Pratite nas

‘Mesić je prauzrok svog zla kojeg smo doživjeli, a ni Milanović nije ništa bolji!’

Objavljeno

na

Bivši potpredsjednik Sabora prof. Zdravko Tomac predstavio je dvije svoje knjige – ‘Memoari’ i ‘Peta haaška kolona i njezine žrtve’ u samostanu Svete Klare u Dubrovniku. Govoreći o Memoarima, bivši saborski zastupnik i povjesničar Ivan Mustać rekao je kako u knjizi posebno mjesto zauzima dr. Franjo Tuđman koji je prikazan kao hrabri i odlučni vođa, s naglaskom na njegovu duhovnost i domoljublje koje nikada nije skrivao.

‘Političku situaciju u Hrvatskoj danas najbolje ilustrira činjenica da se uz Tuđmana najviše sotonizira bivšeg ministra obrane Gojka Šuška’, istaknuo je Mustać dio zapisanih memoara.

‘Uvijek imam tremu kada dođem u Dubrovnik. U njemu živim prošlost, budućnost i sadašnjost. Sjećam se rata ovdje, i siguran sam da će hrvatski narod znati sačuvati istinu o svojoj prošlosti. Na temelju svjetla iz prošlosti znati ćemo osvijetliti budućnost.
Stvorili smo državu, na nama je kakva će biti. Uskoro ulazimo u EU, a prošle godine skinuli smo mrlju s naše Domovine i čisti ulazimo u Europu’, istaknuo je autor knjiga Zdravko Tomac.

zdravko-tomac-hrvatska-je-zasluzna-sto-bih-danas-ikako-postoji__5fcTomac je rekao i kako je memoare završio igrom slučaja dan prije oslobađanja generala Ante Gotovine i Mladena Markača, a ovom prilikom osvrnuo se i na dan kada su generali oslobođeni.

‘Premijer Milanović nije prihvatio istinu da je oslobađajuća presuda oslobađajuća i za Oluju i cijeli hrvatski narod”. Onda je došao Josipović koji je poručio narodu kako se ne treba puno veseliti, nego i dalje tražiti krivce’, rekao je Tomac. Upravo je taj dan bio presudan da on nastavi s pisanjem iako je prethodno bio najavio kako su ‘Memoari’ njegova posljednja knjiga. ‘Peta haaška kolona i njezine žrtve’ tako je napisana u nepunih šest mjeseci.

Tomac je govorio i o Miloradu Pupovcu kao i o Vesni Pusić, rekavši kako su glavni akteri antihrvatske politike već dva desetljeća, a nije štedio ni bivšeg predsjednika Stipu Mesića..

‘On je prauzrok svog zla kojeg smo doživjeli. Od svjedočenja u Haagu do iskrivljavanja istine o ratu’, smatra Tomac te nastavlja o aktualnom premijeru Zoranu Milanoviću: ‘U Beogradu je donesen Memorandum 2. U njemu stoji da se karakter rata mora preokrenuti u građanski rat s podijeljenom odgovornošću. Tko je uveo taj pojam u hrvatski javni život? Zoran Milanović. Pogledajte samo Vukovar i nastojanja da se na silu uvede ćirilica. U Vukovaru ne živi trećina Srba, ali ova Vlada ne želi napraviti istragu kao npr. u Vrgorcu kada su oduzimali pravo glasa na izborima’, naglasio je Tomac koji je ogorčen i na dio medija koji je u službi izdajničkih ideja.

Istaknuo je i kako je sramota da se na generalove knjige naplaćuje PDV jer su stavljene u kategoriju šunda.
‘Uoči presude šalje se poruka svima nama koji smo branili Hrvatsku da smo šund i smeće’, rekao je Tomac.

portaloko.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

Komadina poručio Opačić: Budi pristojna i slušaj svog predsjednika

Objavljeno

na

Objavio

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina uzvratio je u srijedu na kritike SDP-ovaca upućene vodstvu stranke, poručivši im da obiđu teren i rade u interesu stranke, umjesto da “rovare po medijima”.

Nakon jučerašnje burne sjednice Kluba zastupnika, na kojoj je predsjednik stranke Davor Bernardić optužen i da laže, Komadina je u izjavi novinarima situaciju u stranci okarakterizirao konstatacijom da je “za sukob potrebno dvoje” te istaknuo da su izjave predsjednika stranke Bernardića s te sjednice u medijima “istrgnute iz konteksta”.

Komadina je pozvao SDP-ovce da rade u interesu stranke umjesto da rovare u stranci i pune medijske stupce sa stvarima koje štete stranci. To jednostavno nije pristojno, istaknuo je potpredsjednik stranke.

“Oni koji su u Saboru trebaju se boriti za interese građana, davati zakonske inicijative, obilaziti teren izbornih jedinica u kojima su izabrani. Svi imaju dovoljno posla, umjesto da se bave jedni drugima”, izjavio je Hini Komadina.

Uzvratio je i na kritike saborske zastupnice Milanke Opačić, poručivši joj kako bi joj bilo bolje da bude pristojna i sluša svog predsjednika (Davora Bernardića) dok govori u Saboru.

“Ne znam i ne razumijem zbog čega se kolegica Opačić bavi sa mnom. Ja nemam problema ni sa kim u stranci, radim svoj posao, a na svoju sam dužnost izabran voljom birača kako za župana tako i za potpredsjednika stranke za razliku od nje koja je postavljena.

Preporučam joj da obiđe svoju izbornu jedinicu, poplavljene u Ogulinu, da bude pristojna na aktualnom prijepodnevu i sluša svog predsjednika dok govori, umjesto da bude prazna sabornica”, rekao je Komadina.

Milanka Opačić danas je u Saboru izjavila kako Davor Bernardić od SDP-a nastoji napraviti sektu svojih prijatelja, među kojima je posebno apostrofirala Zlatka Komadinu za kojega je rekla da je “pobjegao iz Vlade (Zorana Milanovića) jer se nije mogao nositi s problemima u svojem resoru”.

BURAN SASTANAK KLUBA SDP-a ZAVRŠIO ŽESTOKOM SVAĐOM

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Mektić: Zvaničnici iz Hrvatske su prisluškivani radi zaštite ekonomskih interesa BiH

Objavljeno

na

Objavio

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić potvrdio je danas kako policijske i obavještajne agencije u BiH poduzimaju mjere čiji je cilj zaštiti i njene gospodarske interese, odbacivši nagađanja kako se pritom radi bilo što protuzakonito.

Mektić je izjavio danas da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene zvaničnike iz Hrvatske isključivo s ciljem zaštite ekonomskih interesa BiH i njenih građana.

“Sasvim je legalno i legitimo pravo svake zemlje, pa i BiH, da štiti sve svoje interese i interese građana BiH. Prema tome, institucije BiH, ali i niži nivoi vlasti, dužni su da štite te interese”, rekao je Mektić novinarima u Sarajevu.

On je naveo da su OSA i sve druge sigurnosne agencije u BiH dužne da štite i ekonomske interese BiH i da zaštite BiH od nelojalnih, nekorektnih napada koji mogu da utiču ili ugroze ekonomske temelje BiH i da joj nanesu ekonomsku štetu, kao i njenim građanima.

>http://kamenjar.com/bakir-izetbegovic-nalozio-prisluskivanje-pracenje-hrvatskih-politicara-gospodarstvenika/

Navodeći da to rade i druge zemlje u Europi i svijetu, pa tako i sigurnosne institucije BiH, Mektić ističe da interese BiH i njenih građana i zaštitu od “nečijih profiterskih namjera” institucije sigurnosti u BiH sprovode u skladu sa zakonima i Ustavom BiH.

“Sve do čega smo došli i što smo saznali u vezi sa ovom aferom o kojoj su pisali mediji, preduzimali smo u skladu sa zakonom i Ustavom BiH, štiteći njen ekonomski interes i ne dozvoljavajući podrivanje ekonomskog sistema unutar BiH. To ćemo raditi i dalje, na legalan i zakonski način”, poručio je Mektić.

Prema njegovim riječima, privatni interesi “udarili su na cjelokupne interese BiH i to se mora spriječiti”.

“Da li će to smetati pojedincima i grupama u BiH koji su se našli u svemu ovome, kao i nekima iz neke druge zemlje, to nas ne zanima. Nas obavezuje interes građana i nećemo raditi ništa protiv ekonomskih interesa drugih država”, kaže Mektić.

On smatra da je “sada jasnije zašto su neki strani zvaničnici i političari u posljednje vrijeme loše govorili o BiH”.

“Sada o tome definitivno mnogo više znamo i sve informacije ćemo dostaviti ključnim institucijama izvršne, zakonodavne i drugih nadležnih vlasti u BiH, jer nije na sigurnosnim agencijama da preduzimaju odgovor prema drugim državama, nego to na osnovu validnih i točnih informacija treba da rade ključne institucije svake zemlje, pa tako i BiH”, rekao je ministar sigurnosti.

List “Nacional” objavio je ranije da OSA vodi specijalni rat protiv Hrvatske, njenog premijera Andreja Plenkovića i vanjske politike hrvatske Vlade, ali i hrvatskog naroda u BiH, navodeći da je imao uvid u više tajnih izvještaja ove agencije.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić: Stanje u BiH se drastično i značajno komplicira u sigurnosnom smislu

facebook komentari

Nastavi čitati