Pratite nas

Događaji

Matiji Babiću prijeti 10 godina zatvora!

Objavljeno

na

Spomenuti tandem je optužen da su u razdoblju od početka veljače sada već davne 2006. godine do početka osmog mjeseca tri godine kasnije, Matija Babić kao direktor Prve stranice, a Vana Šalov Violić, koja je donosila poslovne odluke u tvrtki i vodila poslove, a navodno su oboje bili ovlašteni raspolagati novcem sa žiro-računa tvrtke, osobno te putem zaposlenika pronalazili studente.

Kontroverzni Matija Babić, nekadašnji Sorosev miljenik, osnivač i pokretač portala Index, danas bi trebao izaći pred sud, pravda je spora, reći će neki, ali dostižna. Naime, ovaj skromno obrazovani ‘novinar’ trebao se u petak, dakle, 6. ožujka, pojaviti na sjednici Optužnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, na kojoj se trebalo odlučivati o optužnici protiv njega, kao osnivača i suvlasnika Index portala te njegove suradnice Vane Šalov Violić. Prema medijskim spekulacijama postoji mogućnost nagodbe.

Naime, Matija Babić i Vana Šalov Violić optuženi su za zloupotrebu povjerenja u gospodarskom poslovanju za što je zakonom predviđena kazna čak i do deset godina zatvora. Vijeće, dakako, može potvrditi optužnicu, može je odbaciti ili je vratiti tužiteljstvu na dopunu i doradu. Kako smo rekli, nagodba je moguća, piše tinolovka-news.com.

U prvoj točki optužnice Babića i njegovu suradnicu se tereti da su preko fiktivnih studentskih ugovora oštetili tvrtku Prva stranica d.o.o. za nevjerojatnih 2. 833.270 kuna. Spomenuti tandem je optužen da su u razdoblju od početka veljače sada već davne 2006. godine do početka osmog mjeseca tri godine kasnije, Matija Babić kao direktor Prve stranice, a Vana Šalov Violić, koja je donosila poslovne odluke u tvrtki i vodila poslove, a navodno su oboje bili ovlašteni raspolagati novcem sa žiro-računa tvrtke, osobno te putem zaposlenika pronalazili studente. S njima su uz proviziju od pet posto pribavljali obrasce ugovora s time da studenti nisu odradili poslove za Prvu stranicu. Po Babićevu i po nalogu Šalov Volić zaposlenici Prve stranice naknadno su unosili neistinite podatke, barem ih se tako sumnjiči, te su tako sa studentima sklopili 133 ugovora i isplatili im oko 2,982.390 kuna, međutim, od toga su zapravo studenti zadržali tek proviziju od 5 posto da bi ostatak od 2,833.270 milijuna završio je kod Babića i Šalov Vulić. Zna se što to znači.

[ad id=”40551″]

No, to, naravno, nije sve, naime, kao direktorica Index Promocije Vana Šalov Volić je od kraja kolovoza 2009. do kraja 2013., tvrdi tužiteljstvo, na isti način izvlačila novac te tvrtku, naravno, navodno, oštetila za 2,357.280 milijuna kuna. Nadalje, Šalov Volić tužiteljstvo tereti da je tijekom 2010. kao direktorica Index Promocije s računa tvrtke sebi uplatila 800.000 kuna, dok je navodno knjigovodstvu tvrtke naložila da izvrši knjiženje 13 ugovora o zajmu na iznos od 800.000 kuna u kojima je neistinito naznačeno da su pozajmice išle Ivi Herceg, piše, između ostaloga, i portal 24 sata. No, podsjetimo, Iva Herceg svojedobno je bila u vezi s Matijom Babićem, no, veza navodno nije potrajala previše dugo, čak ni toliko da bi Iva postala velika glazbena zvijezda.

Na svom Facebooku pisao da je ‘plaćao novinare preko fiktivnih studentskih ugovora’

Inače, Matija Babić na svom profilu JAVNO JE PRIZNAO da je plaćao novinare preko fiktivnih studentskih ugovora, citiramo: ”Naravno da sam plaćao novinare preko fiktivnih studentskih ugovora…” Podsjetimo, Babić se u više navrata na društvenim mrežama hvalio da ne plaća porez državi i da ga ne misli plaćati jer ‘ne želi podupirati parazitski sistem’.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Događaji

Plenković i Krstičević na Europskom tjednu sporta na Jarunu

Objavljeno

na

Objavio

Europski tjedan sporta u Hrvatskoj  međunarodna je inicijativa  Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti građana diljem Europe, a u Hrvatskoj se provodi već treću godinu zaredom.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sudjelovao je u subotu, 23. rujna 2017. na otvorenju Europskog tjedna sporta na zagrebačkom Jarunu istaknuvši: “Sport je za mene pokretačka snaga i bitan segment u profesionalnoj karijeri.

Također, sport i tjelesna spremnost jako su bitni za razvoj hrvatskog vojnika i pridajemo veliku važnost sportskim aktivnostima i zdravom načinu života.”

Na otvorenju Europskog tjedna sporta na Jarunu, uz ministra Krstičevića bili su predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednica Vlade Martina Dalić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović,  ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, državna tajnica Janicu Kostelić te mnogi drugi gosti i sportaši.

Europski tjedan sporta u Hrvatskoj  međunarodna je inicijativa  Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti građana diljem Europe, a u Hrvatskoj se provodi već treću godinu zaredom.

Ove godine, od  23. do 30. rujna 2017. uz moto #Be active, građani će se imati prilike upoznati s raznim sportskim aktivnostima, a svečana završnica europskog sportskog tjedna bit će 30. rujna 2017. u Vukovaru.

facebook komentari

Nastavi čitati

Događaji

108 kadeta i kadetkinja položilo svečanu prisegu na HVU

Objavljeno

na

Objavio

Foto: MORH/ M. Čobanović

Svečana prisega 15. naraštaja kadeta Oružanih snaga Republike Hrvatske i svečano obilježavanje početka akademske godine 2017./2018. održano je na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman” u Zagrebu danas, u petak, 22. rujna 2017. godine.

Svečanosti su prisustvovali predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, izaslanik predsjednika Vlade potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora Mirko Šundov, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Matanovići drugi visoki uzvanici, kao i obitelji kadeta te obitelji heroja Domovinskog rata Blage Zadra i Predraga Matanovića.

Današnju svečanu prisegu položilo je 108 kadetkinja i kadeta 15. naraštaja od kojih je 98 kadeta 4. naraštaja sveučilišnih studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, te 10 kadeta za zvanje vojni pilot. Iako nisu polagali prisegu, među njima je i šest kadeta iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Crne Gore. Svi navedeni programi odnose se na preddiplomske sveučilišne studije namijenjene za obrazovanje budućih časnika OS RH, a  razvijeni su u suradnji Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” i Sveučilišta u Zagrebu.

U prigodnom govoru nakon polaganja svečane prisege, predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je kako je pristupanje kadeta Oružanim snagama RH njihova važna, velika i časna zadaća. “Čestitam svim kadetkinjama i kadetima ovaj poseban dan i sigurna sam kako ćete nakon polaganja ove svečane prisege i dalje dokazivati svoje  vjerno i časno služenje Domovini.

Neka vam uspomena na sve one koji su svoje živote položili za Lijepu našu bude motiv za prihvaćanje svakog novog izazova i izvršenja svake zadaće koja se pred vas postavi. Prihvatite sve zadatke kao nagradu jer vas svaki od njih vodi prema napretku. Vi ste jamci sigurnosti i stabilnosti, a s obzirom na promjene unutar međunarodnog sigurnosnog okruženja i izazova s kojima se susrećemo, jasno je kako vojni poziv postaje sve složeniji.”

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević naglasio je kako hrvatskoj vojsci trebaju visoko obrazovani kadrovi “kako bismo pravovremeno i učinkovito mogli odgovoriti na sve ugroze i rizike i pružiti adekvatnu zaštitu našem narodu.”

Također, ministar je najavio i predstojeću transformaciju Hrvatskog vojnog učilišta u sveučilište te potpunu integraciju u Sveučilišnu zajednicu Republike Hrvatske, “gdje ćete biti ravnopravni i priznati kao i svi ostali studenti na ostalim sveučilištima u Hrvatskoj. Ja vam kao ministar obrane, dajem riječ da će vaši napori biti prepoznati, cijenjeni i nagrađeni. Vrednovat će se svaki sat proveden nad knjigama i svaka kap prolivenog znoja, svako vaše ulaganje u sebe i vlastiti razvoj kao ljudi, časnika i budućih vođa u Oružanim snagama.“, poručio je Krstičević.

Načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora Mirko Šundov kadete je još jednom podsjetio na čuvanje svih vrednota na kojima su utemeljene Oružane snage RH.

“Budite ponosni danas na sve što ste postigli i vodite se onom poznatom Euripidovom izrekom – Nikad se nemoj umoriti u davanju domovini. Sada ćete pokazati sve vještine koje ste stekli i od vas će se zahtijevati stečena znanja primijeniti u konkretnim situacijama. Nije važna samo vaša vojna obuka i sposobnost, već i socijalna inteligencija koju ćete upotrijebiti u međunarodnom okruženju poštujući pritom kulturološke razlike i norme.”

Zapovjednik Hrvatskog vojno učilišta, general pukovnik Slavko Barić, današnji je dan nazvao značajnim za Oružane snage i Ministarstvo obrane RH, ali i za sve kadete koji su se odlučili za iznimno častan poziv. “Hvala vašim roditeljima koji su svoju djecu usmjerili prema ovom časnom zanimanju i davanju Domovini. Pred vama su godine kada ćete svojim zalaganjem, učenjem i ulaganjem u svoju budućnost postati časnici koji će biti prepoznati i u civilnom i vojnom sustavu, ali i u međunarodnom okruženju. Budite dinamični i zahtijevajte od svojih nadređenih nova znanja”, rekao je general Barić.

facebook komentari

Nastavi čitati