Pratite nas

Nebuloze

Matić odgovorio Grabar Kitarović pismom na telefonski poziv i pozvao je na sastanak u Ministarstvo branitelja

Objavljeno

na

60803894-predrag-matic

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, kako neslužbeno doznajemo, prošlog je petka preko tajnice na sastanak u svoj ured pozvala i ministra branitelja Predraga Matića Freda. No, za razliku od ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka koji se spremno odazvao pozivu predsjednice i jučer s njom održao sastanak na Pantovčaku, ministar branitelja ima kontraprijedlog. U pismu koje je stiglo jučer u Ured predsjednice ministar Matić zahvaljuje se na pozivu za sastanak, ali poziva Kolindu Grabar Kitarović da se njihov sastanak održi u Ministarstvu branitelja, piše Jutarnji List

“Otvoren sam za komunikaciju i suradnju. Čast mi je i obveza komunicirati s demokratski izabranom predsjednicom svoje države. Smatram kako je iznimno važno da se sastanak održi u Ministarstvu branitelja kako biste otvoreno i jasno pokazali da poštujete institucije sustava, onako kako to i propisuje naš Ustav pa čak i kad njihovi čelnici dolaze iz politički suprotne opcije.

Time biste ujedno prosvjednicima pokazali da se problemi mogu rješavati samo dijalogom unutar nadležnih institucija, a to je ovom slučaju Ministarstvo branitelja. Svojim biste dolaskom pokazali i da štitite dostojanstvo legalno izabranog ministra koji je već mjesecima izložen najgrubljim podvalama, prozivanjima i perfidnim politikantskim manipulacijama”, navodi ministar u pismu.

Matić također predlaže da bi on i predsjednica na sastanku trebali razgovarati o “aktualnom prosvjedu jedne braniteljske skupine”, ali i da je upozna sa svim programima i mjerama koje je Ministarstvo poduzelo “kako bi mogla donijeti objektivnu procjenu opravdanosti prosvjeda”.

“Razgovor i podaci koje bih Vam iznio mogli bi biti prilika da iskristaliziramo zajednički stav prema prosvjedu i ponudimo optimalno rješenje”, stoji također u pismu.

Ministar očigledno cilja na to što je predsjednica 26. veljače primila predstavnike prosvjeda, ali ih tom prilikom nije pozvala na prekid prosvjeda već je samo saslušala njihove zahtjeve.

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Skandalozno – Puhovski: ”Nitko se ne usudi reći – HOS-ovci su bili agresori”

Objavljeno

na

Objavio

Žarko Puhovski komentirao je političke aktualnosti koje su u posljednje vrijeme u fokusu javnosti za N1 TV.

Na novinarsko pitanje kako je prošla ‘ova runda’ po  pitanju izmještanja ploče, Puhovski je odgovorio:

“Predsjednik se bavi kupovanjem vremena. Makne ploču 15 kilometara pa onda tamo bude kosturnica partizanska, ali stvar se kao malo smirila. To tako ne ide. Jedno rješenje koje se pojavilo je zafrkantski prijedlog na internetu da se napravi postmoderna inačica štafete tj. da se trči s tom pločom po raznim dijelovima Hrvatske jer bi to bilo riješenje kad ne znate kud ćete s njom.

Ako se prihvati da je Jasenovac mjesto pijeteta onda je to i Vukovar. S druge strane mjesta pijeteta bi značila da hrvatski zakoni tu ne važe i da to bude corpus separatum i tu se vraća pitanje o poziciji HOS-a. Oni dugo nisu bili dio službene vojske i treba jasno reći, a to se nitko ne usudi reći – HOS-ovci nisu bili branitelji nego agresori. Oni su se borili po svom programu za Hrvatsku do Zemuna.

Po međunarodnom pravu to je agresija na tuđi teritorij. Oni su bili i unutarnji agresori jer su se pozivali na Pavelića koji je klao manjine. Oni po programu nisu bili branitelji. Stvar je bila jednostavna. Ministarstvo uprave je trebalo delegalizirati taj pozdrav. Ovo micanje ploče je zapravo ilegalno. Nema druge nego reći – to je ustaški, koljački pozdrav koji nije prihvatljiv. Ljudi su se borili za krive vrijednosti na pravoj stani. Treba reći da su se borili za Hrvatsku, ali ideologiju staviti u zagradu.”  Kazao je Puhovski za N1

facebook komentari

Nastavi čitati

Nebuloze

Bojan Glavašević “Brkati generali, odjebite!”

Objavljeno

na

Objavio

Govoreći o odnosima Hrvatske i Slovenije, u kontekstu preispitivanje borbene spremnosti Slovenske vojske da zaštiti provedbu arbitraže, Davor Domazet Lošo je za portal Direktno.hr kazao: “Hrvatski bi pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu”

“Autom smo u Ljubljani za 1,5 h – za dobar koncert, drage ljude i veselje. A brkatim generalima i ostalima željnim rata mogu samo reći – odjebite… – objavio je SDP-ov zastupnik Bojan Glavašević na Twitteru komentirajući izjave Domazeta Loše o izvanrednoj sjednici slovenskog parlamenta o spremnosti vojske da provede arbitražnu presudu o granici s Hrvatskom, prenosi maxportal.hr

Ta poruka odgovor je na izjavu admirala Davora Domazeta Loše “hrvatski bi pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu”.

Komentarući napetost u odnosima Zageba i ljubljane Lošo je postavio pitanje koji “Zašto hrvatska politika uopće pristaje na sustavno slovensko ucjenjivanje” te da je “u geostrateškom smislu Slovenija samo privjesak Hrvatske”.

“Na takvo 17 godina dugo ucjenjivanje Hrvatske, koje zapravo traje još od Domovinskog rata, može odgovoriti na jedini način na koji oni razumiju – a to je za oktavu više, pojasnio je Lošo  izjavu o pješacima i 48 sati do Ljubljane.

 

Bojan Glavašević kritički se osvrnuo na admiralove izjave rekavši između ostalog da se Hrvatska rata nagledala za deset životnih vijekova.

– I nakon tolikih trauma i gubitaka, nakon svih nestalih i svih suza koje smo prolili, zbog 3 srdele u Piranu neki bi opet ratovali – rekao je Glavašević.

facebook komentari

Nastavi čitati