Pratite nas

Reagiranja

Marušić pisao Plenkoviću: Nadamnom nemate nikakvu ingerenciju niti je možete ikada imati

Objavljeno

na

Hrvoje Marušić, kojeg je HDZ na posljednjem predsjedništvu spominjao kao člana kojeg će isključiti zbog objave na fb-u, poslao je pismo Andreju Plenkoviću i Predsjedništvu stranke, koje prenosimo u cijelosti:

HDZ

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA ZAJEDNICA PODUZETNIKA l OBRTNIKA

n/r gospodine Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a

n/p predsjedništvo HDZ-a

Poštovani predsjedniče HDZ-a Andrej Plenković,

Želim Vam se obratiti ovim putem kroz javno priopćenje uostalom kako ste se i Vi tj. glasnogovornik stranke obratili meni.

Naime, vrlo sam neugodno iznenađen Vašim istupom na predsjedništvu stranke, a i stavom samog predsjedništva, da me se isključuje iz stranke!

Ja sam kao član HDZ-a istupio iz stranke uoči lokalnih svibanjskih izbora o čemu sam i gradski odbor HDZ-a izvijestio i pisanim putem, a što je i objavljeno preko nekih medija.

Stoga ne znam otkud Vam pravo uopće spominjati me u bilo kakvom kontekstu člana HDZ-a i isključivati me iz stranke u koju sam došao na poziv lokalnih dužnosnika HDZ-a prije 5 godina, a kao što sam rekao, iz nje sam izašao u svibnju prošle godine. Što se tiče mog mjesta predsjednika Zajednica Poduzetnika i Obrtnika -HDZ-a, Zajednice koju sam osnovao u 18 hrvatskih županija, i to isključivo vlastitim sredstvima bez ijedne kune troška stranci, moram Vas izvijestiti da nad tom mojom funkcijom nemate nikakvu ingerenciju jer u pravilniku ZPO-HDZ-a stoji da član zajednice ne mora biti član HDZ-a. ZPO-HDZ pokušala je čelništvu stranke objasniti bit poduzetništva i što bi poduzetništvo i obrt trebalo značiti u jednom modernom i europskom društvu.

Međutim, kao nagradu za naš rad i trud dobili smo ukidanje Ministarstva poduzetništva i obrta, potpuno marginaliziranje poduzetništva i obrta u ovom društvu. Po istraživanjima međunarodnih agencija na zadnjem smo mjestu po percepciji važnosti poduzetništva u društvu što se vidi i iz pisanja večernjeg lista (https://www.vecernj i.hr/premium/zasto-se-u-hrvatskoi-od-64-zemlje-najmanje-cijeni-poduzetnistvo-1194288) .

Što se tiče mog mjesta predsjednika ZPO-HDZ-a moj mandat ističe u ožujku 2018. godine, ali zbog nemogućnosti rada u ovakvim okolnostima ja ću se povući te svoje mjesto prepustiti potpredsjednicima Zajednice kako bi mogli pripremiti redovnu izbornu skupštinu kada oni o tome odluče.

Dakle, gospodine Plenkoviću, nadamnom nemate nikakvu ingerenciju niti je možete ikada imati jer u stvaranju Vašeg anacionalnog i regionalno orijentiranog društva ne želim sudjelovati kao ni većina Hrvata. Svi oni koji relativiziraju temeljne hrvatske vrijednosti i dozvoljavaju kojekakvim ratnim huškačima šetanje po Hrvatskoj i raznim udrugama da traže ispriku Hrvata za potpuno legitimno i časno, uz velike žrtve izborenu slobodu, s takvima stvarno ne mogu pronaći zajednički jezik.

Stoga Vas molim da me više ne spominjete na Vašim stranačkim tijelima, ne isključujete iz stranke čiji nisam član i molim Vas počnite se baviti stvarima puno bitnijima za hrvatsko društvo.

Hrvoje Marušić

Predsjednik ZPO-HDZ-a

Split, 06.10.2017.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

HASANBEGOVIĆ O ODLUCI USTAVNOG SUDA: ‘Ova odluka je povratak cenzure iz vremena komunizma’

Objavljeno

na

Objavio

“NDH bila nacistička i fašistička tvorevina”: Ustavni sud donio važnu i dalekosežnu odluku.

Hoće li se sada zabraniti knjige u kojima se iznose povijesne interpretacije suprostavljene odluci Ustavnog suda? Hoće li one biti proglašene protuustavnom literaturom, pita Hasanbegović

Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima još nije dalo preporuke za tretman tih režima, a Ustavni sud već je jasno definirao NDH kao negaciju temeljnih vrednota ustavnog poretka Hrvatske.

Stoga je teško očekivati da bi Vijeće svojim preporukama, koje Vlada namjerava pretočiti u zakon, moglo ići ispod razine odluke Ustavnog suda kojom je poništena odluka Općinskog vijeća Čačinaca od 11. travnja 1997., a kojom je jedna ulica dobila naziv 10. travnja. Izdvojeno je mišljenje imao sudac Miroslav Šumanović, izabran prošle godine kao kandidat HDZ-a, koji smatra da nije na Ustavnom sudu da određuje povijesne istine i da ne postoji društveni konsenzus o karakteru NDH.

Prije desetak dana skupina povjesničara, među kojima je i Zlatko Hasanbegović, uputila je apel protiv propisivanja službene istine. Njega je dosad online potpisalo preko tisuću ljudi. Hasanbegović ističe da su htjeli upozoriti upravo na stvari kakva je odluka Ustavnog suda.

– Značajan dio ozbiljne srednjostrujaške historiografije krši tu odluku. Hoće li se sada zabraniti knjige u kojima se iznose povijesne interpretacije suprostavljene odluci Ustavnog suda? Hoće li one biti proglašene protuustavnom literaturom?

Ova odluka predstavlja poziv na povratak cenzure iz vremena komunizma. Moj bi stav bio jednak i da je Ustavni sud, skupina nekompetentnih ljudi izabranih temeljem političke trgovine, procjenjivao jugoslavenski komunizam. Pozivam premijera Plenkovića da raspusti Vijeće, jer je Ustavni sud već dao pravorijek, rekao nam je Hasanbegović.

Dakle, podizanje (vraćanje) biste Ive Lole Ribara i crvena zvijezda petokraka sukladne su ustavnim vrednotama hrvatske države. Za Dom spremni i Ulica 10. travnja nisu.
Još malo pa će i svi Hrvati koji su rođeni 10. travnja biti proglašeni protuustavnom kategorijom. Jadni smo, da jadniji ne možemo biti.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Dijele lekcije, a kad se upali svjetlo bježe kao miševi!

Objavljeno

na

Ovoga je dosta. U zadnje vrijeme relativno mnogi dijele lekcije hrvatskim braniteljima. Netko kaže da treba konačno  priznati i reći istinu, da nisu svi „branitelji“ bili branitelji! Zatim zamjeraju pojedinim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata da se ponašaju i da svojim zahtjevima podsjećaju na SUBNOR, što izaziva osjećaj nelagode.

Zatim ističu da su pojedinci izmanipulirani, od političara i političkih stranaka, da se odnos društva prema njima značajno promijenio, u smislu da ih se drugačije doživljava i gleda, da su izgubili na dignitetu i zaslugama koje su neupitne. Uz to neki pišu da se mnogi branitelji još i danas srame „akcija“ u Savskoj, odnosno onog šatora i njihovih samozvanih lidera.

Nu, priznaju braniteljima da su oni ispred svih, jer su to zaslužili obranom Domovine narušenim zdravljem i izgubljenim životom.

Dakle, „oni su ispred svih“, ali moraju i trebaju biti poput ovčica. Nisu oni ti koji se trebaju buniti što njihova djeca nisu zaposlena, što dobar dio njih nema nikakvo zaposlenje, što neki već i kopaju po kantama za smeće ili „uživaju“ gledajući tajkune, odnosno njihovu imovinu koju su opljačkali dok su se oni borili. Ako se pobune, onda su „izmanipulirani“, onda je to tek „šačica“ ili mala skupina branitelja, koji predstavljaju sami sebe. Govore i da ima iznimno mnogo braniteljskih udruga, a ne vide da raznih humanitarnih, vinogradarskih, pčelarskih, konjskih, alkoholičarskih i tko zna kakvih sve ne ima daleko, daleko više. One im ne smetaju, jer nisu „izmanipulirane“ i jer među njima nema „lažnih“ članova!

Branitelji nisu mala djeca, pa da se svatko s njima može igrati kao s lutkama na koncu. Osim toga, što znači da nisu svi „branitelji“ branitelji? Branitelji su oni koji su stekli status branitelja. To bi isto tako bilo da netko kaže da su većina rukovoditelja firmi – „kriminalci“, pa da zbog toga „nitko“ ne želi kupovati njihovu robu. Druga je stvar što pretežno oni koji su rat proveli u podrumu „cijene branitelje“, ali ne i one koji su „branitelji“, a nisu branitelji. U tome je „kvaka“. Na taj način se naprosto vade zbog čega ne žele pomagati akcije branitelja, jer oni bi pomagali kad bi svi branitelji bili branitelji, ali kad među njima ima lažnih i sličnih (što oni znaju!), e onda ne bi. To su priče za malu djecu.

Branitelj je branitelj. I točka.

U zadnje vrijeme sve se češće čuje da pojedine braniteljske udruge podsjećaju na SUBNOR. To ih smeta. A ne smeta ih što istinske udruge SUBNOR-a još uvijek postoje, što su sve brojnije, i obilno su financirane državnim novcem, kao recimo četničke Novosti, pupovčev SNV i druge,  s ciljem da ruše sve što hrvatski diše!

Tko se od tih braniteljskih dušobrižnika bunio na srbijanske derneke koje svako malo priređuju razni  pupovci? Da, bune se, ali tako da ih nitko ne čuje.

A kad „zagrmi“ neka braniteljska udruga ili neki branitelj to „ne čuju“ ili se pak svim sredstvima negativno okreću prema tim ljudima i govore i pišu kako su „isti kao partizani“ ili „komunisti“ i tome slično.

Stoga, vi koji ste u vrijeme rata bili u mišjim rupama, koji ste u to vrijeme „studirali“  ili plesali  Žikina kola, koji ste se obogatili na grbači  hrvatskih dragovoljaca i stradalnika odite u tri „pm“ i ne dijelite nam lekcije!

Jaki ste samo kad je ugašeno svjetlo, a kad se upali nema vas nigdje!

Da to ste vi!

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati