Vladu. Bravo za “hrvatsko” pravosuđe! komentirao je Velimir Bujanec na facebooku današnju presudu.

Podsjetimo na Županijskom sudu u Splitu danas je izrečena presuda Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao kapetan Dragan, zbog ratnih zločina nad hrvatskim vojnicima i civilima.

Proglašen je krivim po dvije točke optužnice: zlostavljanje zatvorenika na Kninskoj tvrđavi i napad na policijsku postaju u Glini.

Postupak protiv Vasiljkovića trajao je godinu dana i u njemu je ispitano 60 svjedoka. Optuženom se sudilo prema tri točke optužnice, i to za zločin protiv ratnih zarobljenika i civilnog stanovništva od sredine 1991. do početka 1993.

Prošli je tjedan Dragan Vasiljković u svojoj obrani ustvrdio da je žrtva montiranog političkog procesa. Odbacio je sve navode iz optužnice, posebno onaj da je imao zapovjedništvo nad zatvorom u Kninu. Rekao je da je samo jednom prigodom dao prijedlog da se zatvor preseli.

S obzirom da je u  australskom i splitskom pritvoru  već „odsjedio“ 12 godina, postoji mogućnost da će se vrlo brzo vratiti u Beograd, gdje će ga dočekati kao „narodnog heroja“. Eto, to je nama „naša borba dala“ ironično je prokomentirao  i Mladen Pavković.

Ovaj ratni zločinac tijekom obraćanja sudu je izjavio  da je ponosan na svoj ratni put i na Kninđe od kojih „nitko nije optužen za nikakav zločin“. Javnost je u sudnici nasmijao izjavom da Hrvati u Australiji uz fotografiju Ante Gotovine drže i njegov portret.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Željka Markić: Je li Srećković iskoristio Bet Israel za blaćenja Hrvatske uoči dolaska izraelskog ministra obrane?

Objavljeno

na

Objavio

Je li Srećković iskoristio Bet Israel za blaćenja Hrvatske uoči dolaska izraelskog ministra obrane?

Aleksandar Srećković jučer je dostavio Hini priopćenje u ime židovske zajednice Bet Israel u kojem zbog sudskog poništavanja komunističke osude na smrt poznatog hrvatskog intelektualca i predsjednicka Matice Hrvatske ( iz 11. mj.1945) optužuje Hrvatsku za “kapilarno širenje ustaštva”.

Kad sam jučer vidjela kako Hina revno prenosi njihovo priopćenje – pitala sam se “zašto su to plasirali baš danas?”.

Naime, Županijski je sud u Zagrebu na zahtjev udruge U ime obitelji i Matice Hrvatske rehabilitirao Filipa Lukasa još 20.07, prije 2 mjeseca. Kad sam jutros vidjela da je Hrvatsku po prvi put posjetio izraelski ministar obrane Avigdor Lieberman – bilo mi je jasno.

Srećkovićev politički pamflet, objavljen je 2 mjeseca nakon rehabilitacije Nole, a jedan dan prije posjeta izraelskog ministra – a ponovio je laži o Filipu Lukasu koje su izašle iz propagandne tvornice Titove Jugoslavije – iste one koja je širila laži o Židovima koje je nakon rata poticala da se iz Hrvatske isele u Izrael, pri tom zadražavajući svu pokretnu i nepokretnu imovinu ljudi koji su preživjeli Holokaust.

Rukopis je poznat, odabir trenutka plasiranja laži jasan. Još ostaje otvoreno – je li Srećković iskoristio Bet Israel ili se oni slažu s njegovim pozicijama te koja je uloga Hine u plasiranju kleveta o Hrvatskoj u obliku reakcije na vijest staru 2 mjeseca.

Damir Krstičević: Hrvatska ima prilike učiti od najboljeg na području obrane i sigurnosti

facebook komentari

Nastavi čitati