MASKE SU PALE – Dejan Jović radi za Srbiju

2

Da je predsjednik RH Ivo Josipović za svoga glavnog analitičara uzeo izdajnika pisali su godinama na portalu Hrvatskoga fokusa. Pisali, ali bez odjeka.

No, napokon smo pobijedili. Mi pobijedili, a Ivo Josipović izgubio. I to izgubio uz „pomoć“ braće iz Beograda. Time se dogodio najteži pad aktualnoga hrvatskog predsjednika. Naime, prvi čovjek srbijanskoga pravnog tima, Saša Obradović, na usmenoj raspravi o tužbi Srbije za genocid Srbije u Den Haagu koristio je stavove i napisane riječi Dejana Jovića, savjetnika/glavnog analitičara predsjednika Republike Ive Josipovića. Radi se o Jovićevim napisima u njegovim knjigama i drugim „znanstvenim“ radovima, u kojima je Josipovićev „glavni analitičar“ tvrdio da je tvorac obnovljene hrvatske države dr. Franjo Tuđman bio „prvi separatistički nacionalist koji je došao na vlast u bivšoj Jugoslaviji“, a da je tek onda na scenu stupio Slobodan Milošević i njegova politika “svi Srbi trebaju živjeti u jednoj državi”.

Dakle, „separatist“ Tuđman je 1990. izazvao reakciju miroljubiva Miloševića 1987., 1988. i 1989.! Ludost do ludosti. Saša Obradović je tako u Den Haagu poentirao zahvaljujući Josipovićevom glavnom savjetniku i analitičaru: „Tko optužuje Srbe za veliku Srbiju? Prema dr. Dejanu Joviću, glavnom aanalitičaru i posebnom koordinatoru Ureda predsjednika Republike Hrvatske, Tuđman je bio prvi istinski separatistički nacionalist koji je došao na vlast u Jugoslaviji“. I što sada? Josipović šuti. Već odavno ušutkani mediji šute. Cenzura vlada HinomJUL-omSlobodankomNovim listom…, na Prisavlju… Svi šute!

https://i1.wp.com/media.knoxnews.com/media/img/photos/2014/03/03/media_10d00339cf0a432ab01d549c32a6344f_t607.jpg?resize=607%2C405

Jedino ne šute portali i komentatori u Večernjem listu „Ne koristi Srbija stav Dejana Jovića nego valjda Dejan Jović Srbije. Što ćeš sad Dejane, kako se opravdati“, pita se komentator u mrežnom izdanju Večernjega lista. „Ha, ha, na kraju se srpska obrana svodi na izjave i stavove Josipovića (već su prije njegovu izjavu stavili kao dokaz) i njegovih savjetnika. Takvog predsjednika bi svaka zemlja poželjela“; dodaje drugi komentator. „Tuđman je kriv zato što se dogodila Hrvatska. I to nije stav samo nekakvog Jovića.

To je stav 98 posto medija Hrvatske, to je stav lijeve demokratske elite izrasle iz demokratske KPJ ili KPH. A sa situacijom kakva je od tih medija i lijevih elita stvorena u društvenoj klimi Hrvatske, situaciji kad je mržnja prema Hrvatima katolicima i Hrvatskoj tako velika, da je se može dotaknuti i s dlanom, postavlja se pitanje komu uopće treba Hrvatska i jesu li Hrvati uopće zaslužili da imaju vlastitu državu“, pita se treći komentator i sam sebi odgovara: „Nisu je zaslužili i ne trebaju je niti imati. I za vrijeme Turaka, Austrijanaca i Srba, Hrvatska je postojala. Danas je s posijanom mržnjom koja se širi u lijevoj i crvenoj Hrvatskoj poput kuge više nema. I ne trebaju se izgovarati sa Sanaderima i HDZ-om. Narod koji dozvoljava da mu vladaju Josipovići, koji dozvoljava da ga vode Milanovići, a kroje mu sudbinu Jovići ili Stazići i Pusićke, nije niti ništa drugo zaslužio.

Kao što kaže sljedeći komentator na mrežnoj stranici Večernjaka „u normalnoj državi ovo bi bila prva vijest na javnoj TV, a novinari bi čupali grkljan Joviću i Josipoviću…“ A ono ništa! Cenzura u medijima. Cenzura u našim glavama. Zato za kraj evo još dva komentara u Večernjaku: „Pantovčak je najjače uporište Srbije, jače i od njihove ambasade“ i „Trenutačno najopasniji čovjek za sigurnost hrvatske je Josipović i njegova srbska bratija Jović i Tatalović pogurana od sina ubojice domoljubnih Hrvata Saše Perkovića.

Zrinko Horvat/hr.fokus

facebook komentari

  • peppermintt

    Idej tog nekakvog imaginarnog zapadnog Balkana iliti regiona ne silazi s top tema, svi vodeći hrvatski političari se utrkuju jedan priko drugog u realizaciji tih ideja

    a što je suprotiva volji Hrvatskog naroda

  • peppermintt

    Idej tog nekakvog imaginarnog zapadnog Balkana iliti regiona ne silazi s top tema, svi vodeći hrvatski političari se utrkuju jedan priko drugog u realizaciji tih ideja

    a što je suprotiva volji Hrvatskog naroda