Marko Ljubić: Nisu Mesić, Ivančić i Markovina bili u Mostaru, jer to gdje su oni bili nije Mostar iako se tako zove

3

Ima jedna legenda o bosanskom kralju koji je dok se njegov narod zbijao oko šačice vojnika spreman braniti Jajce do smrti, izišao krišom pred Turke i predao im ključeve utvrde. Turci su navodno tako osvojili Jajce.

Nakon što su zauzeli grad, pribili i stavili u ropstvo njegov narod, osvajači su našli vremena posvetiti malo pozornosti izdajničkom kralju. Mudri Turčin osvajač je kratko razmislio i zapovijedio janjičarima da kralja odvedu na najvišu stijenu i bace ga s nje.

Kukavni kralj je zapomagao, preklinjao za milost navodeći svoju zaslugu u osvajanju grada, a mudri i časni Turčin neprijatelj je odbrusio konačnu presudu – Kako ću ti ja vjerovati nakon što si izdao svoj narod?

Bacajte!

Ne znam jesu li Mesić, Markovina i Ivančić čuli za tu legendu, a valjalo bi im da jesu. Jer, neće imati nepotrebnih dvojbi.

Njih Bošnjaci neće baciti s hridi u Neretvu, a što je najgore za njih, neće im ništa ni Hrvati. Prvi danas nemaju tursku osmanlijsku mudrost, inače ne bi hranili i napajali tuđe društvene vucibatine hraneći budalaste iluzije svoga rukovodstva koje ih je gotovo uništilo, drugi su dovoljno jaki da se ne dokazuju na javnim bijednicima. I, jer vjeruju sebi.

Nisu Mesić, Ivančić i Markovina bili u Mostaru, jer to gdje su oni bili nije Mostar iako se tako zove.

Nigdje je mjesto gdje nemaš imena, prezimena, podrijetla, roda i rodoslovlja, gdje te hrane i opijaju jer je to bezimenima jedino važno i jedini smisao.

Ti ljudi se nemaju gdje vratiti jer su otišli – nigdje, a odatle nema povratka.

Samo, kad se jednom vise ne mogne ožderavati i opijati, ostaje sramotna vječnost.
Zbog toga su korisni Hrvatima, jer su živuća pouka. Kojoj budali među Bošnjacima koriste takvi, nije pitanje za Hrvate. A nije ni za Mostar.

> (AUDIO) Markovina i Mesić na javnoj tribini u Mostaru vrijeđali i lagali o Tuđmanu, ratu i Hrvatskoj, a veličali zločinca Tita!

Podsjetimo, proteklog vikenda u Mostaru je održana politička tribina gdje su gosti bili i hrvatski državljani Dragan Markovina, Viktor Ivančić i Stjepan Mesić. Ova tribina je burno odjeknula među Hrvatima na hercegovačkom tlu. U uvodu se okupljenima obratio sam Markovina koji je odmah na početku Hrvatsku nazvao ”lijepom njihovom”. Potom je nastavio nizati uvrede na račun pokojnog predsjednika Franje Tuđmana i Republike Hrvatske.

Viktor Ivančić odmah krenuo s napadom na Deklaraciju o Domovinskom ratu u kojoj piše da Hrvatska nije izvršila agresiju na BiH. Onda govori kako je najjači argument onih koji tvrde da agresije Hrvatske na BiH nije bilo, to što nema formalne odluke nijednog tijela RH o tome da HV ide u BiH.

Mesić je ponovio neke krupne laži koje je su već ranije izrečene i prije desetak i više godina u Hrvatskoj bile gotovo kao nedodirljiva dogma.

Jedna od tih laži je da predsjednik Tuđman nije htio da referendum o samostalnosti BiH uspije. Naravno, on opet ne nudi nikakve dokaze za to. On kaže kako je u to vrijeme čuo kako: “Neki, na čelu s Vicom Vukojevićem po BiH lobiraju za propast referenduma” i da je to rekao Tuđmanu, a da “nije ni znao da Tuđman stoji iza toga”.

Piše: Marko Ljubić/Narod.hr

Što su sve rekli pročitajte i poslušajte OVDJE.

Razbijanje laži s predstavljanja brošure “Stenogrami o podjeli Bosne”, održanog 1. srpnja 2017. u Mostaru

facebook komentari

 • Ante Zrno

  Pustite ove idote nazad u Hrvatsku nemojte trovati hrvatski narod u Hercegovini. Vec bi jednom trebali svatiti da lazi nepaqle u ovom dielu svieta. Gotinama probate obmanivati ovaj hrvatski sviet bez uspjeha. Pa daj svatite da ste ludjaci i zavedene zvieri. Vi ste izgubljene duse pola Srbi pola Jugoslaveni a hocete mienjati Hrvate. Coviek se samo moze upitati dali ste vi uopce normalni. Suvisno, suvisno. Ludjaci. BiH ZDS

 • Dusko Besenic

  Svaki narod na svijetu ima i onaj svoj najlošiji dio, što bi rekli ,,talog” društva. Imamo i mi i znamo tko spada u taj talog! Kada dođe do nekakvih društvenih ili političkih ,,komešanja” u narodu, onda se taj talog malo podigne, ali sudbina mu je da opet ode tamo gdje spada….na dno! Tako i ova tri mizerna bića pokušavaju se malo izdignuti od dna, ali sudbina im se zna…dno!

  • kostresh

   Dusko, samo mi cudno tko to jos udise mirise taloga balkanskog.
   bit ce ovi sto ne peru noge pa im sve isto vonja….