MARIO KARAMATIĆ: Ako SDA ne prihvati hrvatske prijedloge, obnovit ćemo Herceg-Bosnu

12

Član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Mario Karamatić tvrdi da će BiH ostati bez Vijeća ministara, a Federacija BiH bez Vlade, ukoliko SDA ne prihvati hrvatski prijedlog izmjena Izbornog zakona i zakona o RTV servisu.

Karamatić je poručio da će HNS podržati zaključke HDZ-a BiH da do kraja mjeseca u parlamentarnu proceduru budu upućeni prijedlozi za izmjenu zakona koji će omogućiti Hrvatima da sami biraju svog člana Predsjedništva BiH, kao i uspostavljanje javnog RTV kanala na hrvatskom jeziku, te da u slučaju bošnjačkog odbijanja slijedi potpuna blokada BiH.

– Neće nama (lider SDA) Bakir Izetbegović određivati što smijemo, a što ne smijemo uraditi da bismo osigurali ravnopravan položaj hrvatskog naroda u BiH – rekao je Karamatić za “Euroblic”.

On je poručio da će, ako SDA ne podrži ove zahtjeve, HNS tražiti i aktiviranje odredbi Bečke konvencije, koje podrazumijevaju poništavanje međunarodnih ugovora zbog opstrukcija jedne strane.

To bi značilo da, kako je rekao, Washingtonski i Daytonski sporazum više ne važe i da Hrvati imaju pravo na revitalizaciju “Herceg-Bosne”, prenosi Srna.

facebook komentari

 • bubnjar

  Dao Bog!

  • kvaternik

   dat će Bog ako su Hrvai za to!!!

 • Tyrex Rex

  Samo oštro !

  • sjena

   Ja bi to kazao,čvrsto ,istinito, domoljubno ,a oštro je mislim nešto drugo !!!

   • cleuna892

    Slažem se i s jednim i drugim.
    Tvoj prijedlog se može koristiti kada na drugoj strani imaš nekoga tko uvažava činjenice i kome je uistinu stalo do suživota i ljudskih prava.
    Ali s ovima,o kojima je riječ,iscrpljene su sve demokratske metode i onda je jedino rješenje Rexov prijedlog jer su bošnjački političari,u pravilu,zloupotrijebljavali svaku kooperativnost s Hrvatske strane i činili su,i čine sve,samo da naštete Hrvatima.

    • miro

     Od svakog čestitog Hrvata iz Hrvatske potpuna podrška! Dosta nam je onih bez muda !

    • Begovi-i-Age-Glamoca

     Bog Bosna Bisanski Muslimani i bošnjačko Hlivno i Zivla Bosna zemlja Bosanske nacije, tvoja zemlja je rvatska

   • Tyrex Rex

    Sjeno,kako god samo bez popuštanja.Ovaj puta ne smije se povuči.

    • Dusko Besenic

     Je,i sa srbadi i sa muslićima se ne smije razgovarati ljudski i kulturno,jer oni to,primitivno, tumače slabošću! Jedini način razgovora koji uvažavaju je nepopustljivo i oštro,na granici sukoba…to je njima razumljiv način!

 • Agromentum

  To je ono zašto je hrvatski narod birao svoje predstavnike u vlast. Njihova zadaća je najprije se zauzeti za elementarne, vitalne probleme, a tek onda oko sastavljanja vlade, koalicija i fotelja. Mi Hrvati u BiH moramo imati sve ono što i drugi imaju. Ili nema ni jednog entiteta, ili ih ima tri. A tako i s izbornim zakonom i rtv-om.

  • Begovi-i-Age-Glamoca

   Pa u mojoj zemlji sto se mene tiče nećeš inati nista, i zabranit ću ti i dolaziti u moju zemlju jer dolaziš ko agresor i rušilac nezavisne suverene BiH..agresijom i genocidom, Ahmićima, prozorom Mostarom.. ti si izgubijo pravo na moju zemlju, netrebas nam

 • kvaternik

  barem netko na hrvatskoj strani ima mhuda!
  bravooooo!