Marko Perković Thompson posjetio i podržao branitelje pred Ministarstvom

1

Pjevač Marko Perković Thompson i general Željko Glasnović danas su posjetili hrvatske branitelje koji već deseti dan prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja.

“Thompson zajedno s generalom Glasnovićem dao je potporu svojim suborcima u Savskoj 66″ objavljeno je na službenom Facebook profilu pjevača Marka Perkovića Thompsona.

Danas su se predstavnici branitelja stopostotnih invalda sastali s ministrom zdravlja Sinišom Vargom i ravnateljicom HZZO-a Tatjanom Prenđom Trupec u uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak, kako javlja HRT.

mpt-1

Upoznali su ih sa zdravstvenim problemima branitelja, činjenicom kako je liječenje sve skuplje, kako se liječe neadekvatnim jeftinim lijekovima te da ih se onda iz bolnica otpušta neizliječene. Također su istaknuli neprofesionalan i nekorektan odnos medicinskog osoblja prema njima, što je Vargu iznenadilo, prenosi HRT. Rekao im je da takve slučajeve prijave, makar anonimno, te da će osoblje biti sankcionirano.

Predsjednik Udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški, jedan od organizatora prosvjeda branitelja, ministru Vargi predložio je da se odredi jedna bolnica za liječenje ratnih veterana te da se imenuje kontakt-osoba u Ministarstvu zdravlja kako bi se mogli rješavati njihovi problemi.

Ravnateljica HZZO-a ponudila je braniteljima mail adresu na koju bi branitelji mogli pisati o problemima s kojima se susreću.

Ovih su dana upozoravali kako već godinu dana bez uspjeha traže od ministra Predraga Matića da im dogovori taj sastanak. Obratili su se pravobraniteljici za osobe s invaliditetom Anki Slonjšak, koja je zatim dogovorila razgovor s ministrom Vargom u svojem uredu.

Branitelji sutra u Saboru

Hrvatski branitelji, sto postotni Hrvatski ratni vojni invalidi sutra će se od ministarstva uputiti prema Hrvatskom Saboru gdje bi trebali doći do podneva.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko pozvao je članove saborskog Odbora za ratne veterana  i predsjednike klubova zastupnika da se odazovu na Okrugli stol o ostvarivanju prava hrvatskih branitelja, hrvatskih ratnih vojnih invalida, stradalnika Domovinskog rata, branitelja radnika i članova njihovih obitelji.

Okrugli stol o pravima hrvatskih branitelja zatvoren je za javnost, a po njegovu završetku predviđeno je da će dati izjave predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko i predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški.

Hrt.hr/Narod.hr

facebook komentari