Marko Ljubić: Rijetkost je sresti toliko političkog hijenizma i lešinarenja

6

Nikada u Saboru nitko tako nije politički lešinario nad univerzalnim simbolima i najtežim patnjama čovječanstva kao Glavašević

“Rijetkost je sresti toliko političkog hijenizma i odstupanja od istinskog poštovanja žrtve, kao u istupima, već sada se može reći, tragične političke figure Bojana Glavaševića. Njegovo jutrošnje lamentiranje navodno u ime holokausta i pijeteta prema židovskim žrtvama, u biti je perverzni performans političara bez ikakvoga integriteta i skrupula, bez mjere, bez elementarne empatije i osjećaja za ravnotežu društvenih vrijednosti. Nikada u Saboru nitko tako nije politički lešinario nad univerzalnim simbolima i najtežim patnjama čovječanstva, pa ni notorni Stazić koji je prepoznat odavno kao političar bez ikakvih skrupula, jer on svojim performansima za razliku od Glavaševića namjerno stvara javni kaos i igra se perverzno s pristojnim ukusom i društvenom higijenom, dok Glavašević po svemu što možemo vidjeti od kada je promoviran u politiku jednostavno ne može drugačije istupati. On jednostavno misli da je to pristojno, dobro, to je njegov intelektualni maksimum, maksimum njegovih moralnih standarda”, komentirao je kolumnist Narod.hr-a Marko Ljubić.

“Gledao sam jutros toga mladića, govor tijela, izraz lica, slušao naglašavanje i tonalitet riječi i rečenice i gestikulaciju kojom je pokušavao popratiti svoje riječi i emitirati dojam, i sa žaljenjem moram izraziti sumnju u njegove akademske kompetencije i još otvoreniju sumnju u postojanje akademskih umjesto političkih kriterija na kojima je Milorad Pupovac upravo sina hrvatske legendarne žrtve od srpske agresije iskoristio i modelirao kao političku karikaturu za ciljeve srpskoga agresora, u biti ubojice. Pozivati se na holokaust ili na svjetski simbol stradavanja djece u totalitarnim režimima kao što je Anna Frank, da bi se pokušalo nešto imputirati vladi, Hrvatskoj, da bi se pokušalo reći da je Hrvatska proustaška država i hrvatski narod pronacistički zbog petparačkih političkih zadaća i ambicija, stvarno je strašno. Nejasno mi je kako tim ljudima, prije svega njegovim bolesnim mentorima i njihovim još bolesnijim ciljevima netko tko uistinu baštini sjećanje na holokaust ne kaže – dosta je, prestanite s tim, jer to je jednako kažnjivo kao i veličanje ideologa holokausta, jer to je izrugivanje jednoj od najtežih ljudskih tragedija u povijesti”, dodaje Ljubić.

“Uistinu je vrijeme za to, ako već politički monstrumi ne shvaćaju da ne smiju, ne mogu za svoje bolesne namjere i ciljeve vrijeđati najdublje ljudske osjećaje. Taj nesretni političar je postao javno ruglo i ozbiljna poruka posrnuća svih političkih standarda u Hrvatskoj, a to svjedoči svakim svojim istupom”, zaključio je.

Saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević pozvao je u petak premijera Andreja Plenkovića da “učini svijet boljim” i smijeni ministra obrazovanja Pavu Barišića koji nije smijenio ravnatelja šibenske Tehničke škole Josipa Belamarića jer je zabranio izložbu o Anni Frank.

“Kako je divno to da nitko ne treba čekati niti trenutak da bi svijet počeo činiti boljim – to su riječi Anne Frank. E, pa, gospodine premijeru, ne morate čekati ni Vi i smijenite ministra Barišića i Belamarića i učinite svijet boljim”, rekao je Glavašević nakon stanke koju je u Saboru zatražio njegov zastupnički klub zbog, kako su obrazložili, neprimjerenog odnosa Vlade prema žrtvama holokausta, a u povodu Međunarodnog dana sjećanja na holokaust.

“Nije potrebno Povjerenstvo da istraži da li se dogodilo nešto strašno, bar ne onima koji znaju tko je u holokaustu bio žrtva, a tko zločinac. Ako ministar Barišić ima dilemu oko toga neka se obrati Koordinaciji židovskih općina u Hrvatskoj jer za njih kao i za nas tu dileme nema”, rekao je Glavašević.

Ovaj dan se obilježava kao spomen na žrtve nacističkog režima. A što je s Hrvatskom i jesmo li u tome vjerodostojni, zapitao se.

“Na našu sramotu nismo. U 2017. u Jasenovcu stoji ploča sa simbolima i riječima kojima su pečačene naredbe za ubijanje tisuće nevinih, a slična se ploča nalazi i u Kutini. Na naši sramotu, u Šibeniku ravnatelj jedne škole zabranio je izložbu o Anni Frank jer ‘partizane prikazuje kao cvijeće, a ustaše kao koljače i zločince i zbog toga je Koordinacija židovskih općina odlučila ne sudjelovati u programu obilježavanja današnjeg dana sjećanja s Vladom RH jer ne žele stajati s onima koji dozvoljavaju relativizaciju ustaštva ili s onima koji to sami čine”, rekao je Glavašević.

Premijer Plenković, kazao je, ovih je dana otišao u Izrael “pokušavajući amortizirati tu sramotu”.

“Poveo je i potpredsjednika Sabora gospodina Brkića koji je napisao molitvu i umetnuo je u Zid plača. Nadam se da je u tim njegovim molitvama bila i Anna Frank”, rekao je SDP-ovac.

Marko Ljubić/Narod.hr

facebook komentari

 • Saga

  Gospodine Ljubiću, niste se trebali mučiti slušajući i gledajući njegove grimase i gestikulaciju.
  I dalje stojim iza onoga što sam odavno napisala, a Vama je bilo dovoljno otvoriti ovo…
  https://hr.wikipedia.org/wiki/Sociopat

  • Agromentum

   SDP i ogranci su trenutno jedini u Hrvatskoj koji veličaju i brane zločinačke režime iz prošlosti. I oni su zadnji koji bi imali bilo kakvo pravo nekome nešto govoriti na tu temu. Anne Frank je žrtva jednog totalitarnog sustava, ali ne i jedinog. I kao takva je simbol stradanja i drugih nebrojnih nevinih. A ovaj “mali” se odlučio za partiju – pa kako mu bude. Za sad mu se vjernost isplatila…

   • Saga

    On se odlučio za Zlo. A Zlo samo neko vrijeme može pobjeđivati, ali ne može i pobijediti… jer bi inače sve bilo besmisleno.

 • Zdravko Sondic

  Odlican komentar kao i obicno od gosp. Marka LJubica.Ovo je strsno sto se dogada
  u Lijepoj nasoj. Kakav mentor takav i ucenik drug seronja B. Glavasevic.Mozda mu je
  njegov mentor Pupovac i napisao to saborsko izvjesce.Ovi SDP -ovi nesretnici Bauk,
  Grbin,Maras,Stazic i Glavasevic ponasaju se kao da su na Hrelicu a ne u Saboru.Tomu
  je kriva vladajuca elita koja nema prave reakcije vec se ponasaju kao primadone.Svaka
  cast gosp.Ljubicu.

 • Gozzoo Metalac

  Jasenovac…Jasenovac i uvijek Jasenovac…bili smo svijedoci Mesićevog napada iskrenosti,rijedak trenutak istine koji je progovorio iz njega,ideja da se konačno otkrije istina,da se konačno zna za koga je Jasenovac bio stratište,a zakoga radni logor,no to nikada nije napravljeno,bilo je pokušaja još za vrijeme Juge ali se odustalo i zataškalo,jer već prva sondiranja su pokazala,da je nemoguće da se toliki broj mrtvih tamo nalazi,i sve dokle god se ne utvrdi prava istina,pa bila ona koju zagovaraju Srbi i ini antifašisti,ili ona koju pričaju i sami preživjeli logoraši,i koju spominje sam Mesić,uvijek ćemo imati za vratom i Glavaševića,i Pupovca,i sve one nebrojne udruge poput Documente,razne Teršeličke,Markovine,Pusiće…jer koja bi bila svrha postojanja svih tih udruga,…nikakva,ne bi imali temelje na kojima bi mogli napadati svakoga tko se izjasni kao domoljub,ne bi imali temelja optuživati Hrvatsku da je ustaška tvorevina,da u Hrvatkoj cvate fašizam,i ako smo svijedoci da u Hrvatskoj cvate komunizam,Jugoslavenstvo i ono najgore velikosrpske ideje,znači potpuno je jasno zašto napdaju ko bijesne zvijeri svakoga tko pokuša i malo zagrebati ispod površine,svakoga tko imalo posumnja u istinitost mitomanije zvane Jasenovac…

 • miro

  SINIŠA GLAVAŠEVIĆ Hrvatski junak,a njegov sin BOJAN primazan svim Pupovčevim lažima i mržnjpm prema svojoj državi . Učenik će nadmašiti učitelja . Jadni li su i kukavni oni “Hrvati” koji svoje glasove daju sociopatima i ništarijama.