MARKOV TRG: Revizija nemoguće prošlosti

3

Gosti večerašnje emisije Markov Trg, bili su Željko Glasnović (saborski zastupnik) i Denis Kuljiš (novinar)

Žestoki verbalni okršaj dogodio se u emisiji Markov trg na Z1 televiziji između novinara Denisa Kuljiša i saborskog zastupnika Željka Glasnovića. Razgovor je započeo o koalicijskim kombinatorikama pri sastavljanju nove vlade.

Prvi prijepori su krenuli oko ministra Hasanbegovića i ultimatuma koji je Milorad Pupovac poslao HDZ-u da neće dati potporu vladi u kojoj će sjediti aktualni ministar kulture. Potom je Glasnović otvorio temu o ‘kulturnim marksistima’ koji su zauzeli prostor u Hrvatskoj, s piktoresknim opisima novije hrvatske kinematografije.

Kada je usput došlo do spominjanja bivšeg šefa istočno Njemačke tajne službe Stasia Markusa Wolfa koji je prije desetak godina boravio u posjetu Hrvatskoj razgovor je prerastao u vrlo žestoku diskusiju koja je nakon 34-te minute povremeno bila na rubu incidenta.

Na površinu su izašli svi povijesni prijepori, političke suprotstavljene kote, udbaški nenaplaćeni računi čije se kamate još i danas otplaćuju te revizije nerevidirane hrvatske povijesti.

facebook komentari

 • goranka

  Glasnović sjajan, kao i uvijek, Kuljiš i vrit i mimo, Jurič pametno prepustio pred kraj emisiju gostima tako da je naš general činjenicama, imenima i brojkama potukao još uvijek poletnog denisa. Bravo, Marko! Veselim se sljedećoj emisiji.

  • kostresh

   I vrit i mimo ??? izmedju guzice i “mimo” parfem!

   • kostresh

    al ga kuljis kolje, pila naopako …