Marijana Petir: HSS-a neće biti ako se nastavi ovakva situacija

1

Riječ je o ljudima koji su više od 20 godina članovi HSS-a, i koji su u stranku došli prije Kreše Beljaka, koji jednostavno ne mogu gledati kako on uništava HSS i ne vide prostor za djelovanje uz ovakvog predsjednika i uz ovakvo vodstvo – ovim je riječima Marijana Petir za N1 televiziju komentirala izlazak Nenada Matića i 15-ak predsjednika gradskih četvrti grada Zagreba iz HSS-a.

Oni su nezadovoljni načinom na koji Beljak vodi stranku, a Petir je poručila da će ostati HSS i čekati pravorijek Ministarstva upravejer očekuje “da se institucije države ponašaju u skladu sa zakonom”.

Smatram da su ti ljudi, za razliku od Beljaka, pravi HSS-ovci. Ako je on najavio da će ih onemogućiti da budu kandidati na lokalnima izborima, a mnogi od njih su načelnici, gradonačelnici i župani, onda je sasvim logično da su morali potražiti neku drugu opciju.

Njihov odlazak nije posljedica nedostataka ljubavi prema HSS-u, već protuzakonitog i protustatutarnog djelovanja Beljaka kojem treba stati na kraj – poručila je Petir i dodala kako sve više dužnosnika u HSS-u tvrdi da je Beljak poslan sa zadatkom da uništi HSS.

Ako se nastavi ovakva situacija to je potpuno jasno, HSS-a više neće biti. Ostat će Krešo Beljak s par svojih poslušnika. Stranku je sveo samo na sebe – smatra Petir.

facebook komentari

  • Mario Jadresic

    Pa zar nije bolje da potpuno nestane sa scene nego da ga kriminalci rastežu i kroje i pretvaraju u ruglo i sprdačinu. Zar sadašnje stanje nije potpuno ruglo za jednu stranku koju su osnovali ponajbolji Hrvatski sinovi?