Pratite nas

Vijesti

Mesić: Niti ja znam previše o glazbi, niti Josipović zna previše o politici

Objavljeno

na

Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH jedan je od snažnih promotora kandidature predsjedničkog kandidata Ive Josipovića.

Koliko-je-trosio-predsjednik-Mesic-a-koliko-trosi-predsjednik-Josipovic_ca_large“Demotiviralo me kada je Grabar Kitarović rekla da će udarati šakom o stol”, rekao je Mesić prije mjesec dana te je tako javno dao podršku Josipoviću  tvrdeći da je on dobar političar koji nije napravio “ni jednu stratešku pogrešku”.

No, zanimljivo je kako sve do nedavno Mesić baš i nije imao lijepo mišljenje o Josipoviću. Tako je za Josipovića rekao da s njim nema o čemu pričati.

“Niti ja znam puno o glazbi, niti on zna puno o politici”, govorio je Mesić. Naime, Mesićeva izjava nalazi se u knjizi novinara Aleksandra Stankovića “Aca i sto faca” gdje ovaj novinar piše o tome o čemu je razgovarao sa svojim gostima prije i nakon emisije “Nedjeljom u dva”.

Stanković je tako napisao da je Mesića upitao što misli o predsjedniku Josipoviću, i nalazi li se s njim ponekad.

“Odgovorio mi je da se nađu tu i tamo na ručku, ali da ustvari nemaju o čemu razgovarat”, stoji u knjizi.

stipemesic_ivojsoipovic

Važno je napomenuti da su se svi kandidati osim Josipovića u prvom izbornom krugu zalagali za smanjenje troškova Pantovčaka, a što je uključivalo i troškove ureda bivšeg predsjednika. Vjerojatno u tome treba naći odgovor na pitanje o Mesićevoj podršci ili je Josipović zaista u posljednjih godina dana naučio sve o politici.

Još prije  dvije godine Josipović je izjavio kako on po završetku svog mandata neće trebati imati vlastiti ured dodajući kako Ured bivšeg predsjednika ima smisla samo ako od ‘bivšeg predsjednika očekujemo nešto’. Tada je propitivao treba li Hrvatskoj u vrijeme krize tako raskošan ured bivšeg predsjednika.

Mesić mu nije ostao dužan te je rekao da mu treba Ured jer je za vrijeme svog mandata stekao neprijatelje.

“Naravno, lakše je stjecati bodove na ljestvicama popularnosti nedorečenošću i izbjegavanjem zauzimanja jasnih pozicija, zbog čega neće biti ni neprijatelja. Samo, jesmo li željeli i trebamo li takvog predsjednika?”, odbrusio mu je Mesić.

No, danas ni jedan ni drugi ne spominju ovu epizodu. (index.hr)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

HRT otkazao Jurkasu suradnju nakon peticije inicijative “Ivo Pilar”

Objavljeno

na

Objavio

Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.

– Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike – stoji u odgovoru na naše pitanje s HRT-a, javlja VečernjiList

Podsjetimo, Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatražili su trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa, zbog teških kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i teških kršenja odredbi Etičkog kodeksa HRT-a.

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze – napisao je Jurkas u vrijeme braniteljskih prosvjeda. Nakon što ga je HRT angažirao reagirali su iz Građanske inicijative Ivo Pilar, portala Kamenjar.com kao i još nekih portala. No, Jurkas je pokušao demantirati te navode, tvrdeći kako je i sam dijete branitelja, te kako se radilo o šali, odnosno referenci na strip Alan Ford.

Pročitajte u dokumentu u prilogu što je sve pisao Jurkas:

Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga zahtijeva trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Sebastian Kurz pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji

Objavljeno

na

Objavio

U Austriji su održani prijevremeni parlamentarni izbori. Izlazne ankete govore da je najveći postotak glasova pripao konzervativnoj, Narodnoj stranci kojoj je na čelu Sebastian Kurz.

Sebastian Kurz lider i kancelarski kandidat Austrijske narodne stranke pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji i to sa 31,5 posto glasova birača.

 

Predsjednik SPÖ-a i kancelar Christian Kern će prema sadašnjim rezultatima kancelarsku poziciju morati prepustiti predsjedniku ÖVP-a i aktualnom ministru vanjskih poslova Sebastianu Kurzu.

Prema sadašnjim rezultatima najvjerojatnija je koalicija između narodnjaka i slobodnjaka s obzirom na to da je Sebastian Kurz u svibnju raspustio koaliciju između socijaldemokrata i narodnjaka, a i neprijateljski odnosi obje stranke tijekom predizborne kampanja ne daje povoda za špekulacije o obnavljanju dosadašnje velike koalicije.

Gubitnik izbora je stranka Zeleni koja je s 4,7% prešla izborni prag ali je u usporedbi sa zadnjim izborima izgubila 7,7% glasova. Ulazak u parlament osigurala je i liberalno orijentirana stranka Neos s 5,3% te lista bivšeg političara Zelenih Petera Pilza s 4,3%.

Već sada se zna da je Sebastian Kurz najmlađi politički lider na svijetu. – Oduševljen sam rezultatima ovih izbora, a Austrijancima obećavam da ću u našu zemlju uvesti novu političku kulturu koja se zasniva na zajedništvu, kazao je sinoć Kurz.

On je stranku preuzeo u svibnju ove godine i povukao čitav niz poteza koji su stranku, čiji je rejting bio daleko ispod socijaldemokrata i slobodnjaka, uspjeli izdići na sam vrh. Njegov predizborni moto bio je “Austrijanci na prvome mjestu”, a u stranku je uspio privući mlade kandidate koji se nikada prije nisu bavili politikom.  Kurzu je uspjelo ono što mnogim političarima u sličnim situacijama teško uspijeva – uspio se odvojiti od dosadašnje koalicijske vlade sa socijaldemokratima i prikazati kao potpuno nova ličnost na političkoj sceni, sve to usprkos činjenici da je u toj istoj vladi bio ministar vanjskih poslova.  Antimigrantska kampanja  To u velikoj mjeri može zahvaliti tome što je procijenio da austrijska javnost cijeni činjenicu da je upravo on jedan od najzaslužnijih političara za zatvaranje tzv. balkanske migrantske rute. Tijekom kampanje obećavao je dosta žestoku antimigrantsku politiku i smanjenje prava i povlastica koje koriste migranti koji se već nalaze u Austriji. Uz to je obećao i smanjivanje poreza, a upravo tim obećanjima ušao je u prostor izrazito desne Slobodarske stranke i zasigurno joj oduzeo dio biračkih glasova.

facebook komentari

Nastavi čitati