Pratite nas

Vijesti

MASKE SU PALE – Dejan Jović radi za Srbiju

Objavljeno

na

Da je predsjednik RH Ivo Josipović za svoga glavnog analitičara uzeo izdajnika pisali su godinama na portalu Hrvatskoga fokusa. Pisali, ali bez odjeka.

No, napokon smo pobijedili. Mi pobijedili, a Ivo Josipović izgubio. I to izgubio uz „pomoć“ braće iz Beograda. Time se dogodio najteži pad aktualnoga hrvatskog predsjednika. Naime, prvi čovjek srbijanskoga pravnog tima, Saša Obradović, na usmenoj raspravi o tužbi Srbije za genocid Srbije u Den Haagu koristio je stavove i napisane riječi Dejana Jovića, savjetnika/glavnog analitičara predsjednika Republike Ive Josipovića. Radi se o Jovićevim napisima u njegovim knjigama i drugim „znanstvenim“ radovima, u kojima je Josipovićev „glavni analitičar“ tvrdio da je tvorac obnovljene hrvatske države dr. Franjo Tuđman bio „prvi separatistički nacionalist koji je došao na vlast u bivšoj Jugoslaviji“, a da je tek onda na scenu stupio Slobodan Milošević i njegova politika “svi Srbi trebaju živjeti u jednoj državi”.

Dakle, „separatist“ Tuđman je 1990. izazvao reakciju miroljubiva Miloševića 1987., 1988. i 1989.! Ludost do ludosti. Saša Obradović je tako u Den Haagu poentirao zahvaljujući Josipovićevom glavnom savjetniku i analitičaru: „Tko optužuje Srbe za veliku Srbiju? Prema dr. Dejanu Joviću, glavnom aanalitičaru i posebnom koordinatoru Ureda predsjednika Republike Hrvatske, Tuđman je bio prvi istinski separatistički nacionalist koji je došao na vlast u Jugoslaviji“. I što sada? Josipović šuti. Već odavno ušutkani mediji šute. Cenzura vlada HinomJUL-omSlobodankomNovim listom…, na Prisavlju… Svi šute!

https://i1.wp.com/media.knoxnews.com/media/img/photos/2014/03/03/media_10d00339cf0a432ab01d549c32a6344f_t607.jpg?resize=607%2C405

Jedino ne šute portali i komentatori u Večernjem listu „Ne koristi Srbija stav Dejana Jovića nego valjda Dejan Jović Srbije. Što ćeš sad Dejane, kako se opravdati“, pita se komentator u mrežnom izdanju Večernjega lista. „Ha, ha, na kraju se srpska obrana svodi na izjave i stavove Josipovića (već su prije njegovu izjavu stavili kao dokaz) i njegovih savjetnika. Takvog predsjednika bi svaka zemlja poželjela“; dodaje drugi komentator. „Tuđman je kriv zato što se dogodila Hrvatska. I to nije stav samo nekakvog Jovića.

To je stav 98 posto medija Hrvatske, to je stav lijeve demokratske elite izrasle iz demokratske KPJ ili KPH. A sa situacijom kakva je od tih medija i lijevih elita stvorena u društvenoj klimi Hrvatske, situaciji kad je mržnja prema Hrvatima katolicima i Hrvatskoj tako velika, da je se može dotaknuti i s dlanom, postavlja se pitanje komu uopće treba Hrvatska i jesu li Hrvati uopće zaslužili da imaju vlastitu državu“, pita se treći komentator i sam sebi odgovara: „Nisu je zaslužili i ne trebaju je niti imati. I za vrijeme Turaka, Austrijanaca i Srba, Hrvatska je postojala. Danas je s posijanom mržnjom koja se širi u lijevoj i crvenoj Hrvatskoj poput kuge više nema. I ne trebaju se izgovarati sa Sanaderima i HDZ-om. Narod koji dozvoljava da mu vladaju Josipovići, koji dozvoljava da ga vode Milanovići, a kroje mu sudbinu Jovići ili Stazići i Pusićke, nije niti ništa drugo zaslužio.

Kao što kaže sljedeći komentator na mrežnoj stranici Večernjaka „u normalnoj državi ovo bi bila prva vijest na javnoj TV, a novinari bi čupali grkljan Joviću i Josipoviću…“ A ono ništa! Cenzura u medijima. Cenzura u našim glavama. Zato za kraj evo još dva komentara u Večernjaku: „Pantovčak je najjače uporište Srbije, jače i od njihove ambasade“ i „Trenutačno najopasniji čovjek za sigurnost hrvatske je Josipović i njegova srbska bratija Jović i Tatalović pogurana od sina ubojice domoljubnih Hrvata Saše Perkovića.

Zrinko Horvat/hr.fokus

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

HRT otkazao Jurkasu suradnju nakon peticije inicijative “Ivo Pilar”

Objavljeno

na

Objavio

Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.

– Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike – stoji u odgovoru na naše pitanje s HRT-a, javlja VečernjiList

Podsjetimo, Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatražili su trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa, zbog teških kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i teških kršenja odredbi Etičkog kodeksa HRT-a.

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze – napisao je Jurkas u vrijeme braniteljskih prosvjeda. Nakon što ga je HRT angažirao reagirali su iz Građanske inicijative Ivo Pilar, portala Kamenjar.com kao i još nekih portala. No, Jurkas je pokušao demantirati te navode, tvrdeći kako je i sam dijete branitelja, te kako se radilo o šali, odnosno referenci na strip Alan Ford.

Pročitajte u dokumentu u prilogu što je sve pisao Jurkas:

Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga zahtijeva trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Sebastian Kurz pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji

Objavljeno

na

Objavio

U Austriji su održani prijevremeni parlamentarni izbori. Izlazne ankete govore da je najveći postotak glasova pripao konzervativnoj, Narodnoj stranci kojoj je na čelu Sebastian Kurz.

Sebastian Kurz lider i kancelarski kandidat Austrijske narodne stranke pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji i to sa 31,5 posto glasova birača.

 

Predsjednik SPÖ-a i kancelar Christian Kern će prema sadašnjim rezultatima kancelarsku poziciju morati prepustiti predsjedniku ÖVP-a i aktualnom ministru vanjskih poslova Sebastianu Kurzu.

Prema sadašnjim rezultatima najvjerojatnija je koalicija između narodnjaka i slobodnjaka s obzirom na to da je Sebastian Kurz u svibnju raspustio koaliciju između socijaldemokrata i narodnjaka, a i neprijateljski odnosi obje stranke tijekom predizborne kampanja ne daje povoda za špekulacije o obnavljanju dosadašnje velike koalicije.

Gubitnik izbora je stranka Zeleni koja je s 4,7% prešla izborni prag ali je u usporedbi sa zadnjim izborima izgubila 7,7% glasova. Ulazak u parlament osigurala je i liberalno orijentirana stranka Neos s 5,3% te lista bivšeg političara Zelenih Petera Pilza s 4,3%.

Već sada se zna da je Sebastian Kurz najmlađi politički lider na svijetu. – Oduševljen sam rezultatima ovih izbora, a Austrijancima obećavam da ću u našu zemlju uvesti novu političku kulturu koja se zasniva na zajedništvu, kazao je sinoć Kurz.

On je stranku preuzeo u svibnju ove godine i povukao čitav niz poteza koji su stranku, čiji je rejting bio daleko ispod socijaldemokrata i slobodnjaka, uspjeli izdići na sam vrh. Njegov predizborni moto bio je “Austrijanci na prvome mjestu”, a u stranku je uspio privući mlade kandidate koji se nikada prije nisu bavili politikom.  Kurzu je uspjelo ono što mnogim političarima u sličnim situacijama teško uspijeva – uspio se odvojiti od dosadašnje koalicijske vlade sa socijaldemokratima i prikazati kao potpuno nova ličnost na političkoj sceni, sve to usprkos činjenici da je u toj istoj vladi bio ministar vanjskih poslova.  Antimigrantska kampanja  To u velikoj mjeri može zahvaliti tome što je procijenio da austrijska javnost cijeni činjenicu da je upravo on jedan od najzaslužnijih političara za zatvaranje tzv. balkanske migrantske rute. Tijekom kampanje obećavao je dosta žestoku antimigrantsku politiku i smanjenje prava i povlastica koje koriste migranti koji se već nalaze u Austriji. Uz to je obećao i smanjivanje poreza, a upravo tim obećanjima ušao je u prostor izrazito desne Slobodarske stranke i zasigurno joj oduzeo dio biračkih glasova.

facebook komentari

Nastavi čitati