Merzel i Sabo podnijeli ostavke na funkcije u SDP-u!

  0

  Nakon Željka Sabe i Marina Lovrić Merzel u ponedjeljak je preduhitrila SDP i podnijela ostavku na sve stranačke dužnosti.

  I Marina Lovrić Merzel podnijela je danas ostavku na sve stranačke dužnosti u SDP-u. Tako od danas više nije članica predsjedništva SDP-a. Ovlastila je svog odvjetnika da izvijesti stranku o napuštanju svih dužnosti.

  Lovrić Merzel tako je preduhitrila svoju stranku koja je za srijedu sazvala Predsjedništvo gdje se među ostalim trebalo raspravljati i o njezinom isključivanju iz svih stranačkih dužnosti.

  Do privođenja i određivanja 30 dana pritvora imala je potporu stranke i predsjednika, a od petka se sve to promijenilo.

  ‘Doslovno mi je rekla da ne želi biti teret stranci’, rekao je njen odvjetnik Berislav Živković. A o tome hoće li podnijeti ostavku i na mjesto županice tek će razgovarati.

  A stranku je danas preduhitrio i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo podnijevši ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDP-a.

  ‘Ne želim da optužnice podignute protiv mene budu opterećenje mojoj stranci i Vama predsjedniče. Moja ostavka nije priznanje krivnje već moralni čin dok se ne riješe postupci’, poručio je Sabo u svom pismu predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću.

  Željko Sabo tako se odrekao SDP-a, ali nije niti jednom riječju dao do znanja da se povlači iz politike.

  U Vukovaru će izbori za novog gradonačelnika biti 25. svibnja, a nije isključeno da Sabo ide po još jedan mandat, ovaj put bez SDP-a.

  dnevnik.hr

  facebook komentari