Pratite nas

Komentar

Marijana Petir: HSS-a neće biti ako se nastavi ovakva situacija

Objavljeno

na

Riječ je o ljudima koji su više od 20 godina članovi HSS-a, i koji su u stranku došli prije Kreše Beljaka, koji jednostavno ne mogu gledati kako on uništava HSS i ne vide prostor za djelovanje uz ovakvog predsjednika i uz ovakvo vodstvo – ovim je riječima Marijana Petir za N1 televiziju komentirala izlazak Nenada Matića i 15-ak predsjednika gradskih četvrti grada Zagreba iz HSS-a.

Oni su nezadovoljni načinom na koji Beljak vodi stranku, a Petir je poručila da će ostati HSS i čekati pravorijek Ministarstva upravejer očekuje “da se institucije države ponašaju u skladu sa zakonom”.

Smatram da su ti ljudi, za razliku od Beljaka, pravi HSS-ovci. Ako je on najavio da će ih onemogućiti da budu kandidati na lokalnima izborima, a mnogi od njih su načelnici, gradonačelnici i župani, onda je sasvim logično da su morali potražiti neku drugu opciju.

Njihov odlazak nije posljedica nedostataka ljubavi prema HSS-u, već protuzakonitog i protustatutarnog djelovanja Beljaka kojem treba stati na kraj – poručila je Petir i dodala kako sve više dužnosnika u HSS-u tvrdi da je Beljak poslan sa zadatkom da uništi HSS.

Ako se nastavi ovakva situacija to je potpuno jasno, HSS-a više neće biti. Ostat će Krešo Beljak s par svojih poslušnika. Stranku je sveo samo na sebe – smatra Petir.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Nije dobro dizanje tenzija

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je govor premijera Plenkovića u UN-u u New Yorku.

Žao mi je da premijer Cerar ne dolazi u Zagreb. Mislim da treba nastaviti razgovore, treba razgovarati čak i kada se ništa ne dogovori. Nije dobro dizanje tenzija, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Premijer Plenković je iznio hrvatske stavove, a stvar je njegovog izričaja kako je govorio u UN-u.

Podržavam hrvatske stavove oko kojih je postignut nacionalni konsenzus. Ubuduće ću zastupati poštivanje dogovora koji imamo u Hrvatskoj i konsenzusa o hrvatskom stavu o ovom i drugim pitanjima.

Što se tiče spora sa Slovenijom, riječ je o međunarodnom pitanju. Da, treba arbitražu poštivati, ali isto tako ona je kompromitirana postupcima slovenske strane, što je loša poruka drugim državama, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Cerar zbog Plenkovićeva govora u UN-u otkazao posjet Hrvatskoj

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Stier: Potez Cerara pokazuje da Slovenija nije spremna za dijalog

Objavljeno

na

Objavio

Slovenski premijer Miro Cerar jučer je naprasno otkazao svoj dolazak u Zagreb, nakon govora premijera Andreja Plenkovića na Općoj skupštini UN-a.

“To pokazuje da Slovenija nije otvorena, spremna, za dijalog, barem u otvorenom trenutku. Ono što je premijer iznio pred Općom skupštinom UN-a je poznati hrvatski stav.

Nitko nije očekivao da će ga Hrvatska promijeniti. Bilo je očekivanja, neutemeljenih, u Sloveniji da će možda promjena vlasti u Hrvatskoj dovesti do promjene stajališta. No, upravo je Slovenija ta koja je prekšila arbitražni sporazum, prema tome nema nikakvih iznenađenja.

U tom kontekstu, Cerar kad kaže da neće doći u Zagreb zatvara, pokazuje da Slovenija nije za dijalog”, rekao je u petak u Saboru bivši ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier.

Dodaje da situaciju treba gledati i u kontekstu predizborne kampanje u Sloveniji koja se već razbuktala. Slovencima slijede predsjednički, a zatim i parlamentarni izbori u 2018.

Stier naglašava da dijalogu alternative nema, da čak i arbitri pozivaju na to da se Zagreb i Ljubljana moraju dogovoriti.

“Loša je poruka da Slovenija nije otvorena za dijalog, mislim da to prvenstveno potkopava imidž Slovenije u međunarodnoj zajednici. Hrvatska je pokazala da je spremna na rješavanje spora”, rekao je Stier.

Cerar zbog Plenkovićeva govora u UN-u otkazao posjet Hrvatskoj

facebook komentari

Nastavi čitati