Međunarodna konferencija: “Tesla u Zagrebu 2013”

2

U OKVIRU tradicionalne manifestacije “Tesla&friends” Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost organizira međunarodnu konferenciju Tesla u Zagrebu 2013″, u povodu 157. rođendana Nikole Tesle. Središnja tema konferencije koja će se održati u Velikoj dvorani HGK-Komore u Zagrebu je Portret genija – Tesline ideje o prirodi i energiji svemira u svjetlu suvremene fizike, uz sudjelovanje domaćih i stranih predavača.

O Tesli kao vizionaru najvećih otkrića u fizici, govorit će poznati hrvatski fizičar i akademik Vladimir Paar. Predavanje pod nazivom “Nehercijanski elektromagnetizam Nikole Tesle” održat će Goran Marjanović, istraživač Teslinih izuma i novih teorija u fizici iz Beograda. Tematsko predavanje “Teslina galaksija – treća revolucija” održat će dr. Luka Boršić, s Instituta za filozofiju u Zagrebu, a predavanje pod nazivom “Istine i manipulacije o Teslinoj duhovnosti, znanosti i tehnologijama” održat će i prof. dr. Davor Pavuna.

Manifestacija “Tesla&friends” traje od 9. do 11. srpnja, a njezin sastavni dio je i okrugli stol koji se pod nazivom “Tesline ideje o prirodi i energiji svemira u svjetlu suvremene fizike” održava sutra, uz svečanu dodjelu Godišnje nagrade “Nikola Tesla – genij za budućnost”.

Istog dana u prijepodnevnom terminu, predviđen je i posjet spomeniku Nikole Tesle u Zagrebu, uz polaganje cvijeća, prigodni govor i performans “Teslina frekvencija mira”. Dan poslije, 11. srpnja, u Tehničkom muzeju u Zagrebu održat će se predavanje “Nikola Tesla – izumitelj s pogledom u budućnost”, a o temi će govoriti viši kustos toga muzeja Renato Filipin.

index

facebook komentari

 • kvot

  Kada nemate svojih,
  onda kradete naše.
  U međuvremenu mu spalite selo i porušite spomenik.
  HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA

  Jeste komedija od “naroda”!!!

 • kvot

  Kada nemate svojih,
  onda kradete naše.
  U međuvremenu mu spalite selo i porušite spomenik.
  HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA

  Jeste komedija od “naroda”!!!