Marko Perković Thompson: Srpski dužnosnici lažu!

3

Nakon što je srbijansko ministarstvo vanjskih poslova uručilo prosvjednu notu hrvatskom veleposlaniku u Beogradu Gordanu Markotiću zbog izjava hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova Mire Kovača hrvatskim medijima 16. travnja “u kojima se vrijeđa i omalovažava Republika Srbija”, ali i zbog Marka Perkovića Thompsona, oglasio se i sam pjevač.

[ad id=”93788″]

“Ministarstvo vanjskih poslova Srbije izražava posebnu zabrinutost zbog sudjelovanja hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona na vjerskoj tribini za mlade u katoličkoj školi u Šibeniku, 16. travnja 2016. i predavanja koje je održao učenicima osnovne i srednje škole, uz pjesme ‘Čavoglave’, i ‘Jasenovac i Gradiška Stara’, u kojima se veličaju ustaštvo i upućuju prijetnje Srbima”, istaknuto je u priopćenju srbijanskog ministarstva.

Evo što je u vezi s posebnom zabrinutošću Srbije zbog gostovanja na vjerskoj tribini za mlade u katoličkoj školi u Šibeniku, 16. travnja 2016. rekao sam Marko Perković Thompson:

“Naime, odazvao sam se na poziv od strane Katehetskog ureda Šibenske biskupije i Družbe sestara Franjevki od Bezgrešne u Šibeniku na gostovanje na vjerskoj tribini gdje sam odgovarao mladim ljudima o biti vjere i smislu života. Djeci sam odgovarao na pitanja o svom djetinjstvu, glazbenim počecima, Domovinskom ratu, obitelji, domovini, svjetonazoru i duhovnosti koju nastojim njegovati i koju ističem u svojim pjesmama. Na tribini sam odgovarao na pitanja djece koja su me pitala raznorazna pitanja, kako je rat počeo i sl. Odgovorio sam im da je rat nešto najstrašnije što se jednom narodu može dogoditi, odgovorio sam im kako nam je taj rat nametnut te da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku i ne daj Bože da se ta brutalnost ikada više ponovi. Na njihova pitanja govorim li svojoj djecu o ratu, odgovorio sam da im o ratu ne govorim, već da im pričam o važnosti ljubavi prema domovini.

Organizatori su tijekom tribine pustili dvije moje pjesme, ‘Bojna Čavoglave’ i ‘Samo je ljubav tajna dvaju svjetova’ čiji sam autor te dokumentarni film ‘Tko je Marko Perković Thompson’.

Dakle, gnjusna je laž da su organizatori puštali bilo kakve druge pjesme već spot pjesme koja je obilježila početak moje karijere i Domovinski rat te spot ljubavne pjesme koja je nastala ovih godina. Na taj način, puštajući te dvije pjesme iz dvaju razdoblja (ratno i mirnodopsko) organizatori su vjerojatno željelo dočarati djeci bit života, a to je život u ratu i miru. Ovo druženje na tribini s djecom bilo je jako lijepo i ugodno, ali nažalost od strane pojedinih medija u Hrvatskoj u suradnji sa Srbijom dočekano je na nož.

Njihov motiv uvijek je isti, namjerno iskriviti, poslužiti se najvećim lažima kako bi bar umanjili važnost onoga što ja nastojim njegovati kroz svoje javno djelovanje”, prenosi Cro-portal.

[ad id=”93788″]

facebook komentari

 • EMINƎM

  mesić je RH nanio veće zlo od agresije JNA i četnika

 • bakran

  Srbijansko ministarstvo ‘spoljnih’ poslova i ‘jariće krsti’; kao i popovi njhove SPC. Osim što konstantno lažu, bave se i glupostima. No, kad ih poznajemo, više se ni ne čudimo. Ali što je ipak ohrabrujuće, svaki ovakav ‘potez’ je korak bliže prema njihovoj ukupnoj katastrofi..

 • sjena

  MVP treba uputiti prosvjednu notu na notorne laži,ako ne oni, onda ministarstvo školstva .
  Zapravo kada god se u Hrvatskoj dogodio neki događaj n akojem je nekakva domoljubna izvadba i osobe komentari ovih s Istoka i naši s” četiri ocila ” pridodaju stare izričaje kojima su opisivali ” NDH i Ustaše ” ili revizioniste. Stare partizanske i UDBA-ške stvari !!!
  “BABILONSKA KULA LAŽI VISOKA 70 GODINA ” se orušava .
  za dom !