Meinstream mediji krenuli u projekt privođenja Mosta SDP-u ili njegovo “urušavanje”

11

Pregovori Mosta s HDZ-om i SDP-om, prema nekim najavama, trebali bi početi sutra i biti završeni u iduća dva tjedna.

[ad id=”93788″]

Međutim, unutar Mosta su se već pojavila različita gledišta. Božo Petrov u svojim istupima na prvom mjestu ističe reforme. Istovremeno, Drago Prgomet jučer je izjavio kako su spremni biti dio izvršne vlasti, pa i dati novog premijera iz redova Mosta.

Iako je Most “najveći dobitnik” parlamentarnih izbora, već jučer tijekom dana moglo primjetiti da se izjave čelnika Mosta nisu u potpunosti usuglašene. Sa stavom Drage Prgometa da bi Most svakako trebao biti dio izvršne vlasti, pa i dati buduće premijera unutar Mosta, prema tvrdnjama HRT-a, slaže se oko dvije trećine članova.

Da su meinstream mediji krenuli u projekt pozicioniranja Mosta na stranu SDP-a ili njegovog “urušavanja” govori i primjer izjave Stipe Petrine koju prenosi Radmanov HRT.

-Tomislav Karamarko je za mene oličenje zla u Hrvatskoj. S njim ni pod koju cijenu ne bih mogao surađivati. Ako bi se to dogodilo, trenutačno bih istupio iz Mosta. Ali, ne samo ja, bilo bi nas bar pet – kazao je Petrina, koji je u izbornoj noći bio u društvu Mesićevog i Manolićevog intimusa Nedjeljka Matića.

U sličnom kontekstu idu i tvrdnje “regionalnog” N1 koji neslužbeno doznaju da je “Crkva pokušala privoljeti pojedine istaknute figure iz MOST-a na koaliranje s HDZ-om”.

-Nije nepoznato da je najistaknutiji član i predsjednik liste MOST blizak klerikalnim krugovima te da je po uvjerenjima konzervativac, međutim, kako doznajemo, i Petrov i ostali članovi MOST-a uplitanje crkve ne smatraju putokazom za njihove buduće poteze –  navodi N1.

Istovremeno, U HDZ-u ističu kako je njihov najjači adut već pripremljen paket gospodarskih reformi na koje Most neće ostati imun. U SDP-u, pak, ističu kako će u pregovore ući s potporom najvećeg broja zastupnika, njih više od 60. Zajedno s Mostom imali bi više od 80 ruku u Saboru što je, kažu, najbolje jamstvo da će se dogovorene reforme i provoditi.

Podsjetimo, dio reformi koje zagovara Most bile su sastavni dio Plana 21, koje Kukuriku koalicija nije provela u četiri godine svoje vlasti. Riječ je o reformama koje  zagovara nekadašnji Josipovićev osobni pravni savjetnik Robert Podolnjak, trenutno član Mosta.

R.H./Hrsvijet.net

facebook komentari

 • Agromentum

  Ovaj most je dosta provizorno napravljen. Srušit’ će se sam od sebe.

  • sui

   Cim prije – to bolje :)))).

   • Agromentum

    Na političkoj sceni će se uvijek nešto pojavljivat’ i nestajat’. U Hrvatskoj je lista duga onih koji su “nestali”. 🙂

    • Alan B’Stard

     Nestali, ali ostao iza njih smrad ‘sumpora i paljevine’

     • Agromentum

      Dobro, moramo priznati da je bilo i domoljubnih stranaka s plemenitim idejama koje danas ne postoje. Posebno se to odnosi na 89/90-tu kad je rušen komunizam.

    • sui

     Koliko prodje? hahahaha, Temelji su im cvrsti bas bili :)))).

 • sui

  Ovaj Robert Podolnjak je suradjivao i sa UIO,……hm…znakovito….

 • EMINƎM

  šteta je trošiti i jedan jedini tren na ovaj cirkus, da manjina prekraja rezultate izbora,
  milanovića bih ukazom proglasio za dosmrtnog vožda.

 • Zvonimir Kralj

  Taj most je planski napravljen da bi se uspostavila tehnokratska vlada NWO-a, ako ste slušali vijesti na HRT 1 Stipe Petrina je i rekao da će praviti nacionalnu vladu, a ako samo pogledate tko ih je platio i financirao, sve je brzo postalo jasno https://zajednohrvatska.wordpress.com/2015/11/10/most-posjeduju-roglic-tedeschi-todoric-i-rothschild-promjena-nema/

  • Alan B’Stard

   Jasno je nama ovdje od početka. Problem su dresirane ovce koji ne čitaju ‘desničarske portale’.. puše samo njusbar i jutarnji

  • vdanan

   Izjava Petrine o nekakvoj „nacionalnoj“ vladi, u kojoj bi sudjelovale sve stranke, čak i HDZ, sigurno je da spada u krug najglupljih izjava stoljeća. Kad bi se, po logici MOST-ovaca da su SDP i HDZ zapravo isti, HDZ i SDP dogovorili o nekakvoj zajedničkoj vlasti, onda im nitko od ovih pripuza–MOST-ovaca, manjinaca, IDS, itd.—ne treba, jer bi imali 75% saborskih mandata. Dakle, u takvom, ipak nemogućem, dogovoru HDZ-a i SDP-a, svi ostali su jednostavno nule. Ovi, koji bi držali svu vlast, mogli bi mirne duše pustiti ove nule da se deru, da viču koliko hoće, da hodaju na trepavicama, ništa im to ne bi pomoglo. A Stipu Petrinu bi mogli, sebi za zabavu, postaviti kao glavnog ridikula, što on već i je.