Matiji Babiću prijeti 10 godina zatvora!

2

Spomenuti tandem je optužen da su u razdoblju od početka veljače sada već davne 2006. godine do početka osmog mjeseca tri godine kasnije, Matija Babić kao direktor Prve stranice, a Vana Šalov Violić, koja je donosila poslovne odluke u tvrtki i vodila poslove, a navodno su oboje bili ovlašteni raspolagati novcem sa žiro-računa tvrtke, osobno te putem zaposlenika pronalazili studente.

Kontroverzni Matija Babić, nekadašnji Sorosev miljenik, osnivač i pokretač portala Index, danas bi trebao izaći pred sud, pravda je spora, reći će neki, ali dostižna. Naime, ovaj skromno obrazovani ‘novinar’ trebao se u petak, dakle, 6. ožujka, pojaviti na sjednici Optužnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, na kojoj se trebalo odlučivati o optužnici protiv njega, kao osnivača i suvlasnika Index portala te njegove suradnice Vane Šalov Violić. Prema medijskim spekulacijama postoji mogućnost nagodbe.

Naime, Matija Babić i Vana Šalov Violić optuženi su za zloupotrebu povjerenja u gospodarskom poslovanju za što je zakonom predviđena kazna čak i do deset godina zatvora. Vijeće, dakako, može potvrditi optužnicu, može je odbaciti ili je vratiti tužiteljstvu na dopunu i doradu. Kako smo rekli, nagodba je moguća, piše tinolovka-news.com.

U prvoj točki optužnice Babića i njegovu suradnicu se tereti da su preko fiktivnih studentskih ugovora oštetili tvrtku Prva stranica d.o.o. za nevjerojatnih 2. 833.270 kuna. Spomenuti tandem je optužen da su u razdoblju od početka veljače sada već davne 2006. godine do početka osmog mjeseca tri godine kasnije, Matija Babić kao direktor Prve stranice, a Vana Šalov Violić, koja je donosila poslovne odluke u tvrtki i vodila poslove, a navodno su oboje bili ovlašteni raspolagati novcem sa žiro-računa tvrtke, osobno te putem zaposlenika pronalazili studente. S njima su uz proviziju od pet posto pribavljali obrasce ugovora s time da studenti nisu odradili poslove za Prvu stranicu. Po Babićevu i po nalogu Šalov Volić zaposlenici Prve stranice naknadno su unosili neistinite podatke, barem ih se tako sumnjiči, te su tako sa studentima sklopili 133 ugovora i isplatili im oko 2,982.390 kuna, međutim, od toga su zapravo studenti zadržali tek proviziju od 5 posto da bi ostatak od 2,833.270 milijuna završio je kod Babića i Šalov Vulić. Zna se što to znači.

[ad id=”40551″]

No, to, naravno, nije sve, naime, kao direktorica Index Promocije Vana Šalov Volić je od kraja kolovoza 2009. do kraja 2013., tvrdi tužiteljstvo, na isti način izvlačila novac te tvrtku, naravno, navodno, oštetila za 2,357.280 milijuna kuna. Nadalje, Šalov Volić tužiteljstvo tereti da je tijekom 2010. kao direktorica Index Promocije s računa tvrtke sebi uplatila 800.000 kuna, dok je navodno knjigovodstvu tvrtke naložila da izvrši knjiženje 13 ugovora o zajmu na iznos od 800.000 kuna u kojima je neistinito naznačeno da su pozajmice išle Ivi Herceg, piše, između ostaloga, i portal 24 sata. No, podsjetimo, Iva Herceg svojedobno je bila u vezi s Matijom Babićem, no, veza navodno nije potrajala previše dugo, čak ni toliko da bi Iva postala velika glazbena zvijezda.

Na svom Facebooku pisao da je ‘plaćao novinare preko fiktivnih studentskih ugovora’

Inače, Matija Babić na svom profilu JAVNO JE PRIZNAO da je plaćao novinare preko fiktivnih studentskih ugovora, citiramo: ”Naravno da sam plaćao novinare preko fiktivnih studentskih ugovora…” Podsjetimo, Babić se u više navrata na društvenim mrežama hvalio da ne plaća porez državi i da ga ne misli plaćati jer ‘ne želi podupirati parazitski sistem’.

facebook komentari

  • Ljuta Trava

    Neće biti zatvora za M.Babića, na žalost. Već par mjeseci se primjeti naglo probuđena ljubav Indexa i kukurikavaca. Posebno je to vidljivo bilo u predizbornoj kampanji , a glavni posao je odradio prljavom kampanjom protiv Branitelja i HRVI u Savskoj.
    Neće biti kazne , tek nagodba .Toliko o ,,neovisnom,, pravosuđu.

    • Alan B’Stard

      Naivno je i pomisliti da će ga zatvoriti. Eto koliko ja vjerujem u enstetucije države: orah, dorh kako li se već zove. Kada vlahušić može biti kandidat za gradonačelnika, može matija s milanovićem ispijati kave. A yebemmater obojici štakora za ono: “šatordžije”