Marijana Petir: Beljak se ponaša kao da je u Sjevernoj Koreji

3

Iako joj je poručeno da se utiša i tako spasi svoj položaj i članstvo u HSS-u, Marijana Petir je ponovno progovorila protiv stranačkog šefa Kreše Beljaka. I to je “raspalila” po njemu iz žestokog oružja.

“Beljak se ponaša kao da je u Sjevernoj Koreji”, kazala je, Petir koja je sudjelovala na konferenciji za medije u suradnji s Hrvatskim drvnim klasterom.

Odbijala je sve do njenog završetka očitovati se o stanju u stranci i prepirkama s Beljakom.

“Prije svega, izuzetno sam žalosna zbog stanja u najstarijoj hrvatskoj stranci.

Svi mi koji smo najavili kandidaturu na unutarstranačkim izborima nalazimo se pod suspenzijom koju još nismo zaprimili pa to ni ne smatramo ozbiljnim i relevantnim.

Slušajući izjave gospodina Beljaka vidimo da on svaki dan iznosi neke nove informacije.

Ne može sam sebe slijedit’, tako da više nitko ne zna što je tu istina.

Mi se ne smatramo suspendiranima. Smatramo da su njegovi istupi u javnosti i javni pritisci najvišim dužnosnicima iz redova HSS-a potpuno neprimjerni.

Tu je riječ o čistoj političkoj odmazdi jer je riječ o 100 delegata na skupštini.

Mi nismo samo dužnosnici mi smo i delegati i kandidati na unutarstranačkim izborima gdje nas gospodin Beljak pokušava eliminirati iz unutarstranačke utakmice, a što mislim da je svojstveno samo za Sjevernu Koreju”, kazala je.

“Ne znam za što bih se ispričavala, posebno g. Beljaku. Ja očekujem da se gospodin Beljak ispriča cjelokupnom članstvu HSS-a i hrvatskom narodu, jer nas je sve prevario, zatajio vrlo važne deljalje iz svoje prošlosti, u kampanji koristio jezik ulice, a ne nešto svojstveno članovima HSS-a”, kazala je o isprici, te nastavila.

“Osim toga, vidimo da je on i sa svojim istupima pomogao Narodnoj koaliciji da izgubi izbore, a o njegovom licemjerju bi se još moglo govoriti, jer ako pogledate izbore 2015. godine, onda ćete visjeti da je Beljak u Samoboru osigurao kandidatu iz redova HSS-a samo 140 glasova, a sada je sebi osigurao preko 5.000 glasova.

Mislim da je svima koji znaju računati jasno da g. Beljak sve što radi radi isključivo zbog sebe i svoje fotelje. On je očigedno poslan u HSS da ga rastoči i da ga uništi i ja mu to kao dugogodišnja članica HSS-a neću dozvoliti”, kazala je. Upitana o vlastitoj kandidaturi za predsjednicu HSS-a, Petir navodi:

“Ja sam najavila da ću se kandidirati i gospodin Beljak me svojim postupcima pokušava spriječiti u tome.”

Komentirala je i poziv predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića HSS-u da se vrati u političku obitelj, u kojoj je HDZ.

“Ja mislim da je to jedna vrlo iskrena i korektna poruka, jer nakon svega što se moglo čuti iz usta Beljaka upućeno prema HDZ-u i Plenkoviću, g. Plenković je opet ovdje pokazao da se može izdići iznad situacije. Pokazao je određenu širinu.

Moram napomenuti da je g. Plenković zamolio Beljaka da pričeka da on dobije legitimitet unutar HDZ-a, kako bi se mogao postići strateški sporazum. No, gospodin Beljak to nije želio čekati i to sve upućuje da je on davno prije imao dogovorene neke druge opcije, a sve zbog svoje fotelje”, navodi ona. S Plenkovićem, navodi, osobno komunicira putem Europskog parlamenta, gdje je HDZ od kolega iz Europske pučke stranke dobio ovacije zbog pobjede.

Izjavila je i kako se nada da će Beljak povući suspenzije i otići s mjesta predsjednika.

“HSS-u treba vostvo koje voli HSS i hrvatski narod… G. Beljak tome nije dorastao”, kazala je.

O prebjezima dvoje članova HSS-a HDZ-u, kazala je da nema informacijama, premda neki zastupnici komuniciraju s HDZ-om, s kojim su u koalicijama u svojim županijama.

“Krešo Beljak nije HSS”, kazala je također, poručujući da je realno i normalno što je Zoran Milanović zbog gubitka izbora otišao s čela SDP-a, pa to isto očekuje od šefa HSS-a, prenosi N1.

facebook komentari

 • Agromentum

  Nije ni vama gospođo Petir puno za vjerovat’. Nikakva tajna u predizborno vrijeme nije bila što je on radio. A ako kažete da je ” pomogao Narodnoj koaliciji da izgubi izbore”, kao da je to nešto loše, ili stvarno mislite da bi Milanović bio neko rješenje?

 • Mladen Zajec

  Čudim se čudom kako ovdje ljudi, pojedini komentiraju a nisu nimalo upučeni u “stvarnost”, stvarnost je da sam član HDZa od samog osnutka, ali stranku kao HSS u potpunosti podržavam jer je najstarija Hrvatska Stranka a glavni osnivači i Lideri su mučki smaknuti (ubijeni) u srbiji, ali zašto?? Upravo zato što su svoj život posvetili Hrvatskoj i Hrvatima a vi gospodo, što komentirate nebuloze nemate pojma o povjesti HSSa i Hrvatskog Naroda!! Zato bolje nemojte komentirati jer ispadnete više glupi nego, možda jeste!!!

 • prepri43

  Tradicija je nešto vrlo važno u životu svakog čovjeka pa i naroda i nešto čega se ne smijemo
  sramiti, ali isto tako se njoj ne smije nekritički robovati.Tako primjerice nekada komunistička glasila Vjesnik i njegov tjednik VUS postadoše narodne perjanice uoći i za vrijeme »hrvatskog proljeća«! Danas tih glasila nema nigdje niti netko koliko znam žaluje za njima.Bilo
  pa prošlo kazati će neki i biti će u pravu.U vrijeme kraljevine Hrvati su bili seljački narod što se čvrsto vjerujem nikada više ne će ponoviti.I to je bilo pa prošlo opet će kazati mnogi i biti će u pravu.Ne bi bilo dobro da se za svaki partikularni interes osniva nova stranka kad znamo da u suvremenom svijetu kojemu težimo postoje uglavnom dvije, ili najviše tri stranke, koje definiraju
  sve interese birača, ili barem njihovu većinu.Unutar tih stranaka postoje ljubitelji prirode i društva, koji dodatno usmjeravaju stranku u željenom pravcu nekih njenih članova i https://uploads.disquscdn.com/images/b420b7b3249d49d5500133ba8f39536c4d3ad2139f2aaa860eb5015c55f34f3c.jpg simpatizera,da ne kažem interesnih lobija.U specifičnom hrvatskom slučaju bi bilo dobro njegovati tradiciju političke misli braće Radića i drugih velikana, ali to se može u najgorem slučaju njegovati u okviru neke druge stranke koja se zauzima za tradicionalne vrijednosti.Kako danasnemamo stranke tekstilaca niti one turističkih djelatnika ne vidim prijeke
  potrebe ni po onoj poljodjelaca. Da o našem selu trebaju brinuti svi oni koji obnašaju vlast kao što se to radi i u nekim drugim zemljama ne treba posebno isticati,jer je samo po sebi jasno. Tako primjerice u razvijenim industrijskim zemljama subvencioniraju svoje seljake kojima se isplati ostati na selu i baviti se poljedjelstvom.Pa koliko ja znam nemaju seljačkih stranaka. Ali strateški interes svake zemlje je imati svoju proizvodnju hrane za slučaj prijeke potrebe,jer zemlja koja opusti vlastitu proizvodnju hrane mogla bi se naći u nezavidnom položaju u slučaju izbijanja rata, ili nekih drugih prirodnih katastrofa. Zato nije potrebno posebno žaliti, ako neka stranka nestane iz političkog života kao nepotrebna u novom vremenu. Osobno bi bio veseliji kad bi ta stranka bila SDP, jer je sljednica stranke, koja se poziva na vrijednosti, koje s
  hrvatskim narodom nemaju ama baš ništa zajedničkog.