Mesić podnio ostavku na dužnost počasnog predsjednika SABA-e

6

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić podnio je ostavku na dužnost počasnog predsjednika Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA) u želji, kako je naveo, da Savez poštedi negativnih posljedica nastalih objavljivanjem snimki s njegovim izjavama iz 1990. i 1992. godine.

Razmotrivši stanje nastalo nakon objavljivanja snimke s mojim, ponavljam i ovom prilikom, apsolutno neprihvatljivim izjavama iz godine 1992., kao i one kasnije objavljene iz godine 1990., te uzimajući u obzir činjenicu da vjerojatno postoje još i druge moje snimke iz toga vremena s jednako neprihvatljivim izjavama, a u želji da poštedim Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske bilo kakvih negativnih posljedica, podnosim ostavku na funkciju počasnog Predsjednika SABA-e, stoji u Mesićevoj ostavci podnesenoj predsjedniku SABA-e Franji Habulinu.

Neću se pozivati na to da sam tako govorio u razdoblju od neke tri godine, iznoseći ono što je tada bila politika HDZ-a, a što je to je danas više nego očito i ostalo politika te stranke. Jednako kao što se neću pozivati ni na činjenicu da sam u razdoblju od dvadesetak godina, a osobito u vremenu kada sam obnašao dužnost predsjednika Republike Hrvatske, zastupao dijametralno oprečna stanovišta, ističe Mesić dodajući da, ne opravdavajući se, preuzima punu odgovornost za ono što je izrekao.

Istaknuvši uz ostalo da će i dalje davati svoj angažirani doprinos borbi usmjerenoj na to da antifašizam bude i ostane jedan od temelja današnje Republike Hrvatske onako kako je i zapisano u njezinom Ustavu, Mesić u ostavci poručuje da njegova privrženost antifašizmu kao sklopu vrijednosti i njegova privrženost borbi protiv galopirajuće fašizacije Hrvatske ni na koji način, a najmanje objavljivanjem snimki starih četvrt stoljeća, neće biti poljuljana.

facebook komentari

 • bakran

  I što još nismo rekli o ovom lažljivom gadu koji je, između ostalog, eklatantni veleizdajnik.

 • Ovo priloženo je za Mesića i sve Hrvate opranog mozga i bolestnih umova hrvatskih antifašista.

  “Pupak” Akcija za obnovu Hrvatske Države ili ispovjed Maksa Luburića
  http://otporas.com/pupak-akcija-za-…d-maksa-luburica/

 • miro

  Pošto je spodoba u zadnjim godinama života njegov angažman bi najbolji bio da zamoli Hrvate za oprost za sve ono što je dosada uradio na njegovu štetu i da se pomoli i obrati bogu da mu oprosti grijehe jer će mu duša ako je ima gorjeti čitavu vječnost

 • Ivan Tetkovic

  Jovic je mislio da se general Adzic salio kada mu je kazao da bi ga najrade streljao sto je sprecio mesica na mjesto predsjedavajuceg,jer da je znao da je mesic bio glavni adut u rukama KOSA koji je trebao unistiti Tudmana sigurno bi ga objerucki prihvatio.Sve sto je Mesic govorio 90-tih godina govorio je po naredenju KOSA za koga je radio.Samo zahvaljujuci pametnom Tudmanu koji nije nasjeo na Mesiceve price,kao i na citanje pisama Sinise Glavasevica koji je imao zadatak da nasamari Tudmana i da ide u proboj u Vukovar ,kako bi upao u zamku koju mu je spremila JNA.Na zalost takvih uljeza bilo je mnogo oko Predsjednika Tudmana.

 • gojmir
 • cleuna892

  Sklon sam povjerovati da on nije sam podnio ostavku.
  Mislim da su ga nakon svega drugovi otkantali a,dogovor je da se u javnosti sve prikaže kao njegova ostavka da ih spasi od daljnje blamaže,obzirom da će još dosta toga izaći u javnost.
  Zato mislim da je Stevanu rečeno…”bolje da podneseš”dobrovoljnu” ostavku nego da te se javno odreknemo”.Ovo je samo ustupak Stevanu sa strane “antifašista”.